Ce sunt cyclops?

Cyclop!

Cyclops este un cuvânt de buzzing care se aude uneori atunci când discutați tipuri de alimente vii pentru acvariu peşte. Cu toate acestea, mulți oameni nu au nicio idee despre ce sunt, ceea ce sunt folosite sau unde să le aducă. Iată scoopul pe Cyclops.

Ce sunt Cyclops?

Cyclops sunt mici Copepods, sau crustacee, care se găsesc în multe corpuri de apă dulce și apă sărată de apă. Ei își dau numele de la un singur ochi situat în mijlocul capului lor. Un alt nume folosit adesea pentru a se referi la acest lucru mic crustacean este "purici de apă", datorită asemănării tinerilor ciclopi la purici găsiți pe pământ.

Cyclops variază de la 0.Lungimea de 5 până la 5 mm, posedă antene, un corp segmentat și cinci perechi de picioare. Secțiunea frontală a adultului este ovală în formă și include capul, precum și primele cinci segmente toracice. Secțiunea din spate, cunoscută sub numele de Furca, este mai subțire și conține cel de-al șaselea segment toracic, patru segmente abdominale și două anexe caudale care proiectează din spate. Larvele Cyclops, cunoscute sub numele de Nauplii, sunt înotul liber și lipsite de segmente. Este nauplii care seamănă cu o purică.

Corpul ciclurilor ia pe nuanță, cel puțin parțial, din ceea ce mănâncă. Speciile Cyclops pot varia în culori de la albastru, verde, portocaliu și roșu. Ochiul unic poate fi negru, dar este destul de adesea roșu. Sunt omnivor, mănâncă alge și o varietate de resturi microscopice. În medie, ei trăiesc timp de trei luni. Femelele sunt mai abundente decât bărbații și au ars sacul de ouă care sunt purtați în spatele corpului. Când condițiile sunt ideale, Cyclops se va înmulți rapid.

Unde sunt găsite ciclops?

Cyclops se găsesc în iazuri de apă dulce, precum și în corpuri în mișcare lentă de apă. Ele sunt adesea găsite în aceleași locații în care se găsesc Daphnia. Cyclops se adună cel mai mult în zonele încă de apă care au o creștere a algelor. Ele sunt, de asemenea, disponibile pentru entuziaștii de pește în formule congelate sau pe bază de gel. În vreme caldă, este posibilă culturarea acestora în recipientele în aer liber ca hrană live pentru pește.

Nu sunt dăunători ciclopi?

În anumite cazuri, acestea pot fi, astfel încât acestea să fie utilizate cu un pic de precauție. Ocazional, ei se pot sărbători pe Fry Tiny, mai slab. Hrana foarte mic fry infuzorii și creveți proaspăt de saramură inițial. Odată ce au crescut puțin, pot fi hrăniți în siguranță ciclopi. FRY și peștii adulți mai mari nu sunt în pericol din ciclops.

În afara acvariului, ciclopii pot fi considerați dăunători din alte motive. În unele locații și circumstanțe, ele pot fi o gazdă intermediară pentru boală, inclusiv boala cu vierme Guineea. Acest lucru este valabil în special în zonele subdezvoltate, cu salubritate slabă.

Folosind ciclops ca hrană

Cyclops poate fi hrănit la prăjituri, precum și peștii adulți și fac o masă de bună calitate a proteinelor. Dacă sunt disponibile culturi vii, ele sunt forma ideală pentru hrănirea peștilor. Cu toate acestea, produsele pe bază de gel sunt, de asemenea, bune și oferă beneficiul suplimentar de a evita posibilitatea ca ciclopii vii să se ferească pe fry foarte mic.

Living de pește, Bettas, Barbs, Tetras, și chiar discus vor savura ciclopii ca o mâncare suplimentară ocazională. Bottomul de hrănire de jos va consuma rapid orice picătură la podeaua rezervorului. Cyclops face, de asemenea, o condiție excelentă de condiționare la prepararea crescătorilor pentru reproducere. Când utilizați un produs bazat pe gel pentru a vă alimenta peștele, mai degrabă decât să renunțați la întregul pachet de gel din rezervor. Cucurile de cicluri congelate pot fi abandonate în rezervorul nemulțumit.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa