Ce este un câine neutru sau castrație?

Puppy de opt luni, cu un con pe gâtul său, protejându-l să lingă zona în care era sterilizat

Termenul "neutru" este folosit pentru a descrie castrarea într-un câine. Este îndepărtarea chirurgicală a testiculelor câinelui masculin. Un neutru trebuie să fie efectuat sub anestezie generală de către un medic veterinar autorizat sau de către un student veterinar sub supravegherea unui medic veterinar licențiat. Un neutru este uneori denumit să primească câinele "fix."

De ce câinii sunt sterilați?

Câinii sunt de obicei neutered pentru a elimina posibilitatea de a reproducere. Un alt motiv pentru neutering este de a preveni cancerele de reproducere și de a evita anumite comportamente asociate cu hormoni masculi. Comportamente legate de hormoni cum ar fi marcajul și Humping pot fi prevenite sau scăzute de neutering. În plus, un câine de sex masculin netered poate merge la extreme pentru a urmări o femeie în căldură. Acest lucru poate duce la scăparea câinelui și la rănirea sau într-o luptă cu un alt câine.

Puii sunt de obicei sterilați între șase și nouă luni de vârstă. Unii câini sunt neterați mai devreme. Acești câini nu au atins încă maturitate sexuală (pubertate.) Neuterizarea elimină riscul de cancer testicular și poate reduce riscul de cancer de prostată, deși datele sunt controversate. În unele cazuri, se face o neuterizare pentru a trata o afecțiune legată de testicule sau hormoni pe care le produc.

Care sunt riscurile unui neutru?

În timp ce neuterizarea este considerată o intervenție chirurgicală de rutină, procedura nu este fără risc. Ca și în cazul oricărei proceduri chirurgicale, riscurile includ o reacție adversă la anestezie, sângerare, vânătăi și infecții. Din fericire, complicațiile sunt mai puțin frecvente.

Este important pentru o medic veterinar Pentru a examina cu atenție câinele și a efectua lucrări de laborator înainte de operație. Medicul veterinar poate detecta problemele de sănătate care cresc riscurile de complicații în timpul și după intervenția chirurgicală.

În ansamblu, prognosticul pentru o recuperare completă este excelent la câinii sănătoși.

Ce se întâmplă în timpul unui neutru?

Înaintea interventie chirurgicala, Câinele este anesteziat. Aceasta implică în mod obișnuit o injecție fără durere a unui medicament anestezic printr-un cateter intravenos. Medicamentul de durere poate fi pornit în avans. Apoi, un tub de respirație este plasat în traheea câinelui pentru a menține o căile respiratorii deschise și pentru a furniza oxigen amestecat cu anestezie de gaz. Procentul de gaz este ajustat pentru a menține nivelul optim de anestezie.

Odată ce câinele este anesteziat, monitoarele care măsoară parametrii vitali ai câinelui (rata de respirație, frecvența cardiacă, nivelul de oxigenare din sânge) sunt plasate. Semnele vitale sunt monitorizate și înregistrate pentru a se asigura că câinele este sigur în timpul procedurii. Tehnicienii iau măsuri pentru a menține câinele cald deoarece temperatura corpului scade în mod natural în timpul anesteziei. Fluidele intravenoase pot fi administrate pentru a menține tensiunea arterială, a preveni deshidratarea și a compensa pierderea de sânge în timpul intervenției chirurgicale.

Apoi, câinele anesteziat este plasat pe spate. Un tehnician se rade părul deasupra scrotului (sub penis) și sculează pielea cu un curățitor chirurgical special care elimină murdăria și germenii. Veterinarul "scrubs în" prin curățarea temeinic a mâinilor, încheieturilor și antebrațelor cu un producător specializat chirurgical. Au pus pe o rochie de chirurgie sterilă și mănuși. Pentru a preveni răspândirea germenilor, toți membrii personalului din camera de operație poartă capace pentru a-și acoperi părul și măștile pentru a-și acoperi gurile și nasul și acoperă peste pantofii lor.

Înainte de a face prima tăiere, medicul veterinar acoperă câinele cu draperi sterile pentru a menține germenii și resturile de la intrarea în locul chirurgiei. Un scalpel este folosit pentru a face o mică incizie prin straturile de piele și țesut între scrot și penis. Folosind instrumente chirurgicale speciale, VET localizează alimentarea cu sânge testicululară și conductele spermatice, apoi leagă cu pricepere cu sutură înainte de tăierea cu atenție a testiculelor. Incizia este adesea închisă cu suturi interne absorbabile, astfel încât să nu trebuie să vă întoarceți la medicul veterinar pentru a le elimina. Unele veterinari folosesc adeziv special pentru a închide stratul exterior al pielii, alții preferă să folosească suturi externe vizibile. Aceasta este o chestiune de preferință veterinată și nevoile specifice câinelui.

După ce operația este completă, un tehnician va curăța ușor incizia și va muta câinele la recuperare. Medicamentul suplimentar de durere poate fi administrat în funcție de nevoile câinelui. Scopul este ca câinele să se trezească într-un pat moale, cald, cu cât mai puține dureri.

Întregul proces de la anestezie de timp începe până când câinii este treaz durează între 30-60 de minute. Chirurgia însăși durează de obicei 10-20 de minute.

Recuperarea de la intervenția chirurgicală neuter la câini

Majoritatea câinilor se recuperează repede dupa operatie. Cu toate acestea, este important să vă restricționați activitatea câinelui dvs. timp de aproximativ două săptămâni după intervenția chirurgicală.Acest lucru permite ca site-ul intervenției chirurgicale să se vindece în mod corespunzător. Rularea și săriturile pot provoca cusături interne să se rupă sau să provoace inflamații care împiedică vindecarea.

În plus, este important să vă păstrați câinele de la lingerea inciziei. Lins cauzează iritarea și introduce bacterii, ambele pot provoca infecții. Din acest motiv, mulți veterici recomandă utilizarea unui guler electronic după operație. Acesta este gulerul conic numit în glumă "conul rușinii."

Dacă VET-ul dvs. a plasat suturi externe, acestea vor trebui eliminate aproximativ 10 până la 14 zile după intervenția chirurgicală. Acest lucru se poate face în timpul unei scurte vizite la biroul VET.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Neuterându-ți câinele de sex masculinPartener veterinar, 2020

  2. Neutering la câiniVCA Spitale de animale, 2020

  3. CastrareColegiul American de Chirurgi Veterinari, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce este un câine neutru sau castrație?