Ce mănâncă coraliile?

Coral

Într-o oarecare măsură sau alta, corali necesită o anumită cantitate de lumină pentru a supraviețui. Unele corali, cu toate acestea, depind mai puțin la lumină decât nutrienți extrași din coloana de apă pentru nutriția lor.

Tipuri de alimente de corali

Cel mai corali moi, Goroathids, iar gorgonienii depind aproape exclusiv pe fitoplancton, (plante mici sau alge) pentru nevoile lor nutriționale, precum și plancton plutitor, detritus și larve nevertebrate în mișcare lentă, mai degrabă decât zooplanctonul (care se poate propulsa activ).

A treia sursă importantă de alimente pentru corali este bacterioplanctonul, care constă în bacterii libere, precum și bacteriile asociate cu diferite materiale în apă (mucas, material de plante moarte și alte particule particule) care sunt numite în mod obișnuit detritus sau zăpadă recif. Aproape toate coralii se hrănesc puternic pe bacterioplancton. Material care include detritus, ouă plutitoare și alte materiale sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de pseudoplancton.

Cea de-a patra categorie de alimente utilizată de corali este dizolvată material organic (DOM), care este absorbit în membranele celulare direct în coral.

Multi dintre Corals cu polipi mai mari (i.E. Cynarina și Catalphillia) sunt capabili să capteze și să mănânce produse alimentare mai mari, inclusiv peștii mici ocazionali. Multe corali (în special gorgonienii și coraliile moi) pot selecta alimentele lor bazate mai mult pe dimensiunea planctonului, decât compoziția sa.

În trecut, sa crezut că coraliile mari, cu formațiunile lor de tentacul mai eficiente, au obținut o mare parte din nutriția lor de la hrănirea activă a alimentelor care pluteau, mai degrabă decât de la algele lor zooxanthellae. De atunci a fost descoperit că multe dintre coraliile mici Polyp sunt alimentatoare mai agresive decât verișorii lor mai mari.

Suplimente de nutriție

Dacă aveți corali vii în acvariul dvs., probabil vă întrebați ce alimente coraliile dvs. mănâncă pentru a completa alimentația oferită de algele lor de zooxanthellae rezidente. Puteți face doar o suspensie a unei varietăți de alimente diferite care acoperă întregul spectru (abordarea "metoda de pușcă") și încărcați-o în rezervorul dvs., permițând coralilor să aleagă ceea ce doresc din amestec. Alimentele neobișnuite din amestec sunt garantate pentru a crește nivelul de nitrați într-o perioadă scurtă de timp. Sau puteți regla suplimentul la cerințele coralilor dvs. specifice și destinați-le cu un baztor de curcan.

Multe corali vor beneficia de alimentele pe care le hrăniți peștele și nevertebratele în rezervor. Când alimentele cu carne plutită de corali, acestea vor fi consumate dacă alimentele sunt dorite de coral. Copepods, amfipods, Brine creveți și creveții Mysis va fi, de asemenea, consumată de multe corali. Copepodii și amfipodele sunt destul de Ușor de cultivat în refugiații. Ouăle de creveți de saramură pot fi ieftinate ieftin și cultivate într-un simplu DIY BRIN SHRIVP HATCHERRY. Este dificil să se generalizeze cerințele alimentare pentru grupuri (LPS, SPS sau moale) de corali, deoarece există întotdeauna câteva renegații în fiecare grup care au o dietă mai selectivă. Vă recomandăm foarte mult să obțineți o carte bună (sursă de referință) pe corali pentru a determina ce hrănește coraliile dvs. specifice. O carte pe care o recomandăm foarte mult este "Coralii de acvariu - selecție, creștere și istorie naturală" de Eric H. Borneman. Secțiunile dedicate fiecărui coral oferă informații detaliate despre ceea ce Corals Feed în sălbăticie. Există, de asemenea, un capitol excelent dedicat hrănirii coralilor în acvariul dvs.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce mănâncă coraliile?