Cum de a cultui amfipodurile și copepodurile pentru acvariul dvs. De apă sărată

Copepods

Copepodii și amfipod-urile sunt crustacee microscopice care formează o legătură esențială în lanțul alimentar marin. Aceste organisme mici sunt o parte naturală a lanțului alimentar plancton din ocean (există Copepoduri de apă dulce, de asemenea). Ele pastrez pe fitoplancton, rotiferii (animalele acvatice microscopice), iar în unele cazuri, detritus. Ele încorporează proteina și acizii grași din aceste surse de hrană și se concentrează într-un pachet foarte nutritiv de consum de către animalele marine care le mănâncă apoi.

Puteți cultura (sau ridicați) propria dvs. amfipode pentru a vă alimenta peștele de acvariu, deoarece acestea reprezintă o sursă importantă de alimente cerută de unele specii de pești pentru a supraviețui în sălbăticie. Mulți dintre aceste pești vor fi morți de moarte într-un acvariu dacă nu pot fi înțărcați pe alte alimente mai convenabile, cum ar fi creveții de miță înghețată, creveți de saramură sau un alt tarif de carne tocată, cum ar fi Krill. Unele pești, cum ar fi Mandarin / Dragonette și Sea mai mare, sunt găsite de majoritatea acvariștii pentru a fi extrem de dificil să mănânce altceva decât amfipods / copepods. Ampificarea sunt, de asemenea, principala hrană pentru mulți Sandsifting și gobi de dormit.

Înainte de a începe

Asigurați-vă că sunteți pregătit pentru un ciclu constant de hrănire, întreținere și recoltare a amfipodiilor. În timp ce cerințele fizice nu sunt minunate, există o mulțime de detalii implicate și trebuie să gestionați filtrarea, lumina, salinitatea și multe altele.

De ce ai nevoie

Copepod-urile / amfipodul pot fi cultivate în aproape orice recipient adecvat și sunt necesare doar câteva elemente pentru un rezervor Copepod:

  • 5 sau cu găleată de plastic de 5 sau 10 galoane sau acvariu
  • Airstone
  • Suficientă lumină

Luați în considerare filtrarea

Există o mulțime de teorii despre filtrarea unui rezervor de copepod / amfiod. Naturalul Filtrarea biologică oferit de live rock sau a Pantofi de nisip care conține bacterii de nitrificare, și / sau microalgae sunt excelente pentru menținerea calității apei. A microalgei, Chaetomorf, Caurlepa, iar Halimeda sunt probabil cele mai bune, dar nu Ulva, care are o suprafață mică pentru masă. Dezavantajul lui Helimeda este că este calculat și va necesita adăugări de calciu. O simplă de orizont cu un flux mediu de aer trebuie să fie suficientă pentru a menține apa să se deplaseze în vasul de cultură. Evitați utilizarea A proteine ​​skimmer, deoarece va avea o tendință de a captura copepodii / amfipodiile plutitoare libere și de a le descărca cu spuma de deșeuri.

Suprafața culturii

Ampificarea sunt atât pelagice (înot liber), cât și creaturi bentonice (de jos), dar sunt în primul rând locuitorii de fund. Ampificarea au mai multă tendință de a se ridica din partea de jos a acvariului și să intre în coloana de apă pe timp de noapte. Dacă există cantități mari de amfipoduri într-un rezervor, ele pot fi văzute cu ușurință cu o lanternă la câteva ore după întuneric. Ampificarea fac cel mai bine într-un acvariu care conține zone mari de suprafață pentru a intra pe, cum ar fi vechile bile bio, rock live, tampoane de filtru vechi, nisip grosier sau substraturi corale zdrobite. Ampificarea / copepodii cresc foarte bine într-un ieftin UGF cu un substrat de coral zdrobit grosier.

Luați în considerare iluminarea

Ampificarea / copepodii nu au nevoie de multă lumină pentru a crește sau a reproduce. În jurul valorii de 12 până la 16 ore pe zi de lumină minimă (lumina zilei ambientale, incandescente mici sau LED-uri) funcționează bine. A clemă pe LED este perfect. Dacă utilizați macroalgae ca mediu de creștere, veți dori să furnizați cantitatea potrivită de lumină pentru creșterea algelor.

Reglați bine salinitatea

Mențineți-o salinitate din sistemul dvs. Copepod / Amphipod la nivelul rezervorului țintă pe care îl veți depune în. Dacă utilizați o linie în linie refugiu Cu rezervorul principal, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la acest lucru - ciclurile de apă a rezervorului prin sistemul de creștere.

Reglați temperatura

Mențineți o temperatură stabilă între 72 și 82 grade Fahrenheit. Ampificarea / copepodii sunt cu sânge rece, astfel încât apa caldă, cu atât mai activ (hrănirea și reproducerea) sunt, dar nu le "gătești". Temperaturile de peste 85 de grade Fahrenheit ar putea fi dăunătoare.

Hrănire

Ampificarea nu sunt neapărat prădători, dar preferă alimente de carne. Ele sunt omnivore care se înclină spre rolul de carnivore mult mai mult decât de erbivore. Hrană alimente de mâncare care se descompun destul de repede în coloana de apă. Un amestec bun de pelete marine și de alimente de pește de flacără marină se întinde într-un mortar și pistil va genera rezultate teribile. De asemenea, puteți cultura fitoplancton într-o sticlă de plastic de 2 litri pentru a vă hrăni Copepods. Există o serie de kituri complete de cultivare Phytoplankton disponibile online.

Nu le-au depășit. Ei vor consuma ceea ce au nevoie și nu mai mult. Punerea mai multor alimente în rezervor nu le va face să mănânce mai mult. Testați amoniacul în rezervor pentru a vedea dacă vă hrăniți prea mult. Dacă citirile dvs. de amoniac începe să spike, efectuați o schimbare a apei pentru a reduce nivelul și a fi tăiat înapoi. Poate dura un pic de experimentare, dar ar trebui să găsiți cantitatea potrivită de alimente pentru a introduce periodic rezervorul de cultivare.

Mențineți rezervorul

Dacă se utilizează un refugiu în linie, va fi necesară o mică întreținere. Un sistem autonom va avea nevoie de câteva schimbări de apă (o dată pe lună sau înlocuirea apei după recoltare va fi suficientă), atâta timp cât hrănirea nu este suprasolicitată. Unele amfipoduri, cum ar fi gammaride, sunt uimitor de tolerante la diferite condiții de apă și tind să prospere în sistemele de nutrienți mai mari.

Recolta crustaceii

Recoltarea se poate face de obicei prin sifonarea critterilor într-o plasă de pește de plasă fină. Dacă utilizați tampoane de filtrare vechi pentru un mediu de creștere, scoateți-le din rezervorul de creștere și plasați-le într-o găleată de apă rezervorului, apoi turnați apa printr-o plasă. Dacă utilizați un substrat de corali zdrobit, sifonul substratul la fel ca și cum ați vazut în vidul rezervorului dvs., folosind o plasă fină pe ieșirea de apă pentru a prinde Copepods / amfipods.

Introduceți-le în acvariu

Ampificarea și copepod-urile pe care le colectați în plasa de pește pot fi apoi hrănite pe peștele dvs. prin punerea plasă în apă și prinderea organismelor mici. Peștele ar trebui să răspundă imediat și să înoate spre plasă să le consume.

Copepod-urile și amfipodele sunt adesea introduse în mod natural în sisteme de acvariu închis atunci când sunt nisipurile vii și sau Live Rock a fost adaugat. Ei vor începe să se înmulțească și să crească în rezervor atunci când temperatura apei de acvariu este ușor mai caldă și o sursă de alimente este disponibilă. Live Copepods sunt, de asemenea, disponibile pentru achiziționarea online (cum ar fi Reefpods de la Algen) într-o formă îmbuteliată.

Odată ce ați configurat și funcționați sistemul de cultivare a amfiodului / copepodului și a funcționat ridurile din hrănire, întreținere și recoltare, veți descoperi că sistemul este o metodă ușoară, cu costuri reduse pentru a oferi o alimentație de înaltă nutriție dificilă Pentru a hrăni peștele marin.

Prevenirea problemelor în timpul culturilor

Dacă constatați că cultivarea dvs. nu merge așa cum a fost planificată, nu vă faceți griji. Poate fi greu să determinați cauza exactă. Poate face cel mai mult sens (și economisiți timp și energie), pentru a începe din nou mai degrabă decât să tweak setarea de cultivare pe care o aveți. O altă opțiune este de a lucra cu un magazin local de pește sau un alt expert care poate să vă ajute să examinați înființarea dvs. și să furnizați sugestii sau tehnici de rezolvare a problemelor.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Jagadeesan, L. și colab. Preferința de hrănire și rația zilnică de 12 copepoduri dominante pe dietele mono și amestecate ale fitoplanctonului, rotiferii și detritus într-o apă de coastă tropicalăMonitorizarea și evaluarea mediului, vol 189, nu. 10, 2017. Springer știință și business media LLC, DOI: 10.1007 / S10661-017-6215-9

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum de a cultui amfipodurile și copepodurile pentru acvariul dvs. De apă sărată