Beneficiile factorului de viteze în acvariile de apă sărată

Chiar și în cele mai liniștite golfuri, intrări și porturi în ocean, apa este în mișcare. Sursa puternică produsă de umflarea lunga oceanului poate ajunge adânc în apă, în mișcare cu apă înainte și înapoi la intervale de până la 60 de secunde. Valurile de vânt se rupe pe recif și apoi curgând în apele mai silențioase din interiorul recifului de apă și amestecând în mod constant nisipul și alte resturi. Două schimbări de mare pe zi Țineți apa să se deplaseze chiar și în cele mai calde zile când suprafața oceanelor este ca sticla. Acesta este ceea ce oceanul a făcut întotdeauna și critterii care trăiesc în ea nu cunosc nici un alt mod de viață.

Peștele, nevertebratele și coralii din oceane nu numai că au fost obișnuiți cu mișcarea apei, o folosesc în cel mai bun avantaj și depind de ea pentru a supraviețui. O mare parte din viața staționară din ocean depinde de mișcarea apei pentru a le aduce alimente, precum și de a elimina resturile înfundate. Luați mișcarea de apă departe de ei și ei vor suferi.

Beneficiile de famactor de undă

GAVEMAKERS sunt concepute pentru a vă oferi acvariul efectul simulat al mișcării de undă pe care animalele dvs. de apă sărate le au atunci când în mediul lor natural, dar ce alte beneficii oferă ele?

  • Peștele se bucură de schimbarea mișcării apei și a curenților. Peștele au nevoie de exercițiu pentru a ajuta la prevenirea acumulării grase în jurul inimii și a ficatului pentru o viață mai lungă. Prin având un val de undă, este creat un curent bun pentru ca peștele să fie activ și să obțină un exercițiu.
  • Mișcarea și fluxul curent pe care îl veți obține de-a lungul rezervorului dvs. vor ajuta la prevenirea buzunarelor moarte în jurul coralilor și roca vii în care se poate acumula detritus nedorit. Cu acțiunea val / curentă, aceasta va disloca detritusul și va permite să fie agitată și filtrată prin filtrul mecanic pentru ao elimina. Nu credeți că acest lucru va elimina complet toate detriturile nedorite. O bună curățare și rutine regulate de întreținere sunt încă importante.
  • Corals prospera pe mișcarea oceanului. Mișcările actuale și de apă le stimulează și le aduce alimente, menținându-le active și sănătoase. Nu numai că, dar en că stați și urmăriți acvariul vostru, mișcarea coralilor voștri încet este frumoasă și calmă. Dacă aveți pește în rezervor, este distractiv să le urmăriți interacționează și cu curenții.
  • Un bandă de undă va agita nisipul din acvariu, eliberând particule microscopice și organisme pe care coraliile și inversează alimentarea.

Sfaturi pentru cumpărarea sau realizarea unui val de undă

Mulți Powerheads va lucra în legătură cu unmemaker-urile care conțin dispozitive de control sau cronometre pentru pornirea și oprirea capoterilor la diferite intervale, spun la fiecare minut până la 40 de minute sau cam asa ceva.

Dar dacă nu doriți să investiți într-un dispozitiv de undă costisitor și un dispozitiv de control? O modalitate prin care puteți oferi mișcarea valurilor în acvariul dvs., fără cheltuială, este de a lua două capsii și să le plasați la capetele opuse ale acvariului. Punctați cele două apă curge unul spre celălalt, astfel încât curenții se întâlnesc în mijlocul rezervorului. Acest lucru va crea un foarte bun, ca să nu mai vorbim de interesant, curent în rezervorul dvs. Puteți deplasa periodic peheads la diferite locuri din rezervor pentru a furniza curent de apă în fiecare zonă a rezervorului dvs., care ajută la eliminarea petelor moarte.

Don Carner a luat această metodă cu un pas mai departe cu el DIY Wavemaker proiecta. Prin construirea unor ansambluri simple din PVC și atașarea acestora la capsii, crește foarte mult puterea fluxului de apă și vă permite să direcționați fluxul de apă mai precis unde doriți să mergeți. Designul său nu necesită, de asemenea, dispozitive electronice externe.

După cum puteți vedea, valurile de undă oferă multe beneficii pentru sănătatea acvariului dvs. și a locuitorilor săi. Luați în considerare punerea unuia pentru acvariul dvs.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Beneficiile factorului de viteze în acvariile de apă sărată