Câinele nu-și va deschide ochii? Iată ce înseamnă asta (și ce să faceți)

În ultimele zile ați observat câinele dvs Privind la tine puțin amuzant, era aproape ca un drăguț cu un ochi sau ambele. Astăzi, totuși, ești sigur de asta - câinele tău este cu adevărat ciudat și este în ambii ochi. & # 8220;Câinele meu nu-și va deschide ochii,& # 8221; crezi. Deci ce ar trebui să faceți?

Câinele meu nu-și va deschide ochiiOricând câinele dvs. are o problemă cu ochii, ar trebui să o luați în serios și să vă consultați medicul veterinar. Există multe potențiale probleme oculare la câini care poate sau nu poate fi gravă. Veterinarul dvs. poate ajuta la determinarea cauzei de bază, fie că este benignă în natură sau ceva severă și setați câinele dvs. în programul de tratament potrivit.

În majoritatea cazurilor în care proprietarii de animale de companie care rulează în biroul veterinar spunând că câinele meu nu-și va deschide ochii, motivul este Durerea ochilor de câine. Există ceva care provoacă durerea dvs. de pooch ori de câte ori ochii lui sunt deschisi, astfel el alege să-i țină închiși pentru a evita durerea ochilor.

Atunci când un câine suferă de o durere oculară, reacțiile lor sunt să-și țină ochii închiși. Uneori câinele dvs. poate prezenta semne de suferință comportamentală. Câinele dvs. ar putea să-l ascundă prin a dormi mai mult sau poate arăta un apetit scăzut, agresiune și de ascundere a comportamentelor. Există mai multe lucruri pe care trebuie să le luați în considerare dacă câinele dvs. nu își va deschide ochii, deci aici tot ce trebuie să știți.

CITESTE ACEST: 12 tratamente de infectare a ochilor de câine și preventivități

Câinele meu nu-și va deschide ochii. Ce ar trebuii să fac?

Câinele meu a câștigat

Durerea ochilor canine

Durerea de ochi canine sau disconfort pot apărea fie din iritarea externă sau internă a ochiului (dr. McNabb, 2015). Pot exista alte semne de durere oculară la câini, incluzând pawing la ochi sau o evitare a alimentelor dure și a unui refuz să-și deschidă complet gura.

Câinii nu vă pot spune ce simt, astfel încât nu este întotdeauna ușor să știți că disconfortul câinelui dvs. se datorează durerii ochilor. Există multe cauze diferite care ar putea fi în spatele durerii ochilor câinelui, inclusiv Infecții ale ochilor, bacterii sau răniri. Primul lucru pe care majoritatea proprietarilor îl fac este să încerce câteva remedii de bază la domiciliu ca salina pentru a spăla ochii; După aceea, dacă câinele dvs. nu și-a deschis ochii liniștiți, atunci trebuie să căutați ajutorul unui profesionist.

În cele mai multe cazuri când vă aflați spunând că câinele meu nu-și va deschide ochii, cauza probabilă este că poochia ta suferă de durere oculară care trebuie rezolvată. Ochii câinelui dvs. Reacția la durere se datorează unei concentrații ridicate de fibre sau nervi de durere în interiorul corneei și conjunctivei. Cea mai mare distribuție a acestor fibre nervoase este situată în apropierea suprafeței.

A Ulcelul corneei sau zgârietură poate fi extrem de dureroasă și poate provoca un spasm reflexiv al irisului în ochii câinelui. Durerea severă că aceste tipuri de reacții nervoase ale ochilor de câine pot determina cainele dvs. să ducă la scuturarea câinelui sau ținându-i ochii închisi ca o modalitate de a face față sau de a încerca să se ocupe de durere.

Câine cu un ochi infectat
Câine cu un ochi infectat.
Câine cu cancer de ochi
Câine cu cancer de ochi.

Cel mai important este că odată ce vă dați seama că spălarea cu soluție salină sau picături de ochi de câine nu este o soluție, că nu există resturi în ochiul animalelor de companie pentru a provoca disconfortul, trebuie să solicitați imediat asistență medicală pentru câinele dvs. imediat pentru a determina ceea ce ar putea fi unul dintr-o serie de cauze ale durerii oculare. Mai jos este ceea ce ar trebui să ia în considerare.

Cauze comune ale durerii oculare

Există multe cauze diferite de durere oculară că medicul veterinar va trece cu dvs. când ajungeți. VET-ul dvs. va folosi echipament special pentru a privi în ochii câinelui dvs. pentru a vedea lucruri care nu sunt vizibile cu ochiul liber.

Veterinarul dvs. caută semne care indică cauze comune ale durerii oculare. Unele dintre aceste cauze ale durerii oculare la câinii pe care veterinarii le găsesc mai frecvent, potrivit Merck Vet Manual, sunteți:

  • Resturi sau alte materiale străine pe suprafața ochiului.
  • Inflamația irisului sau a uveitei anterioare poate provoca dureri ale ochilor câinilor. VET dvs. va trebui să determine cauza directă a uveitei pentru a trata.
  • Câine glaucom, care provoacă o presiune ridicată asupra interiorului ochiului, se poate simți ca o senzație de durere la un câine. Instinctul lor poate fi să-și țină ochii închiși.
  • Trauma, sau un anumit tip de rănire a țesutului ocular sau pleoapelor, pot provoca dureri.
  • Infecțiile interne ale prizei de ochi (orbitale) sunt extrem de dureroase și vor provoca adesea semne de probleme legate de gură, cum ar fi refuzul de a-și deschide maxilarul.
  • Ochi uscat sau kcs (keratoconjunctivitus), poate provoca câini să aibă o senzație dureroasă, uscată pe suprafața ochiului. Acest lucru poate duce la păstrarea ochilor închiși.
Câine cu un rănire oculară
Câine cu un rănire oculară.

Veterinarul dvs. va trece peste cauzele comune ale durerii oculare în timp ce vă examinează câinele. În general, va fi una dintre aceste condiții care cauzează durerea ochilor câinelui dvs. și veterinarul dvs. poate începe imediat un plan de tratament. VET dvs. poate folosi un medicament special oftalmic, atropină, pentru a reduce imediat simptomele durerii pentru câinele dvs.

În plus, în unele ocazii câinele dvs. poate ține ochii închiși din cauza produselor de îngrijire a ochilor de câine pe care le-ați obișnuit cu acest lucru Câine de câine Boogers (Petele de rupere). Unele dintre acestea pot fi suprasolicitate, iar altele nu sunt întotdeauna complet în siguranță, chiar dacă sunt eficiente. Ochii îngerilor pentru câini, De exemplu, este un produs controversat.

Simptomele durerii și problemelor ochilor câinilor

Îmbrăcăminte sexuală de câine severă
Îmbrăcăminte sexuală de câine severă.

Când câinele dvs. are dureri oculare, el este probabil să demonstreze acest lucru într-o serie de moduri. Dacă spui că câinele meu nu-și va deschide ochii, atunci este primul semn al ceva greșit. Dar alte semne pot fi fizice, în timp ce altele sunt comportamentale. Unele simptome de durere a ochilor de câine pot fi evidente pentru dvs. și pentru alții, nu puteți observa nici măcar.

În timp ce există mai multe Produse de îngrijire a ochilor de câine Puteți încerca să vă spălați ochii pentru animalele de companie pentru a vă asigura că nu există resturi, dacă câinele dvs. încă nu își va deschide ochii după aceea, o vizită VET este o necesitate.

Veterinarul dvs. va discuta despre numărul de simptome pe care ar trebui să îl urmăriți când începeți tratamentul pentru ochii câinelui. Aceste simptome sunt, de asemenea, cele mai frecvente semne ale durerii ochilor de câine în care ar trebui să solicitați imediat asistență medicală veterină:

  • Squinting sau ochi închis
  • Excesiv de rupere
  • Mucus sau orice descărcare asemănătoare puroiului din ochi
  • Bloodshot Or ochi roșii
  • Orice tip de nor, umflarea albăstrui sau acoperirea filmelor a ochiului
  • Dimensiuni dilatate, constricte sau neuniforme
  • Photofobia, care este frica de lumini strălucitoare
  • Frecare excesivă a ochilor
  • Umflătură
  • Cherry ochi, sau acoperirea roșie a ochiului
  • Durere la deschiderea maxilarului
  • Ascunzând

Ori de câte ori câinele dvs. arată aceste tipuri de simptome de durere a ochilor de câine, este timpul să numim medicul veterinar. Este important deoarece chiar dacă nu înțelegeți frica câinelui dvs. de lumini strălucitoare sau de comportament ascunzător, știți că nu toate bolile oculare provoacă senzații directe de durere a ochilor.

Câinele dvs. poate avea alte dificultăți oculare că are probleme cu exprimarea, cum ar fi un tip de câine alergie la ochi. Singura modalitate de a ști este printr-o examinare completă și aprofundată la biroul lui Vet.

Ochii sunt o problemă foarte sensibilă, deci acest lucru nu trebuie întârziat. Dacă vă aflați în căutarea de informații online pe câinele meu nu vă va deschide ochii și ați încercat deja să le spălați, atunci este timpul să vă apelați medicul veterinar. Ignorarea s-ar putea să nu fie decât să afecteze vederea câinelui tău, ci capacitatea sa de a comunica.

Examinarea completă a durerii ochilor câinelui

Când câinele dvs. ajunge la medicul veterinar sau de specialist, primul lucru este să treceți peste istoricul medical al câinelui dvs. și să faceți o examinare fizică aprofundată. VET dvs. va începe apoi o examinare completă oftalmică.

Adesea, examenul de ochi al câinelui se poate face numai după ce medicul veterinar folosește o ameliorare a durerii topice pentru a opri escultarea și, chiar și după aceea, majoritatea câinilor au atât de multă anxietate asupra durerii și a procedurilor pe care mulți medici o optează pentru a sedui câinele pentru a putea face un examen mai detaliat al ochiului.

VET dvs. va face o serie de teste, inclusiv a Testul Schirmer, o pată fluoresceină a corneei și o tonometrie. Folosind mărirea, o examinare a pleoapelor și suprafața ochilor câinelui sunt finalizate.

Dog ochi examene
Câine de examinare a ochilor de câine.

De acolo veterinarul dvs. poate face examene suplimentare de ochi după cum este necesar, cum ar fi o ultrasunete oculare. Sunt luate, de asemenea, numerele complete de sânge pentru a vedea dacă există alte condiții subiacente. Deoarece durerea ochilor la câini poate fi un simptom al unei probleme grave de sănătate, toate condițiile posibile trebuie să fie excluse printr-o examinare și diagnosticare aprofundată.

Ulcerii corneeni la câini

Ulcerii corneeni sunt una dintre cele mai frecvente cauze ale durerii oculare la câini (NHA, 2014). Un ulcer cornean poate fi o condiție foarte gravă și este adesea cauzată de traume. Ele sunt, de asemenea, foarte greu de tratat și Unele surse veterinare spune că poate fi chiar imposibil.

Câinii care își frecau ochii pe covor sau de a obține o zgârietură de pisică pot provoca un ulcer. Veterinarii folosesc pata fluorescein pentru a vedea straturile epiteliului pentru a vedea dacă există o abraziune sau un ulcer în ochiul câinelui și cât de adânc a format.

Ulcerii corneeni la câini sunt o stare foarte gravă care necesită atenția veterinară imediat. Este dureros pentru câine, iar veterinarul dvs. poate ajuta să obțineți imediat tratamentul.

Glaucom la câini

Glaucomul este o condiție comună care duce la durerea ochilor la câini. Această afecțiune determină plasarea presiunii pe ochiul câinelui, provocând blocaje interioare de drenare a lichidului.

Glaucomul poate deveni o afecțiune cronică. Poate provoca dureri oculare și dacă este lăsată netratată, va duce în cele din urmă la orbire. Cu toate acestea, indiferent de tratament, peste 40% din toți câinii care primesc glaucom vor fi orbi într-un an, chiar dacă primesc tratament (Slatter, D. 2001).

Glaucomul la câini grafică

Plan de tratament

Când vă aflați în biroul veterinarului, spunând că câinele meu nu își va deschide ochii, medicul veterinar va prescrie un plan de tratament pentru ca Pooch să urmeze pe baza diagnosticului pe care îl primește după examinare. Este important să urmați planul în consecință. Ar putea include lucruri precum picături de ochi steroizi, antibiotice sau chiar chirurgie.

Trebuie să fiți sigur că urmați cu comenzile medicului veterinar. Ochii câinilor tăi vor dura viața și va fi calea de a trece prin viață, protejându-se și pe tine și exprimându-și emoțiile și sentimentele.

Cel mai bun prieten al tău a făcut un angajament față de tine, nu există șiruri atașate, acum depinde de tine să urmezi și să-ți ajuți câinele să treacă prin această urgență medicală.

Urmăriți următorul: Cum de a da picături pentru ochi de câine - video cu pas cu pas cu pas

Referințe și lectură ulterioară:

  • Planeta animalelor. (2017). Tulburări ale ochilor câinelui.
  • Dr. McNabb, N. (2015, 6 august). Durere oculară (ochi) și squinting la câini.
  • NHAH. (2014). Câinele meu este ciudat. Ulcerii corneeni la câini. Adus de la Spitalul Animal Newport Harbour: http: // Newportharvets.COM / Servicii / Câini / Blog / My-Dog-IS-Squinting
  • Petmd. (2017). Glaucom la câini.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinele nu-și va deschide ochii? Iată ce înseamnă asta (și ce să faceți)