Cum proteine ​​skimmers curat acvariile de apă sărată?

Aquarium de apă sărată

Skimmerii proteinei sunt adesea o alegere bună pentru păstrarea dvs Aquarium de apă sărată curat. Pe lângă primar Filtrarea biologică, Fracționarea spumei (mai bine cunoscută sub numele de proteine ​​de skimming) este cel mai important aspect al oricărui sistem marin sănătos.

Deși există sisteme care pretind a fi "fără skimmer", pentru majoritatea compușilor organici dizolvați (DOC), Uleiuri de fenol, și alți agenți de îngălbenire sunt o neplăcere. Doar skimming-ul activ de proteine ​​poate elimina necesitatea acestor.

În general, toți skimmers lucrează în același mod, dar există design diferite care s-au dezvoltat de-a lungul anilor. Acestea includ co-curent, contra-actual, stil venturi și skimmers ETS. Fiecare lucrează într-o manieră ușor diferită.

Este, de asemenea, important să înțelegem că diferiți producători își pun propria răsucire pe designul de bază. In timp ce alegerile dvs. într-un skimmer sunt vastă, rămâne importantă pentru a înțelege funcția lor de bază.

Cum funcționează un skimmer de proteine ​​în acvariul dvs?

Cum se curăță apa?

Pentru a pune pur și simplu, bulele de aer din interiorul corpului de skimmer se împrăștie apa de subproduse nedorite de deșeuri. Cum realizează bulele acest lucru este un truc NEAT care necesită explicații.

Ați lovit vreodată bule ca un copil? Amintiți-vă toate culorile curcubeului pe ele? Acele culori destul de curcubeu au fost lumina refractară de pe filmul săpun. La fel cum săpunul se agăță de bulele gigantice, de asemenea, tot felul de junk și alt gunk organic în apa dvs. de acvariu.

În skimmers, bulele sunt microscopice, iar rezultatele pot fi văzute numai după ce au izbucnit și își depun "filmele" în Cupa de colectare. Nici un curcubeu destul de de culoare aici, doar cele mai vile și mai puțin caută nămol imaginabile plimbare cu bulele noastre de skimmer.

Cum se întâmplă acest lucru a fost descoperit de mult timp în instalațiile de tratare a deșeurilor. Prin injectarea unor volume mari de bule de aer într-o coloană de ape reziduale, apa de ieșire (efluentul) rezultată a fost mai pură și mult mai curată decât înainte. Acest proces uimitor se datorează tensiunii suprafeței.

Tensiunea suprafeței și skimming

Tensiunea superficială este cauzată de fricțiunea creată atunci când bulele de oxigen și apa înconjurătoare interacționează. Această frecare, la rândul său, acuza moleculele în apă.

Jucând pe vechea lege a fizicii pe care "opuse atrage", moleculele acoperite de bucătărie se lipesc de bule, călărind-le în coloana apei. Odată ce bulele ajung la aerul de suprafață, ei au izbucnit și își depun coborârii într-o ceașcă de colecție. Această ceașcă păstrează gunkul acumulat să alunece înapoi în coloana de apă din interiorul camerei de reacție.

Datorită însăși natura apei sărate, acest proces este posibil. Proteina de apă dulce Skimming doar nu este fezabilă la un nivel de consumatori, deoarece tehnologia de a face acest lucru pur și simplu nu este practică pentru hobbyistul.

Co-curent proteic

Dimensiunea bubble este un ingredient fundamental la un skimmer de proteine ​​de succes și diferite metode sunt folosite pentru a crea bulele "perfecte".

Obiectivele europene au fost printre primii care au recunoscut importanța înclinării acvariilor. Mai precis, germanii au fost responsabili pentru proiectarea unora dintre cele mai bune modele. Tunze și alții au adus proteine ​​să se plimbe la u.S. Shores cu designul original, numit Co-curent Skimming.

Fapt amuzant

Inițial, Limewood a fost folosit pentru a crea spuma necesară în skimming și este încă angajată astăzi.

Skimmerii de bază de co-curent au folosit un tub sau un cilindru deschis cu sursa de bule montate la bază. Ca și în cazul tuburilor de ridicare utilizate în plăci de filtru sub pietriș, skimmers co-curent utilizează volumul de bule de aer care se ridică în coloană pentru a le aduce în contact cu apa sistemului în interiorul corpului de cameră. Apa este "trasă" în cilindru de sub suprafața apei și odată ce bulele au izbucnit la ceașcă de colectare, apele tratate sau stripate pur și simplu "cade" înapoi în acvariu.

Proiectele de skimmer co-curent pot fi fie fixate, fie Sump-montat.

Counter-curent Skimming

Metoda de co-curent funcționează, dar nu este teribil de eficient. Problema este ceea ce numim "Timpul de așteptare", sau durata de timp a apei în contact cu bulele. Prin prelungirea camerei de reacție, mai multă apă ar putea fi procesată și mai mult a fost eliminată. Problema a fost că nu mulți oameni au vrut un tub de 6 picioare care se învârte în spatele acvariilor lor.

Cercetarea și dezvoltarea au creat următorul pas în Skimmer Evolution: Counter-curent Skimming. Puteți să vă bucurați de această avansare la astronomie și diferența dintre un telescop nou și un telescop de refractare. La fel ca și valurile luminoase de îndoire prin reflectarea lor de pe o oglindă, poate dubla lungimea focală a unui telescop, de asemenea, putem dubla timpul de locuit într-un skimmer.

Într-un skimmer contra-curent, apa este injectată în partea superioară a tubului de reacție. Sursa cu bule și fitingul izolat de ieșire sunt situate în partea de jos a camerei. Apa, prin urmare, trebuie să treacă împotriva, sau "contor" la peretele în creștere al bulelor. Acest lucru dublează efectiv timpul de reducere a timpului pentru o unitate mai productivă.

Multe companii de astăzi variații de piață pe acest design contra-curent.

Venturi în stil venturi

În urmărirea construirii unei "șoareci mai bune", compania injectorului Mazzei a dezvoltat ceea ce a ajuns să fie cunoscut sub numele de supapa Mazzei. Astăzi, toți skimmers care utilizează această metodă de injectare a aerului se numesc de skimmers în stil Venturi.

Aceste modele nu utilizează un difuzor de aerisire sau limewood pentru a crea coloana cu bule. În schimb, se bazează pe o supapă Venturi pentru a furniza atât apa care urmează să fie tratată, cât și miliarde de bule microscopice. Acest lucru se realizează în cadrul designului Wasp-taliei.

Cum funcționează supapa Venturi?

Supapele Venturi sunt ușor de recunoscut și urmează același design de bază. Apa de mare viteză care intră din stânga este gât gât în ​​talie turnată de viespe. Miplul de admisie este aranjat în partea superioară a tubului în care mișcarea apei creează tragere de aer, care este modul în care se formează bulele în interiorul supapei. Spuma care iese din supapei este introdusă în corpul principal de scummer, unde elimină organicele.

Prin compensarea montajului în partea inferioară a cilindrului, se creează un vortex și timpul de așteptare este amplificat semnificativ.

De ani de zile, aceasta a fost alegerea profesională pentru fracționarea gravă a spumei, iar în multe cercuri, rămâne ca atare. Acești skimmers necesită o conductă de evacuare ca volumul de apă pe care îl pot procesa într-o oră necesită un design "debit-prin". De obicei, efluentul este ridicat pe corpul principal al lui Skimmer, fiind îndreptat înapoi într-o Sump sau rezervor de afișare.

Modificarea capotelor

Puteți modifica o pornire comună pentru a oferi practic aceleași rezultate cu supapa Venturi. Aceste modificări fac capotile de volum mic disponibile pentru skimmers mai mici în sistemele Micro Reef.

Veți găsi, de asemenea, că mulți Hang-on Skimmers Utilizați modificarea Powerhead ca pompă principală. Ele imită conceptul de supapă Venturi, permițând ca aerul să fie tras în carcasa rotorului. Rotorul coatele amestecul de apă-aer și îl împușcă în scummer. Este de fapt destul de simplu și elegant.

ETS și DOWN-DROGS Skimming

Un alt design și chiar mai simplu a devenit popular la mijlocul anilor 2000, când ETS (Turnul de Mediu Skimmer) a fost introdus la hobbyist. De asemenea, cunoscut sub numele de skimmers în jos, aceste modele pot procesa volume uriașe de apă și sunt favorizate de proprietarii de rezervoare mari.

Modelele ETS Utilizați un tub lung conectat la un bord fără nimic mai mult decât o placă internă de deflectoare și o supapă de scurgere. Bio-bilele sunt plasate în interiorul tubului pentru a difuza apa de mare viteză care este injectată prin partea de sus. Pe măsură ce apa împușcă în jos peste bilele de bio-bile, este distrusă de mai multe ori pe Turnul Bio-Balls.

În momentul în care apa ajunge la bord la baza sa, apa este o mare alb de spumă. Baffle din interiorul izvorului creează timpul de așteptare. De asemenea, permite ca spuma bogată în proteine ​​să se ridice într-un tub larg, cu ceața de colectare montată deasupra lui.

Proiectele mai mici care urmează aceleași principii permit, de asemenea, sisteme de capacitate mai mici. Ca și în cazul celor mai multe modele de bază de skimmer de bază, companiile individuale oferă variații ale designului original.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum proteine ​​skimmers curat acvariile de apă sărată?