Toxicitatea de aspirină la câini

Câine așezat cu pastile pe podea

Când animalele noastre sunt în durere, este vorba numai de a dori să găsească o modalitate de ao atenua. Când suferă de durere de la un prejudiciu sau artrită, Primul nostru gând poate să le dea ceva care ne ajută. Pentru oameni, aspirina poate oferi o ușurare a durerii. Cu toate acestea, aceasta nu poate fi cea mai bună opțiune pentru câinele dvs. H În ultimii ani, opțiunile mai sigure la aspirină au devenit disponibile pentru utilizarea animalelor de companie. Aici vom discuta despre modul în care Aspirina poate afecta câinii, cum să preveniți supra-expunerea și opțiunile alternative pentru Lameness și durerea artritică.

Avertizare

Dacă animalul dvs. de companie a ingerat aspirina, solicitați imediat atenția veterinară! Dacă știți suma și timpul a fost luată, asigurați-vă că ați împărtășit acest lucru cu medicul veterinar.

Ce este toxicitatea aspirină?

Aspirina, cunoscută și sub numele de acid acetilsalicilic, este un medicament antiinflamator nesteroidian. Inhibă o enzimă numită ciclooxigenază, care este implicată în producția de substanțe chimice inflamatorii numite prostaglandine. Acidul arahidonic, un acid gras esențial în dietele de pisici și câini, este necesar pentru a dezvolta membranele celulare. Când cascada inflamatorie este activă, celulele încep să-și transforme acidul arahidonic în prostaglandine. Aspirina oprește acest proces.

Problema? Există mai multe forme de ciclooxigenază. Unii fac prostaglandine inflamatorii și neinflamatorii. Unele prostaglandine au funcții importante. Din păcate, aspirina nu distinge între diferite forme de ciclooxigenază și le inhibă pe toate. Deci, când un proprietar necunoscut îi dă câine aspirină, este potențial dăunător, dacă nu este doza potrivită. Asistența veterinară ar trebui căutată imediat.

Semne clinice de toxicitate de aspirină

  • Letargie
  • Vărsături (Uneori cu sânge)
  • Diaree
  • Scaun negru
  • Inappetență
  • Creșterea ratei cardiace
  • Schimbați setea sau urinare
  • Febră
  • Hipoglicemia (scăderea zahărului din sânge)
  • Slăbiciune musculară
  • Ataxia (instabilitate)
  • Comă
  • Moarte

Cele mai frecvente semne clinice ale toxicității de aspirină sunt vărsături (uneori cu sânge) și pierderea apetitului. Ulcerii de stomac se pot dezvolta atunci când există o iritare gastrointestinală semnificativă. Ca urmare, proprietarii pot observa că scaunul câinelui este negru și asemănător. Așa cum progresează condiția, creșterea frecvenței cardiace, febra, slăbiciunea musculară și ataxia se pot dezvolta. În cazuri severe, insuficiența renală acută, insuficiența hepatică și suprimarea măduvei osoase pot apărea. Dacă intervenția medicală este întârziată sau absentă, dozele toxice pot determina cainele dvs. să devină comatoză. Moartea poate urma în cele din urmă.

Tratament

Dozele toxice necesită un tratament agresiv. Aceasta include decontaminarea gastrică (inducerea vărsăturilor, lavajul gastric, cărbunele activate) și protecția gastrointestinală. Se recomandă, de asemenea, îngrijirea simptomatică și de susținere, lichidul și lucrările de sânge. Prognoza se bazează pe severitatea semnelor clinice și pe calendarul tratamentului. Administrarea de cărbune activată timpurie poate fi crucială pentru supraviețuire.

Dacă câinele dvs. a primit aspirină, contactați imediat medicul veterinar. Uneori, vi se poate cere să contactați controlul otrăvitorului animalelor. Dacă biroul veterinar este închis, contactați ASPCA Centrul de control al otrăvurilor animale sau Linia de asistență pentru otravă PET. Acestea sunt cele mai utilizate centre de otrăvire din Statele Unite. Există o taxă de consultanță. Dar ei vor oferi instrucțiuni inițiale și vor consilia dacă ar trebui să mergi la un spital de urgență. Acești agenți cu experiență sunt, de asemenea, disponibili să vorbească cu îngrijirea primară sau cu medicul veterinar de urgență.

Cum de a preveni toxicitatea de aspirină

Ca și în cazul tuturor medicamentelor, cel mai bun mod de a împiedica o supradoză de aspirină este să o împiedice din atingerea câinelui tău. Dacă câinele dvs. pare să fie în durere, consultați-vă cu medicul veterinar înainte de a oferi medicamente excesive. Acestea pot sugera un tratament cel mai probabil aprobat de FDA pentru utilizarea câinilor. Nu presupuneți că este OK pentru tine și pentru câinele tău să ia același medicament. Ce ar putea fi bine pentru că puteți fi potențial mortal pentru ei.

Avertizare

Nu dați aspirină fără instrucțiuni specifice din medicul veterinar.

Alternative la aspirină pentru durere și durere artritică

De-a lungul anilor, au fost create opțiuni mai noi și mai sigure față de aspirină, pentru lamele și artrita. Există, de asemenea, opțiuni non-medicamente pe care medicul dumneavoastră le poate recomanda, cum ar fi suplimentele comune și terapia nutrițională. Acupunctura, terapia cu laser și alte modalități de reabilitare sunt recomandate, deși există o lipsă globală de studii pentru a dovedi orice beneficiu. Medicul veterinar va ajuta la a decide ce opțiuni sunt cele mai bune.

Descoperiți 6 opțiuni de tratament pentru artrita canină

Referințe

  • Brooks, DVM, DABVP, Wendy. "Aspirin - partener veterinar - VIN". Veterinartner.Vin.COM, 2016, https: // veterinarpartner.Vin.COM / Implicit.ASPX?PID = 19239 & ID = 4951432.
  • "Smith Jr., DVM, Diplacvim, Francis W. K. și Tilley, DVM, Diplacvim, Larry P. et al ". Blackwell este de cinci minute veterinar consult: Canine și Feline 5th Edition. John Wiley și Sons, Inc. 2011. West Sussex, Marea Britanie. Kindle File
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Analgezice (toxicitate). Merck Manual veterinar

  2. Analgezice (toxicitate). Merck Manual veterinar

  3. Osteoartrita la câini. Colegiul American de Chirurgi Veterinari

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Toxicitatea de aspirină la câini