8 Pași pentru prevenirea și tratarea accidentului vascular cerebral la câini

Accident vascular cerebral poate fi incredibil periculos pentru câini. Caninele nu sunt capabili să se ocupe de căldură, precum și de oameni, făcându-le mai susceptibili la un accident vascular cerebral termic. Accident vascular cerebral la câini poate provoca daune permanente organelor și pot deveni chiar fatale.

O cursă de căldură la nivel moderat (temperatură de peste 104 de grade) poate fi de obicei tratată într-o oră, dar una severă (temperatura de peste 106 de grade) ar putea deveni rapid fatală. Cu cât un accident vascular cerebral este mai lung, este netratat, cu atât este mai puțin în pericol câinele dvs.

Înțelegerea cursei de căldură la câini este primul pas pentru a vă împiedica animalul de orice probleme grave de sănătate. De cele mai multe ori, este ușor să vă asigurați că câinele dvs. nu suferă o căldură accident vascular cerebral.

Amintiți-vă că câinii nu pot gestiona temperaturi ridicate. O zi caldă pentru noi poate fi o zi potențial fatală pentru câinele dvs. Următorii pași oferă informații de care aveți nevoie pentru a rezolva în mod eficient și pentru a preveni accidentul de căldură la câini.

LEGATE DE: Top 15 veste de răcire cele mai bune pentru câini pentru a preveni deșeurile de căldură

8 pași pentru a face față accidentului de căldură la câini

8 pași pentru prevenirea și tratarea accidentului vascular cerebral la câini

1 Păstrați câinele în interior ori de câte ori este posibil în vremea caldă

Oricum vremea este prevăzută să fie fierbinte, să-ți păstrezi câinele înăuntru. Acest lucru este esențial în prevenirea oricărui tip de accident vascular cerebral la câini. Temperatura corpului canin poate crește foarte repede și pot supraîncălzi în condiții meteorologice grave prea repede.

Unele rase au mai multe șanse de a suferi de curse termice.

De exemplu, rasele active ca Labrador Retrievers va exercita energie întreaga dată când sunt în afara indiferent de cât de fierbinte este vremea. Acest lucru le pune la mai mult de un risc. Rasele cu fețe scurtate, cum ar fi Shih Tzus, sunt mai susceptibile la cursele de căldură. Câinii cu blană mai groasă sunt, de asemenea, la un risc mai mare. Dacă câinele dvs. intră în oricare dintre aceste categorii, este esențial să vă păstrați animalul cât mai răcoros în căldură.

Păstrați această diagramă aproape de:

Temperatura corpului câinelui
Gopeplan.COM

Singura dată când ar trebui să-ți iei câinele în afara timpului fierbinte este să-l duci să meargă la baie. Încercați să programați orice activitate în aer liber în timpul diminețiilor și seriilor devreme, deoarece acest lucru este atunci când temperatura va fi cea mai mică. Unii proprietari de animale de companie aleg să folosească Cutie de gunoi de câine interioară În loc să ieșiți afară când se ridică mercurul.

Dacă nu sunteți sigur că vremea este sigură pentru câinele dvs., puteți verifica atingând asfaltul. Dacă este prea fierbinte pentru tine să-ți păstrezi mâna pe trotuar, este prea fierbinte ca câinele tău să-și aibă labe pe ea.

Când absolut trebuie să vă lăsați câinele în afara căldurii, faceți ceea ce puteți pentru a limita acel timp. Dacă puteți, doar aveți animalele de companie în afara dimineața devreme și seara târzie, când temperaturile sunt mai mici.

Linia de jos: Pentru a evita accidentul de căldură la câini, mergi în seara de dimineață devreme și târziu înainte ca temperatura să devină prea mare pentru ca câinii să tolereze.

2Make sigur că câinele este sigur când stai afară

Dacă trebuie să vă păstrați câinele în timpul căldurii înalte, există pași pe care îi puteți lua pentru a vă asigura că este sigur. Primul lucru de gândit este să găsești o zonă bine umbrită. Planificați înainte și rețineți că umbra se va mișca pe tot parcursul zilei, așa că asigurați-vă că va fi o nuanță adecvată Întreaga dată când Fido este în afara.

Apa este deosebit de importantă în zilele fierbinți de vară. Câinii își pot vărsa propria apă, deci este ideal să aveți mai multe boluri de apă pentru animalul dvs. de companie. Dacă nu sunteți sigur că puteți verifica constant castronul de apă al câinelui, obțineți unul dintre În schimb, boluri automate de apă.

Furnizarea de apă rece pentru a preveni accidentul de căldură la câiniPuneți gheața în apa câinelui pentru a păstra mai mult mai mult timp. Încercați să păstrați bolurile de apă la umbră.

În timp ce umbra este prima componentă cheie pentru prevenirea accidentelor de căldură la câini, apă rece pentru a rămâne în altă alternativă. Câinele dvs. ar putea dori un ieftin Kiddie Pool umplut cu apă să se spargă în jurul și să se răcească. Dacă este deosebit de activ, o piscină de copil este o modalitate perfectă de a permite câinelui să aleagă când este timpul să se răcească.

  • 7 cele mai bune piscine pentru câini pentru vară
Linia de jos: Trebuie să existe întotdeauna o zonă umbrită accesibilă pentru câinele dvs. Lucruri precum bolurile automate de apă și piscinele ieftine Kiddie sunt mari adăugări.

3 Nu lăsați niciodată câinele în mașină

Acest avertisment a devenit un cliche până acum, dar mulți proprietari de animale de companie încă o ignoră. Este imperativ să nu lăsați niciodată câinele în mașină în timpul vremii calde. Chiar dacă vă lăsați câinele în mașină cu ferestrele în jos, aerul condiționat, la umbra și cu apă, există un risc de accident vascular cerebral la câini.

Zilele răcoroase nu o fac în siguranță pentru a vă lăsa câinele în mașină. A Studiul Universității Stanford a declarat că atunci când este de 72 de grade în afara, temperatura internă a mașinii poate ajunge la 116 grade într-o oră. Când este de 85 de grade, o mașină poate ajunge la 102 de grade în 10 minute și 120 de grade în 20 de minute. Câinii nu sunt niciodată în siguranță în aceste condiții.

Amintiți-vă, câinii nu se pot răci la fel ca oamenii pot. Ei nu pot transpira, cu excepția unor cantități minime din glande în tampoanele lor. Ele pot elimina numai căldura prin gâfâind. Odată ce nu mai pot fi pantaloni, încep să se supraîncălzească, ceea ce duce la un accident vascular cerebral la câini. Acest lucru se poate întâmpla foarte repede când un câine este în interiorul unei mașini.

Linia de jos: Lăsând câinele într-o mașină în zilele fierbinți de vară pentru că orice perioadă de timp expune la riscul de accident vascular cerebral termic. 

4 Cunoașteți semnele de accident vascular cerebral la câini

În cazul în care câinele dvs. suferă vreodată de un accident vascular cerebral, este important să știți simptomele. Cursa de căldură la câini poate progresa foarte repede, iar mai devreme este prins, cu atât este mai probabil ca câinele dvs. să poată supraviețui.

  • CITESTE ACEST: Ghidul final al primului ajutor pentru câini

Din fericire, câinii prezintă o mulțime de semne de disconfort atunci când suferă de supraîncălzire și ulterior de la loviturile de căldură. Acordați o atenție deosebită comportamentelor caninei. Dacă observați oricare dintre aceste semne, începeți pașii de tratament menționat mai jos.

Semnele comune ale unui accident vascular cerebral includ:

  • Temperatura corpului de 104 sau mai mare
  • Bataie rapida de inima
  • Setea excesivă
  • Comportamente letargice
  • Ochii glazurii
  • Vărsături
  • Gâfâitul greu
  • Gume roșii strălucitoare și limbă
  • Excesiv saliva
  • Lipsa de coordonare
  • Convulsii
  • Diaree sângeroasă
  • Inconştienţă

Odată ce observați Aceste semne în câinele dvs, Începeți imediat tratamentul. Chiar dacă nu sunteți o sută la sută pozitivă câinele dvs. a avut un accident vascular cerebral, este mai bine să fii sigur decât să-ți pare rău. Accident vascular cerebral la câini poate provoca probleme de sănătate de-a lungul vieții și poate provoca moartea.

Linia de jos: Aflați totul despre semnele de accident vascular cerebral la câini și ce simptome de a privi în zilele fierbinți.

5 Prima prioritate coboară temperatura câinelui

Odată ce credeți că câinele dvs. poate experimenta un accident vascular cerebral, trebuie să vă concentrați asupra scăderii temperaturii sale în primul rând. Acest lucru ar trebui făcut înainte de a apela medicul veterinar, aducându-l la veterinar sau luând alte acțiuni.

Primul pas pentru a face față accidentului de căldură la câini coboară temperatura corpuluiCu cât vă reduceți temperatura câinelui, cu atât mai devreme câinele va fi capabil să se recupereze de la cursa lor de căldură. Primul pas în scăderea temperaturii este de a le lua într-o zonă mai rece.

Mergând într-o casă cu aer condiționat ar fi cea mai ideală. Rularea unui duș răcoros peste câine va ajuta la aducerea temperaturii corpului, de asemenea.

Amintiți-vă: nu utilizați apă rece de gheață, numai rece sau călduță, deoarece apa rece ar putea trimite un câine în șoc.

Continuă să dai apa de câine să bea, deoarece îi ajută să umple fluidele pierdute să se gâfâie. Plasarea unui A ventilator de răcire lângă câinele dvs. va ajuta la menținerea temperaturii în jos. Dacă câinele tău este inconștient, nu-l forțezi în apă sau nu-l forțezi să bea. Este periculos să permiteți orice apă din nas sau gura unui câine inconștient. Evitați să dați prea multă apă, deoarece Intoxicația de apă poate fi periculoasă pentru câini.

Odată ce temperatura puilor se întoarce sub 103 ° Fahrenheit, opriți toate eforturile pentru a-l răci. Răcunându-l prea mult poate provoca alte probleme, motiv pentru care este cel mai bine să nu mai aduci temperatura la aproximativ 103 ° și să se deplaseze în pasul următor.

Linia de jos: Înainte de a face altceva, prima dvs. prioritate ar trebui să fie pentru a reduce temperatura corpului câinelui fără să-l trimită în șoc.

6 Luați temperatura câinelui la fiecare 5 minute

De îndată ce suspectați accidentul de căldură la câini, începeți să luați temperatura rectală la fiecare cinci minute. Este imperativ ca să puteți monitoriza orice modificare a temperaturii. Există modalități de a lua temperatura câinelui fără un termometru, dar utilizarea unui dispozitiv electronic vă va oferi numărul cel mai precis.

Luați câinele

Continuați să urmăriți temperatura câinelui după ce ați răcit câinele în jos, deoarece temperatura PET "poate ridica înapoi după răcire.

Temperatura câinelui dvs. ar trebui să meargă încet undeva între 100 de grade și 103 de grade. Dacă scade sub 100 sau ridică peste 103, plătiți o atenție deosebită câinelui dvs. Continuați să luați temperatura câinilor la intervale regulate până când ajungeți la VET.

Este o măsură bună de precauție pentru a învăța cum să în siguranță Luați o temperatură rectală a câinelui Înainte de a avea loc un accident vascular cerebral termic. Pentru măsurarea cea mai exactă, veți avea nevoie de un bun Termometru prietenos cu animalele, care ar trebui să fie întotdeauna în setul de prim ajutor al PET ".

Iată un ghid video care explică modul de a lua temperatura câinelui cu un termometru:

Linia de jos: Monitorizarea temperaturii câinelui este esențială atunci când bănuiți că canina dvs. suferă de o mașină de căldură.

7 Luați câinele la veterinar

Când se ocupă de cursul de căldură la câini și ați luat deja primii pași menționați mai sus, este timpul să mergeți mai departe. Luați-l la veterinar de îndată ce veți obține temperatura sub 103 °. Pe drumul spre veterinar, țineți aerul cu aer condiționat și ferestrele laminate. Puteți chiar să utilizați suplimentar Fanii de răcire auto îndreptat spre câinele dvs. pentru a-și păstra temperatura stabilă.

Toate aceste metode vor împiedica din nou temperatura câinelui tău. Apelați-vă medicul veterinar înainte de a ajunge astfel încât să fie gata să vă trateze imediat canina. Timpul este cheia.

Chiar dacă simptomele lui de curse de căldură par ușoare sau dacă pare perfect în regulă după răcire, du-l la veterinar, indiferent. Cursa de căldură la câini poate provoca probleme invizibile, cum ar fi umflarea creierului, insuficiența renală și coagularea sângelui.

Luând animalul dvs. de companie la medicul veterinar asigură că nu suferă de alte probleme de sănătate legate de accident vascular cerebral la câini. VET va trata în principal câinele dvs. cu terapie cu fluid intravenos pentru a înlocui fluidele și mineralele pierdute.

Câinele dvs. va fi monitorizat pentru simptome secundare, cum ar fi cele menționate mai sus. VET va monitoriza continuu temperatura câinelui dvs. pentru a se asigura că nu se ridică periculos de mare sau căderea periculos scăzută.

Linia de jos: Indiferent dacă ați coborât singur temperatura câinelui, luați-vă caninul la veterinar în cele din urmă este necesar.

8 Având grijă de câinele dvs. după căldură

Cursul de căldură la câinii de nivel moderat poate să nu aibă efecte pe termen lung. Fido-ul dvs. probabil nu va necesita nici o îngrijire suplimentară după revenirea din veterinar. Accident vascular cerebral sever la câini poate provoca daune organelor permanente, care vor necesita o îngrijire specială pentru restul vieții animalului dvs. de companie, Potrivit studiilor.

Aruncăm o privire la Acest ghid de la Universitatea din Minnesota (PDF), și salvează-o dacă este posibil.

VET dvs. va trece peste orice măsuri de precauție pe care trebuie să le luați cu poochia. Câinii care au supraviețuit anterior unui accident vascular cerebral sunt mai expuși riscului pentru viitoarele curse de căldură. Odată ce câinele dvs. are un accident vascular cerebral, va trebui să fiți extrem de precauți cu el în temperaturi ridicate de acum.

Prevenirea cursei de căldură la câini este mult mai ușoară decât tratarea unuia. Înțelegeți orice factori care vă pot face ca câinele să fie mai expuși riscului acestei afecțiuni, cum ar fi rasa, nivelul de activitate, vârsta și greutatea și utilizarea acestuia pentru a-i oferi o precauție suplimentară. Când temperaturile sunt ridicate, utilizați produse care permit câinelui dvs. să se răcească mai ușor, cum ar fi covoare de răcire a câinelui.

Linia de jos: Câinele dvs. are mai multe șanse să sufere de căldură din nou după primul incident. Întotdeauna țineți un ochi pe el în zilele fierbinți de vară.

În concluzie

Pașii pentru prevenirea și tratarea accidentului vascular cerebral la câiniAccident vascular cerebral la câini poate fi prevenit prin limitarea cât de mult este animalul dvs. de companie în afara zilelor fierbinți, oferind o umbră și apă adecvată atunci când câinele dvs. este în afara și, fără a lăsa niciodată partenerul de canin în mașină. Câinii se vor supraîncălzi rapid în condiții meteorologice la cald. Păstrarea lor în interior, în camera cu aer condiționat, este cea mai bună modalitate de a se asigura că nu va experimenta un accident vascular cerebral termic. Dacă câinele dvs. rămâne într-o cutie foarte mult, obțineți a Dog Crate de răcire ventilator.

Dacă suspectați un accident vascular cerebral la câini, luați măsuri imediat. Verificați temperatura sa și căutați o temperatură de 104 ° sau mai mare. Începeți să încercați să vă răciți câinele de îndată ce bănuiți că starea trece prin pașii menționați mai sus.

Odată ce temperatura câinelui dvs. este de 103 ° sau mai mică, duceți-l la un veterinar. Acest lucru asigură că accidentul termic a dispărut, că câinele dvs. are fluidele de care are nevoie și că nu suferă efecte pe termen lung.

Citiți următorul: 24 moduri de a preveni de căprioară la câini în această vară

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 8 Pași pentru prevenirea și tratarea accidentului vascular cerebral la câini