Picioare umflate la pisici

PAMELE CAT

A umflate laba în pisica ta este cu siguranță cauza de îngrijorare, mai ales dacă prietenul tău feline îl face cunoscut că este inconfortabilă. Pisicile aleg adesea să ascundă orice slăbiciune și pot încerca să-și deghizeze durerea, așa că disconfortul vizibil merită cu siguranță o vizită veterinară. Dacă pisica voastră vă va lăsa să o examinați în siguranță la domiciliu, este posibil să puteți efectua primul ajutor de bază, dar din moment ce majoritatea pisicilor sunt predispuși la zgârieturi și de alergare, probabil că veți avea nevoie de ajutor profesional indiferent.

Cum să spuneți dacă laba pisicii dvs. este umflată

Unele pisici au o cantitate impresionantă de blană pe picioare, ceea ce face dificilă vezută dacă laba este umflată. Dacă bănuiți că Pisica Fluffy este umflată, puteți umezi atât labele din față, cât și la spate pentru a compara dimensiunea. Deși pisicile ascund semne de boală și rănire, dacă observați oricare dintre următoarele semne, asigurați-vă că ați examinat labele pisicii dvs .:

  • Limbă sau în imposibilitatea de a suporta greutatea laba afectată
  • Favorizând laba rănită
  • Linge sau mușcă laba
  • Încălzirea la laba cauzată de inflamație, infecție sau abces
  • Miros murdar de la laba
  • Drenaj de la laba
  • Activitate redusă
  • Reticența de a salva
  • Scăderea apetitului

Deși pisica dvs. nu poate fi cea mai cooperativă, ați putea să descoperiți sursa umflării printr-un examen de la domiciliu. Dacă prietenul tău Feline nu apreciază îngrijirea dvs. de îngrijire medicală, înscrieți ajutorul medicului veterinar și programați un examen. Sedarea poate fi necesară pentru a ușura stresul și durerea pisicii și pentru a permite o examinare aprofundată a labei umflate.

De ce pisicile au umflate labe?

Câteva motive diferite pot fi cauza fundamentală a labei umede a pisicilor. Identificarea vinovatului este esențială pentru tratamentul adecvat pentru a vă asigura că pisica dvs. se recuperează de la boala sau rănirea ei. Unele dintre cele mai frecvente cauze pentru labele umflate la pisici includ:

Mușcături de insecte și gheare

Chiar dacă kitty-ul dvs. nu se aventurează niciodată în aer liber, ea poate continua să fie dureroasă de durere muscatura de insecte sau stând. Buzzing albine, viespi și hornets piquă curiozitatea pisicilor, în timp ce insectele mici, smițătoare pot, de asemenea, să tachineze o pisică în umeri. Punerea și mușcăturile pot să se umfle rapid o labară, iar site-ul poate deveni infectat, mai ales dacă pisica dvs. linge excesiv din cauza iritării. Ocazional, stingerul va rămâne în laba, creând o sursă cronică de inflamație și disconfort până când este îndepărtată. Mușcături sau lovituri de la unii păianjeni, furnici de foc și scorpionii pot crea o reacție alergică severă, care poate afecta respirația pisicii dvs., provoacă vărsături sau chiar duce la moarte.

Rănire și traume

Este o provocare pentru a păstra o pisică curioasă să investigheze împrejurimile sale, ceea ce poate duce la o varietate de accidente sau accidente traumatice care pot provoca o labană umflată. Dacă pisicile tale sunt destul de aventuroase și se termină cu o laba pufoasă, ea sa rănit într-unul din următoarele moduri:

  • Fracturi- Oasele se pot produce cu ușurință în pisicile în aer liber, fie printr-un accident de mașină, fie printr-o luptă cu un alt animal. În pisicile de interior, fracturile de păr sau degetele de la picioare pot fi cauzate de a sări de pe o suprafață ridicată sau dacă un proprietar trece accidental pe pisica lor.
  • Abceses- Abcesele mușcăturii sunt observate în mod obișnuit în pisici intacte în aer liber care își apără teritoriul sau căutând un partener. Gura pisică sunt lucruri murdare umplute cu bacterii urâte, iar o mușcătură în timpul unei lupte cu pisici poate împinge acea bacterii adânc într-o rană, creând un buzunar plin de puroi.
  • Corp strain- obiectele frontale blocate în laba pisicii dvs. pot crea iritații și umflături, cum ar fi un ghimpe, bucată de sticlă spartă sau un ac. Ocazional, un picior poate deveni învelit într-o bandă de cauciuc sau o lungime de fir, tăind circulația și provoacă umflături.
  • Puncturi și lacerații-Sharp elemente pot fi cu ușurință să strige sau să-ți rup pad-ul de labele pisicii sau zonele cărnoase, mai ales dacă prietenul tău felin își ia laba prinsă în ceva atunci când investighează. Orice fel de rană va deveni iritat și inflamat și poate deveni infectat, ceea ce poate duce la un abces.
  • Strângeți și tulpini-Play-ul, sărind de la suprafețe mari sau nu reușesc să salveze și să aterizeze în mod corespunzător labele și picioarele pisicii, care acționează ca amortizoare de șoc în timpul săriturilor. Forța excesivă se poate stinge sau se întinde labele sau picioarele animalului, ducând la o labană pufoasă.

Unghii peste

Prin gheare regulată a posturilor de zgâriere și a turnurilor, majoritatea pisicilor își pot păstra unghiile la o lungime respectabilă. Unii au nevoie de ajutor suplimentar cu rutina Trupe de unghii, dar nu sunt întotdeauna apreciative față de această activitate îngrijire. Fără îngrijirea corespunzătoare - fie de pisica voastră, fie de tine - unghiile pot deveni îngroșate, prinse pe obiecte și răsucirea sau ruperea. Iritarea, inflamația și chiar infecția pot apărea dintr-un toenail capturat și pot apărea și dacă unghiile devin prea lungi, curling în jurul și punând pad-ul.

Pododermatită

Pododermatita este adesea denumită "picior de pernă", deoarece laba unei pisici se va umfla dramatic din cauza unui răspuns inflamator excesiv. O varietate de cauze subiacente pot declanșa această formă de umflare labe, inclusiv:

  • Infecții bacteriene, fungice sau parazitare
  • Tulburări imune
  • Leucemia felină
  • Virusul de imunodeficiență felină
  • Feline peritonită infecțioasă
  • Boală alergică
  • Trauma
  • Cancer
  • Săraci îngrijire
  • Contaminanții de mediu

Cum să tratați laba umflată a pisicii

La primul semn al unei labe umflate, vizitați medicul veterinar. Veterinarul dvs. este principala dvs. sursă de relief pentru paharul umflat dureros al pisicii dvs. Pisicile nu se ocupă de multe medicamente bine și pot muri chiar dacă îi dai lui Tylenol pentru durere. Nu dați niciodată pisicii dvs. nici un medicament fără a discuta mai întâi cu medicul veterinar.

Dacă pisica dvs. a fost lovită sau mușcată de o insectă, medicul veterinar poate administra un antihistaminic și un steroid, în timp ce abcesele vor necesita lanțuri, drenare și un curs de antibiotice. Pentru o fractură suspectată, medicul veterinar va lua raze X pentru a căuta o pauză, care poate necesita pur și simplu restricții de exerciții sau poate fi suficient de severă pentru a avea nevoie de intervenții chirurgicale.

Adresați-vă medicului veterinar despre recomandările de gunoi în timp ce laba pisicii dvs. este vindecătoare, mai ales dacă există răni pe picioarele ei. Gunoiul tipic de argilă poate fi prăfuit sau prins într-o rană, creând chiar mai multă infecție.

Cum de a preveni viitoarele labe umflate în pisica ta

Verificați în mod curent labele pisicii dvs. pentru semne de umflare, durere sau infecție, deoarece tratamentul este mult mai ușor în timpul stadiului timpuriu al unei probleme. Alte modalități de a ajuta la prevenirea viitoarelor labe umflate în prietenul tău felin includ:

  • Aflați cum să tăiați unghiile pisicii dvs. pentru a preveni unghiile îngroșate sau pentru a programa vizite regulate cu medicul veterinar pentru tăierea profesională a unghiilor.
  • Utilizați insecticide de siguranță pentru a reduce populațiile Ant, Spider și Bee în jurul casei dvs
  • Spay sau neutru pisica ta pentru a evita lupte potențiale asupra colegilor și a teritoriului, ceea ce poate provoca oase sau abcese sparte.
  • Păstrați zona de living a pisicii dvs. fără obiecte ascuțite sau suprafețe aspre.

Deși pisica dvs. nu poate aprecia examenele frecvente ale labe, amintiți-vă că este în interesul ei cel mai bun. Pisicile sunt maeștri la ascunderea semnelor de durere sau boală și depinde de dvs. ca îngrijitorul ei pentru a-și monitoriza sănătatea.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Limbă în pisiciCentrul de îngrijire a animalelor din Valea Green

  2. Probleme cu labele pisicii tale: simptome, cauze și prevenire. Centrul Medical Pet

  3. Limbile fracturateColegiul American de Chirurgi Veterinari

  4. Brooks, Leslie. Cum să tratați o pisică cu o labană umflată și ceea ce ar fi putut cauzaVeterinarii de urgență SUA

  5. Multimedia, doctor. Pododermatita cu celule plasmatice din Lacey, WA | Clinica de dermatologie pentru animaleClinica de dermatologie pentru animale, 2020 https: // dermvetolympia.COM / PLASMA-PODodermatită /

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Picioare umflate la pisici