Cum să răciți un câine: 12 cele mai eficiente căi și 5 periculoase

Indiferent dacă vorbim despre vara timpurie, mijlocie sau târzie, sau chiar începutul toamnei, deoarece este chiar acum, deoarece temperaturile se înalță, este surprinzător de ușor ca câinii noștri să se suprasolicite care prezintă riscuri grave. Având o listă de moduri eficiente în ceea ce privește modul de răcire a unui câine ar trebui să fie pe fiecare arsenal al proprietarului de companie "Know-hows & # 8221;.

Aceasta este ultima lună pe care o trăim ocazional de temperaturi ridicate. În timp ce urmăm protocoalele de siguranță pentru a ne păstra animalele de companie Accidente de căldură, Este posibil ca câinii noștri să se încălzească incomod în aceste luni. Astăzi, vorbim despre unele dintre cele mai eficiente moduri despre cum să răcească un câine când se întâmplă acest lucru și voi menționa câteva recomandări foarte comune online pe care ar trebui să le evitați absolut.

De asemenea, citiți: 24 de moduri de a preveni căldura la câini

Diferența dintre supraîncălzire și de căldură

Temperatura corpului câineluiÎnainte de a ne uita la cele mai eficiente moduri despre cum să răcească un câine, este important să înțelegeți diferența dintre supraîncălzire și căldură la câini. Când puii dvs. este supraîncălzit, temperatura corpului lor va fi peste 103 grade Fahrenheit. Această creștere a temperaturii pune o tulpină asupra sistemelor corporale ale câinelui, în timp ce se luptă să se răcească în jos prin chipare, deoarece nu pot să transpire ca oamenii. Această condiție nu este fatală, dacă nu progresează.

Când temperatura corpului câinelui tău se ridică la 106 grade Fahrenheit sau mai mare Apoi este un teritoriu nou și sunt la un risc serios de căldură. Cum ar fi supraîncălzirea, încălzirea încălzirii corpului câinelui tău; Cu toate acestea, aceasta subliniază corpul într-un punct în care organele sunt la un risc substanțial de închidere complet, determinând astfel moartea. Astfel, această condiție poate fi adesea fatală.

Semnează că câinele dvs. este supraîncălzit

Când câinele dvs. este supraîncălzit, puteți observa următoarele semne și simptome:

  • Temperatura corpului peste 103 grade Fahrenheit
  • Pantaling excesiv
  • Colaps
  • Vărsături
  • Diaree
  • Gingii roșii strălucitoare
  • Letargie
  • Timpul de răspuns încetinit
  • Incapacitatea de a se conforta
  • Căutarea suprafețelor răcitoare, cum ar fi țiglă
  • Ritmul cardiac rapid

Dacă câinele dvs. afișează oricare dintre aceste semne de supraîncălzire, acționează rapid pentru a-și aduce temperatura corpului în timp ce monitorizează simptomele și folosind sfaturile de mai jos despre cum să răciți un câine eficient. Dacă simptomele încep să se răcească, păstrați un ochi vigilent pe câine și continuați să ajutați la scăderea temperaturii corpului până când temperatura corpului a ajuns la o temperatură sănătos 102 grade Fahrenheit.

Odată ce corpul câinelui atinge o temperatură normală a corpului, păstrați un ochi apropiat pe puștii dvs. pentru următoarele 24 de ore în cazul oricăror semne de deteriorare a sistemelor corporale și nu puneți câinele în nici o situație care să își poată ridica corpul temperatura din nou.

Semne de căldură

Când câinele dvs. este în pericol de a suferi de căldură sau suferă deja de efectele de căldură, puteți observa următoarele semne și simptome:

  • Temperatura corpului peste 106 grade Fahrenheit
  • Convulsii
  • Vărsături
  • Diaree
  • Gingii roșii albastre sau luminoase
  • Ochii glazurii
  • Excesiv de drooling
  • Ritmul cardiac rapid
  • Pierderea conștienței
  • Pierderea coordonării

Dacă câinele dvs. prezintă oricare dintre aceste semne de căldură, este imperativ să vă îndreptați direct la veterinarul dvs. sau la cea mai apropiată clinică veterinică de urgență imediat în timp ce încercați oricare dintre modalitățile de mai jos despre cum să răciți în mod eficient un câine.

Pe drumul spre clinică aveți un prieten de apel înainte în timp ce conduceți sau utilizați dispozitivul hands-free pentru a apela în continuare clinicii. Lăsați-i să știe că sunteți pe drum cu un pacient de urgență și explicați simptomele câinelui. Dacă este posibil, permiteți-i să știe și temperatura curentă a câinelui.

Când vă conduceți, majoritatea sfaturilor de mai jos despre cum să răciți un câine nu va fi posibil. Cu toate acestea, dacă sunteți în permanență capabil, este de asemenea utilă pentru a implementa tehnicile de răcire în timp ce călătoriți în clinica Vet pentru a încerca să păstrați temperatura corpului câinelui de la creșterea oricărei persoane mai mari pe măsură ce acesta va crește șansa de supraviețuire.

Cand ai dubii…

Dacă sunteți vreodată îndoieli cu privire la faptul dacă câinele dvs. se confruntă cu supraîncălzirea sau suferința efectelor căldurii, este întotdeauna mai bine să fii în siguranță și să vă verificați temperatura câinelui și apoi verificați-vă cu veterinarul imediat în cazul în care ceva se pare că vă va face. Cu acea fiind spus, iată câteva dintre cele mai eficiente modalități de a răci un câine.

12 moduri cele mai eficiente și mai eficiente despre cum să răciți un câine de unul singur

12 moduri cele mai eficiente și mai eficiente despre cum să răciți un câine de unul singur

1. Un prosop umed

Una dintre cele mai ușoare metode și moduri de a răci un câine atunci când este supraîncălzit este să ia a prosop și înmuiați-l cu apă rece. Așezați prosopul umed pe câinele dvs subbelic Fiind sigur de a acoperi Coapsele interioare Pentru a accelera răcirea prin răcirea arterei femurale a câinelui.

Mai multe sfaturi:

  • Utilizați sacul de făină sau prosoape de bucătărie, dacă este posibil, deoarece sunt mai subțiri;
  • Păstrați două prosoape la îndemână, astfel încât, pe măsură ce se încălzește până la temperatura camerei, îl puteți schimba pentru un prosop rece.

2. Puneți câinele în duș

Dacă vă puteți purta câinele sau dacă câinele dvs. este încă capabil să stea și / sau să meargă, să le ia în duș. Utilizați capul de duș pentru a rula apă de apă peste corpul câinelui tău încet până când încep să se răcească.

Mai multe sfaturi:

  • Nu utilizați apă rece pentru a vă răci câinele, deoarece poate șoca sistemul și provoca complicații. Din nou, nu folosiți apă foarte rece;
  • Dacă sunteți încă în aer liber și nu la domiciliu, utilizați orice sursă disponibilă de apă rece, lacuri, ocean, etc.

3. Creați o briză

Crearea unei brize utilizând un ventilator ajută la mutarea aerului în cameră și reduceți temperatura globală. Nu este întotdeauna o modalitate de a face acest lucru, dar dacă aveți Dog prietenos cu câinele În casa ta sau a Car doggy Fan În vehiculul dvs., utilizați-le. Există, de asemenea, fanii pe care îl puteți pune în cutia de câine și multe dintre ele sunt speciale Câini de la câini care sunt sigure pentru animale de companie.

Mai multe sfaturi:

  • Nu îndreptați un ventilator direct la fața câinelui. Câinele dvs. va fi gâfâind să încerce să se răcească și să îndrepte un ventilator direct la gura deschisă poate provoca un consum excesiv de aer care duce la complicații ulterioare;
  • Dacă aveți acces la un bloc de gheață, puneți-l în fața ventilatorului pentru a face o briză mai rece.

4. Furnizați un mediu mai rece

Este de la sine înțeles că un mediu mai rece este unul dintre cele mai bune moduri de a răci un câine și va ajuta la reducerea temperaturii corpului câinelui mai repede, dar din nou, crearea prea rece a unui mediu poate provoca o scădere bruscă periculoasă și bruscă Temperatura corpului, deci aveți grijă de acest lucru.

Mai multe sfaturi:

  • Puneți câinele pe o placă, marmură, linoleum sau podea din lemn în interiorul casei dvs., mai degrabă decât pe covor;
  • Desenați perdele și trageți draperii pentru a menține camera umbrită de la orice expunere la soare;
  • Acoperiți ferestrele cu pături dacă nu aveți perdele de întrerupere pentru a păstra camerele întunecate și răcoroase;
  • Închideți ușile pentru a permite unei încăperi să se răcească mai repede;
  • Căutați niveluri mai scăzute ale casei cum ar fi subsolurile și pivnițele care sunt în mod natural mai rece.

5. Aer conditionat

Asigurați-vă că câinele dvs. este într-o cameră cu acces la aer condiționat, dar încercați să nu lăsați să se așeze direct pe aerul aer condiționat pentru a preveni răcirea prea rapid. Dacă nu aveți aer condiționat central, utilizați o unitate de aer condiționat portabil pentru a reduce temperatura camerei.

Un alt sfat:

  • Păstrați ușile închise pentru a permite camerei să se răcească mai repede (și să se gândească la sfaturile de răcire a mediului menționat mai sus).

6. Săpa

Dacă sunteți încă în afara și câinele dvs. este supraîncălzită, dar nu periculos, și nu aveți acces la o sursă de apă rece, una dintre modalitățile cele mai eficiente despre cum să răciți un câine în această situație este să găsiți o zonă umbroasă și să sapă o gaură în murdărie sau nisip.

Sub stratul superior, veți găsi un strat mai rece de murdărie sau nisip - lăsați câinele să se așeze pe această suprafață răcitoare. Asigurați-vă că orice zone de piele goală (de exemplu, subbelicul) ating această suprafață mai rece pentru a ajuta câinele să se răcească puțin mai repede.

Păstrați acest lucru în minte:

  • În timp ce aceasta este o metodă eficientă despre cum să răciți un câine atunci când este supraîncălzit, nu este întotdeauna practic din motive evidente, dar dacă vă aflați fără altă alegere, poate ajuta la atenuarea circumstanțelor până când puteți găsi o soluție mai bună sau până când sosește ajutorul.

7. Veste de răcire

Una dintre cele mai bune opțiuni pentru prevenirea supraîncălzirii la câini în primul rând înainte de a fi nevoie de a fi de a utiliza a Vesta de răcire. În lista legată, veți vedea că vesta noastră preferată de răcire preferată a proprietarilor de animale de companie este răcitorul de mlaștină Ruffwear, care comercializează aproximativ 60 de dolari.

Cea mai bună vesta de răcire va avea o secțiune de mijloc a vestei de trei straturi care utilizează apă stocată în rezervorul vesta pentru a vă menține corpul câinelui. Aceste veste lucrează, de asemenea, pentru a reduce temperatura corpului câinelui prin reflectarea căldurii în timp ce promovează evaporarea.

Un alt sfat:

  • Vesturile de răcire a câinilor reprezintă o opțiune excelentă pentru prevenirea supraîncălzirii, deoarece acestea pot fi reluate în timp ce vă aflați astfel încât să poată furniza efecte de răcire mai lungi;
  • Altele decât vestele de răcire, există și Maturi de răcire și Paturi de răcire pe care le puteți folosi pentru a preveni sau a face față unui câine care se supraîncălzește.

8. Înot

Dacă câinele dvs. este fierbinte, dar nu supraîncălziți încă, înotați într-o piscină de câine, Lacul, Oceanul sau în altă parte poate fi una dintre cele mai bune modalități de răcire a unui câine, arzând, de asemenea, o energie suplimentară. Cu condiția ca sursa de apă să fie rece, dar nu rece și sigură pentru înotul, poate aduce foarte eficient temperatura corpului câinelui.

Mai multe sfaturi:

  • Nu presupuneți că câinele dvs. poate înota, pentru că în timp ce câțiva câini sunt mari înotători alți câini au mai multe probleme cu înotul;
  • Fiți atenți la curenți și întreprinderile dacă câinele dvs. înotă în ocean;
  • Nu permiteți câinelui dvs. să înoate în surse de apă în mișcare rapidă.

9. Oferiți o aprovizionare continuă de apă proaspătă

Apa dulce va păstra câinele hidratat și ar trebui să îl puneți întotdeauna la dispoziția câinelui dvs. indiferent de vreme. Apa este deosebit de importantă în lunile de vară, deoarece permite ca câinele să se răcească mai eficient.

Un alt sfat:

  • Luați în considerare utilizarea bolurilor de apă de răcire pentru a furniza apă mai rece în timpul lunilor de vară. Luați în considerare, totuși, că nu toți câinii vor bea apă care a fost răcită, deci dacă observați că câinele dvs. este reticent în a bea apă răcită, asigurați temperatura camerei sau ușor mai rece decât apa la temperatura camerei;
  • Pentru curtea dvs., puteți implementa și a Sistemul de eliminare care vă va ajuta câinele să păstreze mai răcitor și aceste sisteme sunt foarte ieftine.

10. Un picior de picioare

Dacă nu aveți o piscină de câine sau Piscină de pâine, Apoi puteți folosi ceea ce aveți cu siguranță ca una dintre modalitățile de a răci un câine. De exemplu, vă puteți ajuta câinele să se răcească prin umplerea unei cadă mare sau a unei cadă de baie proprie cu apă rece și având-i să stea în ea. Cu labele lor scufundate în apă mai rece, câinele dvs. va putea să se răcească mai eficient.

Păstrați acest lucru în minte:

  • Din nou, asigurați-vă că evitați să utilizați apă foarte rece, deoarece o schimbare bruscă a temperaturii extreme poate șoca sistemul câinelui.

11. Îngrijirea regulată

Îngrijirea regulată va păstra haina de câine sănătoasă și va elimina tanurile și covorașii care pot împiedica fluxul liber de aer pe pielea câinelui. Nu vă radeți câinele și fiți deosebit de atenți Câini dublu acoperite.

Un alt sfat:

  • Utilizați o perie de câine care este cea mai potrivită pentru tipul de acoperire a câinelui. Dacă nu sunteți sigur ce tip de perie este cel mai bun, discutați cu un groomer local sau verificați Acest articol.

12. Face tratate înghețate

Dușul congelat tratează este una dintre modalitățile minunate despre cum să răciți un câine și să vă păstrați poochul răcoros în timpul lunilor fierbinți și sunt ușor și accesibil să facă. Dacă căutați rețete, aruncați o privire la rețetele lui Samantha, cum ar fi Aceasta sau Aceasta.

Acest lucru rundă întreaga listă a modurilor cele mai eficiente și mai eficiente asupra modului de a răci un câine, oricare dintre care puteți folosi pentru a preveni și a face față unui câine a cărui supraîncălzire, dar puțini care pot fi folosiți atunci când pooch-ul dvs. este deja într-o mașină de căldură stat (vezi mai sus). Cu acea fiind spus, aici sunt cele cinci modalități cele mai grave și periculoase despre cum să răcească un câine care sunt uneori găsite ca sfaturi online, dar ar trebui să evitați absolut.

5 moduri periculoase de a răci un câine

5 moduri periculoase despre cum să răcească un câine

1. Ice pachete

Dacă câinele dvs. este supraîncălzit, nu aplicați niciodată pachete de gheață la pielea lor. Veți vedea să menționez acest lucru în sfaturile mele despre utilizarea băi și dușuri de mai sus - o astfel de răcire rapidă poate provoca vasele de sânge în corpul câinelui pentru a contracta și a reduce fluxul de sânge, făcându-l mult mai greu pentru ca câinele să se răcească și să provoace Alte complicații.

2. Băi de gheață

Ați văzut probabil că videoclipurile de la câinele se înmulțesc în piscinele de vânătoare ale copiilor umplute cu gheață. Acest lucru este total amendat în timpul verii când poochia dvs. nu este în pericol, dar când câinele dvs. este deja supraîncălzit, acest lucru poate fi extrem de periculos din același motiv menționat mai sus.

3. Rade complet câinele

Mulți proprietari de animale de companie își asumă acest lucru ca fiind una dintre cele mai bune modalități de a răci un câine, dar nu este. Rezista tentației de a-ți rade câinele în timpul verii (dacă nu este îndreptat să facă acest lucru din motive de sănătate de către dvs. veterinar), deoarece un strat sănătos nu numai că nu numai că va proteja împotriva supraîncălzirii, dar, de asemenea, protejează împotriva arsurilor solare.

4. Permiteți câinelui dvs. să înoate în apă cu semne de alge

Înotul poate fi o modalitate excelentă de a reduce temperatura corpului câinelui, dar dacă există vreun semn de alge în apă, evitați-o complet. Anumite tipuri de alge sunt toxice pentru câinele dvs. dacă sunt ingerate și pot duce la complicații de sănătate și intoxicarea apei.

5. Lăsând câinele în mașină cu AC pe

Acest lucru a fost spus deja și deja, dar merită menționat. Indiferent de motiv, nu vă lăsați niciodată câinele în mașină, chiar dacă părăsiți aerul condiționat. Deși AC din mașina dvs. vă poate menține câinele răcoros, poate fi, de asemenea, tăiat dacă taranele mașinii sau unitatea AC întâlnește o problemă și câinele dvs. va supraîncălzi foarte repede. Dacă nu mergeți direct la îngrijirea ziarului veterinar sau a câinelui Doggy, lăsați-vă câinele la domiciliu, astfel încât să nu aveți nevoie de niciun fel de aceste moduri despre cum să răciți un câine în jos și să riscați să luați unul greșit.

Citiți următorul: 10 mai multe sfaturi despre cum să păstrați câinii răciți în afara

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să răciți un câine: 12 cele mai eficiente căi și 5 periculoase