De ce câinii?

Un buldog francez

Gâfâie este un comportament tipic doggie, dar vă puteți întreba de ce apare sau dacă Punerea dvs. de companie este excesivă sau neobișnuit. Cercetătorii s-au uitat la gâfâitul câinelui pentru a-și determina cauzele - ceea ce au descoperit vă poate surprinde.

Ce se pune la câini?

Respirația moderată până la rapidă este un câine normal și un comportament de catelus care coboară corpul temperatura și de asemenea primește oxigen în sângele câinelui. Câinele de gâfâie respiră cu gura deschisă și limba oarecum proeminentă.

Este necesar ca un mecanism de răcire, este necesar deoarece câinii nu au un sistem eficient de glande sudorit ca oamenii fac. În schimb, câinii își răcește corpul folosind evaporarea umidității din gură și limbă și prin schimbarea aerului cald al plămânilor lor cu aer exterior mai rece.

Gâfâitul nu ar trebui să fie confundat cu respirația muncită. Respirația lucrată se caracterizează prin respirație tensionată și poate fi însoțită de sunete de primejdie cum ar fi plângând sau plâns, sau fluiere de la nările sau de vânt din cauza blocajelor.

Motive comune pentru gâfâi

Câinele sau catelul dvs. se pot gestiona pentru unul dintre aceste cinci motive.

Sa te calmezi

Chiar dacă nu sunt supraîncălziți, câinii se vor împușca din exerciții fizice. Este la fel ca modul în care oamenii respiră foarte mult atunci când fac exerciții aerobice. Cu toate acestea, chilarea este, de asemenea, calea principală pentru ca câinii să se răcească pentru că nu transpiră cum fac oamenii. Deși câinii suferă un pic de la tampoanele de labele lor, acest lucru nu le poate răci suficient. În schimb, câinii se răcesc prin gură.

Pantalizarea permite ca câinilor să elibereze căldura și să o schimbe pentru aerul mai rece. După cum vă puteți imagina, acest lucru nu este un proces foarte eficient. Este chiar mai puțin eficient pentru Câini cu fața scurtă (cum ar fi buldogii sau pugs). De ce câinii încep să se angajeze chiar și atunci când ajung chiar și puțin cald. Cel mai fierbinte un câine devine, cu atât devine mai intensă gâfâie. Uneori, gâfâitul greu este însoțit de drooling și roșeață a limbii și a gingiilor.

Împreună cu o gamă profundă, semnele de avertizare de supraîncălzire includ o limbă roșie strălucitoare și gingii, ochi largi, slăbiciune și aspect alungit al limbii. Ia măsuri pentru a preveni supraîncălzirea prin Menținerea câinelui răcoros și minimizarea expunerii la căldură. Luați întotdeauna pași atenți Păstrați câinele în condiții de siguranță în vreme caldă. Nu lăsați niciodată un câine singur într-o mașină, deoarece mașinile pot obține rapid mult mai fierbinte decât temperatura exterioară. Când aveți îndoieli, luați câinele la veterinarul pentru asistență medicală.

Bacsis

Când temperatura aerului exterior este aceeași sau mai mare decât temperatura normală a corpului de 102 f, gâfâie nu se va răci în mod efectiv pe catelus și poate duce la Cursa de căldură. Puiile fierbinți pot recurge și la săpat pentru a scoate locurile răcoroase să se odihnească.

Entuziasm sau stres

Gâfâitul nu poate avea nimic de-a face cu temperatura corpului. Mulți câini se vor împușca atunci când ei Experimentați frica, anxietate sau stres. Exemplele includ Masini de ras, focuri de artificii, anxietate de separare, VET vizite, și alte evenimente stresante. Uită-te la câinele tău limbajul trupului Pentru a vă ajuta să determinați dacă se arată câinele dvs semne de frică sau orice alt tip de suferință. Înțelegerea cauzei fricii sau anxietății la câinele dvs. vă poate ajuta să minimalizați aceste incidente. Dacă se pare că este legată de frică, anxietate sau stres, este cel mai bine să vă îndepărtați câinele de la situație cât mai curând posibil.

Mulți câini pantaloni când se joacă

Punerea poate fi pur și simplu un semn de fericire în câinele dvs. Dacă da, restul limbajului corpului tău va reflecta această dispoziție fericită. Coada va fi de obicei Pământ într-un mod fericit. Corpul câinelui tău și caracteristicile faciale vor fi oarecum relaxate. Ochii vor apărea strălucitoare și fericită. Odată ce lucrurile se calmează, gâfâitul va încetini și, eventual, se va opri. Continuarea gâinii ușoare cu o gură deschisă și ochi strălucitori este normal într-un câine de conținut relaxat. De fapt, mulți oameni consideră că acest lucru este un zâmbet Doggie.

Durere sau disconfort

Câinii sunt destul de buni la ascunderea durerii și a bolilor de la oameni. Unii câini încearcă mai mult decât alții să-și ascundă disconfortul. Cu toate acestea, odată ce ajung la un anumit nivel de disconfort, adesea nu pot ajuta, ci să prezinte semne, cum ar fi gâfâind. Căutați altora semne de boală sau durere, cum ar fi vărsături, pierderea poftei de mâncare, diaree, letargie, Limping, Pacing și schimbări de comportament. Contactați medicul veterinar dacă bănuiți că câinele dvs. este bolnav sau rănit.

Dacă în orice moment vedeți că gâfuirea este extrem de intensă și nu poate fi explicată, ar trebui să vă luați câinele la cel mai apropiat medic veterinar imediat. Este întotdeauna cel mai bine să îl jucați în siguranță și să vă lăsați să verificați lucrurile.

Probleme fizice

Acestea sunt doar câteva din motivele posibile pentru care câinele dvs. poate fi gâfâind:

  • Câinii cu o febră mare se pot ajuta să-i reducă temperatura corpului.
  • Medicamentele date de medicul veterinar pot crește respirația sau chilarea promptă.
  • Un stomac foarte plin sau Blotat poate provoca, de asemenea, câinele dvs. la pantaloni, Uneori în pregătirea pentru vărsături. Acest lucru poate fi o urgență, iar animalul dvs. de companie trebuie evaluat imediat dacă acestea sunt vărsături sau uscate.
  • Boala Cushing, o afecțiune cauzată de producția excesivă a cortizolului hormonului de stres, poate provoca o gâfâie excesivă.
  • Paralizie laringiană, o condiție în care mușchii care se deschid și închiriază laringele în spatele gâtului sunt slăbiți sau paralizați, este o altă cauză de gâfuire. Această condiție este mai frecventă în mediul mai vechi pentru câinii de rasă mare, cum ar fi Retrieverele labrador. Gâfâitul este adesea însoțit de un zgomot cu șuierat înalt, cunoscut sub numele de Stridor.
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Cum pot preveni căldura în animalul meu de companie? American Animal Hospital Association

  2. Lopes Fagunde, Ana Luisa și colab. Sensibilități de zgomot la câini: o explorare a semnelor la câini cu și fără dureri musculo-scheletice, folosind o analiză calitativă a conținutuluiFrontiere în știința veterinară, vol 5, 2018. Frontiers Media SA, DOI: 10.3389 / FVETS.2018.00017

  3. Dilatarea gastrică-Volvulus. Colegiul American de Chirurgi Veterinari

  4. Tratarea bolii Cushing la câini. U.S. Administrarea alimentară și a medicamentelor

  5. A trăi cu Golpp. Michigan State University College of Veterinary Medicine

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce câinii?