Cum să identificați simptomele cursei de căldură la câini

accident vascular cerebral la câini

Cursa de căldură și epuizarea căldurii sunt condiții care sunt periculoase pentru cele mai multe animale. Aceasta include oamenii și, desigur, câini. Probabil ați auzit că câinii sunt expuși riscului de accident vascular cerebral atunci când sunt în temperaturi fierbinți. Faptul este că sunt chiar mai expuși riscului decât oamenii. Din fericire, puteți lua măsuri pentru a preveni cursa de căldură și pentru a vă menține câinele în siguranță.

Ceea ce este accidentul de căldură?

Cursa de căldură este o afecțiune cauzată de o înălțime a temperaturii corpului numită hipertermie. Această creștere a temperaturii corporale are loc ca un răspuns la un declanșator, cum ar fi inflamația în organism sau un mediu fierbinte. Când un câine este expus la temperaturi ridicate, poate rezulta un accident vascular cerebral termic sau epuizarea căldurii.

Cursa de căldură este o condiție foarte gravă care necesită imediat asistență medicală. Odata ce Semne de accident vascular cerebral sunt detectate, există puțin timp înainte de daune grave sau chiar moartea poate apărea.

De ce este căldura atât de periculoasă pentru câini?

Câinii nu transpiră prin piele ca oameni. Ei vor transpira mici cantități prin picioarele și nasul lor, dar acest lucru nu este suficient pentru a elibera excesul de căldură a corpului. Câinii eliberează în primul rând căldură cu gâfâie, o metodă care se schimbă aerul fierbinte și rece. Din păcate, acest lucru nu este un proces foarte eficient sau eficient, mai ales când temperatura corpului este extrem de ridicată.

Dacă un câine nu poate expulza căldura, temperatura corpului intern începe să crească. Deteriorarea sistemului celular al corpului și a organelor poate deveni ireversibilă odată ce câinele) Temperatura ajunge la 106 °. Din păcate, prea mulți câini cedează la accident vascular cerebral când ar fi putut fi evitat. Aflați cum să recunoașteți semnele de căldură și să împiedicați să se întâmple la câinele dvs.

Semne de accident vascular cerebral la câini

Epuizarea căldurii precede accidentul de căldură. Semnele timpurii ale epuizării termice pot fi subtile. Căutați o garnitură sporită, letargie și eșecul de a urma comenzile pe care le știe de obicei. Un câine cu epuizare de căldură poate refuza să bea apă în ciuda faptului că este evident cald. Fără atenție, acest lucru se poate transforma cu ușurință în cursa de căldură. Următoarele semne pot indica căldura într-un câine:

  • Creșterea temperaturii rectale (peste 104 ° necesită acțiuni, peste 105 ° este o situație de urgență)
  • Viguroasă
  • Amețeli sau dezorientare
  • Gingii roșii întunecate
  • Lipicios sau membrane mucoase uscate (în special gingiile)
  • Gros saliva
  • Culcat și nu doresc (sau incapabil) să se ridice
  • Colapsul și / sau pierderea conștiinței

Ce trebuie să faceți dacă suspectați cursa de căldură

Dacă aveți chiar cea mai mică suspiciune că câinele dvs. suferă de accident vascular cerebral termic sau de epuizare de căldură, trebuie să luați măsuri imediate. Dacă câinele dvs. prezintă semne timpurii, mutați-l într-o zonă rece și oferă apă proaspătă pentru a bea. Contactați medicul veterinar cât mai curând posibil pentru sfaturi despre pașii de care aveți nevoie pentru a lua în continuare.

Dacă câinele dvs. prezintă mai multe semne de cursă de căldură, este mai bine să vă îndreptați direct la cel mai apropiat spital veterinar deschis. Dacă aveți pe cineva care să vă ajute, atunci unul dintre voi ar trebui să încercați metodele de răcire în timp ce celelalte unități. I

Cum să vă răciți în siguranță câinele

Este important să vă reduceți cu atenție temperatura corpului câinelui. Răcirea rapidă poate provoca și mai multe probleme.

  1. În primul rând, mutați câinele din căldură și într-o zonă rece, umbroasă, care este bine ventilată.
  2. Oferiți câinelui apa rece, dar nu forțați apa în gura câinelui vostru. Încercați să nu lăsați câinele dvs. să beau cantități excesive la un moment dat sau poate începe să vadă.
  3. Luați temperatura câinelui dvs. rectal. Continuați să o verificați vreodată la cinci minute pentru a preveni supraîncărcarea. Nu luați pașii următori dacă temperatura câinelui este sub 104 ° F.
  4. Începeți răcirea corpului câinelui cu apă rece, dar nu extrem de rece. Puteți plasa cârpe umede sau spălate pe picioare, în jurul capului, pe abdomen și în arme. Înlocuiți frecvent prosoapele răcoroase în timp ce se încălzesc. Evitați acoperirea integrală a corpului cu prosoape umede, deoarece se poate prinde în căldură. Puteți utiliza un ventilator pentru a vă ajuta să oferiți aer rece.
  5. Nu utilizați gheață sau apă de gheață. Frigul extrem poate provoca strângerea vaselor de sânge, împiedicând răcirea miezului organismului și, de fapt, determinând creșterea temperaturii interne. Supraîncărcarea poate provoca, de asemenea, hipotermie (temperatura scăzută a corpului) care duce la o serie de noi probleme.
  6. Cand temperatura corpului ajunge la 103.9 ° F, opriți răcirea. În acest moment, corpul câinelui dvs. ar trebui să continue răcirea pe cont propriu. Dacă continuați să încercați să vă răciți câinele, riscați hipertermia.
  7. Vizitați un medic veterinar cât mai curând posibil, chiar dacă câinele dvs. pare mai bun. Daunele interne ar putea să nu fie evidente pentru ochiul liber, deci este necesară o examinare. Pot fi recomandate teste suplimentare pentru a evalua daunele.

Prevenirea accidentului vascular cerebral

Nu există nici o îndoială că cursa de căldură este o condiție care pune viața în pericol. Din fericire, există modalități de a preveni accidentul de căldură să se întâmple în primul rând.

  • Nu lăsați niciodată câinele în mașină într-o zi caldă sau însorită, chiar dacă ferestrele sunt larg deschise. În interiorul mașinii acționează ca un cuptor în soare și căldură. Temperaturile se pot ridica la niveluri periculoase înalte într-o chestiune de minute, chiar dacă vremea din afară nu este atât de fierbinte.
  • Evitați exercițiile viguroase în zilele calde. Când există afară, optați pentru zonele umbrite.
  • Păstrați apa rece proaspătă disponibilă pentru câinele dvs. în orice moment.
  • Amintiți-vă că anumite tipuri de câini sunt mai sensibile la căldură, în special Câini obezi și Brachycefalice (scurtă) rase, cum ar fi Pugs și buldogii. Utilizați o atenție deosebită când acești câini sunt expuși la căldură.

Unii câini se pot recupera complet de la cursa de căldură dacă sunt prinși destul de devreme. Alții suferă deteriorarea permanentă a organelor și necesită tratament pe tot parcursul vieții. Din păcate, mulți câini nu supraviețuiesc accidentului vascular cerebral. Prevenirea este cheia pentru păstrarea câinelui în condiții de siguranță în timpul vremii mai calde.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să identificați simptomele cursei de căldură la câini