Cum de a masca un catelus

Vrei să știi cum să masci un catelus? Este mai mult decât puțin mai simplu. Caii de performanță au beneficiat de mult de terapia fizică care îi ajută să se recupereze de la răniri sau de proceduri chirurgicale, dar masajul câinelui a durat mai mult pentru a deveni o realitate. Astăzi, multe centre chirurgicale veterinare includ terapeuți fizici la personal. Puteți deveni parte din terapie, iar catelul dvs. nu trebuie să sufere un prejudiciu pentru a beneficia de masaj. El va gândi doar la atenția suplimentară și "mângâierea" adaugă experienței de lipire simt.

Ce este masajul?

Masajul este o terapie hands-on care abordează tendoanele, mușchii și alte țesuturi moi prin manipularea ușoară a acestor zone cu mâinile și flexând articulațiile. Masajul mărește fluxul sanguin la spoturile dureroase și îndepărtează acidul lactic care se colectează în țesuturi și face ca pupa rigidă și dureroasă. Care îi ajută pe puii să se recupereze mai repede de la durerea musculară sau de tulpina și pot slăbi și tendoanele strânse și țesutul cicatricial de la răniri vechi. De asemenea, le poate ajuta dormi.

Masajul este o modalitate bună de a vă relaxa cu puii după jocul de mare energie. Puii foarte tineri nu ar trebui să-și exercite prea mult sau pot risca să se rănească. Dăii adolescenți, totuși, pot fi greu de conținut și uneori se rătăcesc doar de la creșterea atât de repede. Câini care sunt activi în Canina Sports cum ar fi agilitatea și flyball-ul pot deveni rigid, și un masaj înainte și după aceste sesiuni distractive pot fi de ajutor. Un masaj poate ușura disconfortul și poate obține tânărul gata să se rostogolească din nou.

Tratamentul hands-on a adăugat și beneficii. Reduce stresul și chiar ajută la consolidarea sistemului imunitar. Deoarece contactul cu animalele de companie Beneficii pentru sănătatea umană, Masându-ți catelul are beneficii pentru tine amândoi.

Cum de a masca un catelus

Gama de exerciții de mișcare în care sunt mutate articulațiile puilor sunt, probabil, cel mai bine lăsate în mâinile unui profesionist - sau au medic veterinar vă arată cum să faceți acest lucru în siguranță. Dar tehnicile simple de masaj pot fi realizate în condiții de siguranță de către dvs. acasă și cățelușul vostru vă va spune unde dorește cel mai mult atenția, prin susținerea capătului său lângă mâini sau prin umezeală cu plăcere când vă freci umerii. Iată câteva tehnici de masaj pentru a încerca.

Efleuraj este o lovitură delicată lungă, lentă, cu palma, începând de la capul catelului și continuând până la coadă și picioarele. Această tehnică ajută la mutarea sângelui prin corp, dar și este un accident vascular cerebral care încurajează relaxarea. Începeți cu o atingere ușoară, apoi măriți încet presiunea palmelor.

Fingertip Masajul folosește vârfurile degetelor în modele mici, circulare pentru a deplasa mușchii sub piele. Nu apăsați direct peste os. În schimb, utilizați masajul degetului pe fiecare parte a coloanei vertebrale, de exemplu, pentru a ușura mușchii și țesuturile rigide.

Petrissage este un fel de combinație de masaj de efleurage și degerat și folosește o tehnică de frământare. Puii dvs. poate să nu aibă nevoie de acest tip de masaj intens sau să se opună, deoarece poate fi un pic dureros în zonele inflamate. Petrissage efectuată corect poate muta produsele deșeuri din mușchii răniți.

Terapii profesionale

Multe dintre aceleași tehnici create pentru sportivii umani au fost adaptate la câini. Masaj și întindere musculară, stimularea musculară cu E-STIM (electrostimulare) sau benzi de alergare și jacuzzi sunt disponibile. Înot este adesea folosit pentru a dezactiva câinii și piscinele încălzite specializate, cu jeturi reglabile, creează o rezistență împotriva căreia animalul de companie înoată ajuta la recuperarea vitezei.

Una dintre evoluțiile mai noi din Rehab este treadmill subacvatic. Mulți câini se simt dureri severe timp de câteva săptămâni după intervenția chirurgicală și refuză să înoate, deoarece doare prea mult. Chiar și prejudecătorii Labrador iubitor de apă tind să se teamă de apa în biroul medicului veterinar. Ei se încurcă atât de mult încât sunt în pericol să se rănească.

Dar cu banda de alergare subacvatică, pur și simplu deschideți ușa și ei intră într-un rezervor gol de exploatație care arată un fel de acvariu. Sigiliile ușilor și apa sunt pompate în cameră foarte încet, sub labele lor, așa că nu ajung la fel de speriat. Aceste benzi de alergare specializate dau flotabilității puilor, astfel încât să-și poată folosi picioarele și să deplaseze articulațiile fără probleme dureroase în greutate.

Apa, încălzită la 85 până la 90 f, calmează mușchii răniți, iar mersul pe banda de alergare subacvatică nu-i forțează să rămână pe linia de plutire. Plimbarea în apă oferă un exercițiu de impact mai mic în comparație cu înotul, iar câinele se bazează încet viteza și rezistența în timp. Terapeutul controlează cantitatea de apă - până la patru metri adâncime și viteza la care alerga treadmill.

Unitatea de Universitate din Tennessee, primul de acest gen, sa bazat pe o unitate umană folosită de U.T. echipa de fotbal. Există ferestre pe toate părțile, astfel încât terapeutul să poată urmări corpul câinelui în acțiune - și astfel câinele poate vedea unde merge. Pentru câțiva câini, tratamentul de alergare subacvatic poate reduce nevoia de medicamente pentru durere sau chirurgie și ajută câinii să se recupereze mai repede după operație.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum de a masca un catelus