Amano profilul speciilor de creveți

Amano creveți pe o plantă

Creșterea Amano, cunoscută și sub numele de Japonia Amano sau Swamp Swamp, este în creștere în popularitate, fiind un locuitor liniștit, alge și de detritus. Cu condiția ca niciunul să nu încerce să gustă pe creveții amano, sunt bine Adăugarea rezervorului comunitar Pentru rezervoarele de diferite temperaturi.

Prezentare speciala

Nume comune: Amano Creveți, creveți amano Japonica, creveți japonezi de mlaștină

Nume stiintific: Caridina Multidentata (cunoscută anterior ca C. Japonia)

Dimensiunea adulților: 2 inci

Speranța vii: 2 până la 3 ani

Caracteristici
FamiliePalaemonidae
OrigineJaponia
SocialPașnic
Nivelul rezervoruluiLocuitorul de Jos
Dimensiunea minimă a rezervorului10 galoane
DietăOmnivore
CreștereStratul de ouă
ÎngrijireÎncepător
ph6.0 la 7.6
Duritate3 până la 10 dkh
Temperatura60 la 80 F (15-27 ° C)

Origine și distribuție

După cum sugerează numele lor alternative, crevetele Amano este nativ în Japonia. Inițial locuiesc în mlaștini de apă dulce, aceste crustacee au fost aduse recent în hobby acvariu. Ca și în cazul multor alte specii de creveți, creveții amano supraviețuiesc în sălbăticie prin pășunat pe alge și detritus lăsat de alte animale acvatice.

Culori și marcaje

Creveții amano este în mare parte translucidă și maro sau bronz în culoare. Acestea pot avea o bandă maro sau bronzată de-a lungul lungimii crestei lor dorsale cu dungi sau trupe mai întunecate de-a lungul părților laterale ale corpului lor. Stripele peste spate poate avea o linie de culoare albă sau mai ușoară în mijloc. Barele lor laterale pot fi sparte, arata mai mult ca puncte, sau rulate doar partway de lungimea crevetiilor.

Tankmates

Un jucător liniștit, comunitar, cea mai mare preocupare a lui Amano Creveți sunt învinsuri de către tank-urile sale. Creveții mici, crocante nu ar trebui să fie pe dieta oricărui pește ținut cu această specie. Chiar dacă încercați să saturați apetitul de carnivore agresive, probabil vor gusta încă pe creveții fără apărare.

Având în vedere toleranța la distanța de temperatură, creveții amano se află bine în ambele încălzit și Rezervoare ne-încălzite. Ca și în cazul majorității speciilor de creveți, ei le place să aibă o mulțime de locuri pentru a se ascunde de la tankii lor. Păstrați acest lucru în minte dacă le găzduiți cu orice altă specie care le place să aibă propriul spațiu, cum ar fi a Pledomus.

Amano Habitat și îngrijire

Crevetul Amano este o completare excelentă la un rezervor bine stabilit, cu un substrat prietenos cu creveți. Deși nu este nevoie să utilizați un substrat specific creveților, roci mari sau o mulțime de elemente de decor voluminoase sunt mai greu pentru un creveți pentru a naviga în comparație cu roci mai mici, pietriș, nisip sau substrat de plante vii.

Plante vii sunt o mare adăugare la un rezervor de creveți și le veți vedea adesea nibbling pe zonele moarte. Există o concepție greșită comună că creveții distrug plantele vii, dar mănâncă numai materialele moarte. Dacă plantele dvs. nu se dezvoltă, nu vă învinovățesc creveții.

Doar pentru că creveții Amano îi place să-ți curățească rezervorul pentru o viață nu înseamnă că rutina dvs. de întreținere trebuie modificată! Continuați să păstrați un ochi apropiat asupra dvs chimie de apă și să vă lipiți de obiceiul Practicile de întreținere. Creveții nu tolerează calitatea slabă a apei, precum și niște pești. În funcție de cât de multe creveți aveți în rezervorul dvs., așteptați să continuați curățarea o parte din alge tu!

Amano dieta de creveti si hrana

Mulți pasionați fac o ipoteză incorectă că amano creveți poate să-și substituie numai algele din rezervor. Cu toate acestea, creveții amano face cel mai bine atunci când a hrănit o dietă mixtă de proteine ​​pe bază de plante și animale. Dacă vă păstrați într-un rezervor cu alte specii de pești, asigurați-vă că există suficiente rămășițe pentru că creveții să aibă o masă amănunțită.

Nu trebuie să hrăniți o dietă specifică de creveți. În funcție de amestecul altor specii din rezervorul dvs., creveții dvs. se vor face bine pe un amestec de Omnivore, herbivore și / sau carnivore diete de pește fiind hrănit cu alți cisterții.

Diferențele dintre sexe

Există caracteristici fizice subtile care pot diferenția creveții amano de sex masculin și feminin. Cu condiția ca acestea să fie aceeași vârstă și au hrănit aceeași dietă, creveții amano feminin va fi mai mare decât bărbații. Femelele au, de asemenea, un loc pe partea inferioară, cunoscută sub numele de șa, pentru depozitarea ouălor. Acest lucru nu poate fi evident, în cazul în care femeia dvs. nu este în procesul de reproducere.

Creșterea creveților amano

A fost dificil pentru hobbyiștii să reproducă creveții Amano în captivitate. Ca și alte specii de creveți, femeia va elibera un hormon de reproducere pentru a atrage bărbații să se reproducă. Este posibil să observați o schimbare a comportamentului creveților pe măsură ce încearcă să găsească femeia matură.

În sălbăticie, ouăle fertilizate se vor deplasa de-a lungul curentului în apa brută și în largul mării deschise. Odată crescută complet, creveții se vor întoarce la apa dulce. Acest lucru se consideră că este principala problemă cu reproducerea cu succes a acestor creveți în captivitate.

Mai multe specii de creveți de animale de companie

Dacă sunteți interesat de mai multe specii de creveți, cum ar fi creveții Amano, consultați aceste profiluri și alte referințe:

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Amano profilul speciilor de creveți