Cum să-ți antrenezi câinele să meargă pe o lesa

San Francisco, Golden Gate Park

Indiferent dacă aduceți acasă un nou catelus sau tocmai ați adoptat un nou câine pentru adulți, Este posibil ca noul dvs. animal de companie să fie necesar să fie introdus la a Leash. Pentru câțiva câini, poate fi la fel de simplu ca și ruperea pe lesa și îndreptându-se la ușă. Alți câini pot lupta și par a fi teamă când le arătați mai întâi lesa. Pentru acești pui, veți dori să le introduceți la leșie lent și să o faceți pozitiv, astfel încât să se obișnuiască cu acest obiect care va fi o mare parte a vieții lor.

Începeți într-o zonă închisă

Mai degrabă decât tăierea pe lesa câinelui și îndreptându-vă ușa, dă-ți câinele să se obișnuiască cu lesa. Începeți în interior sau într-o curte împrejmuită. Lăsați câinele să miroasă lesa, apoi îl clipiți pe gulerul câinelui și lăsați-l să plece. Permiteți câinelui să tragă lesa în spatele ei și să se obișnuiască să o atace la gulerul său.

Nu permiteți mestecarea

La început, mulți câini văd lesa ca doar o altă jucărie. Nu lăsați câinele să intre în obișnuința de a mesteca lesa. Păstrați câteva dintre jucăriile sale preferate la îndemână pentru a distrage în schimb pupul. De exemplu, puteți încerca să aruncați o minge pentru un joc de preluare. Acest lucru va face ca câinele obișnuit să se simtă lesa, dar să-i păstreze să o trateze ca o jucărie de mestecat. Dacă nu vă puteți distra de câinele dvs. de la mestecarea pe lesa, poate doriți să încercați să puneți un aversiv pe el.

Ridica lesa

Odată ce câinele dvs. este confortabil, având lesa atașată la gulerul său, este timpul să ridicați lesa. Stați în zona închisă și pur și simplu țineți lesa. Poți să-ți suni câinele și să-i dai niște tratamente în timp ce țineți lesa.

Aceasta nu este o lecție de a merge pe lesa, este pur și simplu o modalitate de a-ți obișnui câinele care deține celălalt capăt al leșiei. Dacă câinele se trage sau se luptă la capătul leșiei, lăsați-l să meargă și să încerce din nou în câteva minute.

Nu oferiți corecții de leșie

Este important să vă amintiți că aceste exerciții sunt menite să vă facă ca câinele sau cățelul confortabil cu lesa. Nu trageți niciodată pe lesa pentru a corecta comportamentul câinelui. Dacă câinele dvs. se trage pe lesa, puteți să-l aruncați sau puteți încerca să utilizați jucăriile sau tratați ca distragere.

Practică de multe ori

De când mersul pe o lesa este o abilitate esențială pentru un câine, câinele dvs. trebuie să se simtă confortabil pe lesa cât mai repede posibil. Practică cât mai des posibil pentru aproximativ 10 minute de fiecare dată.

Lucrați la mersul pe jos

De îndată ce câinele dvs. este confortabil cu faptul că aveți celălalt capăt al leșiei sale, sunteți gata să-l învățați mergeți pe o leșie liberă. Trebuie să începeți acest lucru de îndată ce nivelul de confort al câinelui dvs. permite. Nu vrei să intre în obișnuința de a trage la capătul leșiei.

Probleme și comportament de verificare

Dacă nu ți-ai introdus încă catelul la gulerul său, asigurați-vă că este confortabil cu asta înainte de a se deplasa pe lesa. Aceleași reguli se aplică gulerului atunci când vine vorba de a împiedica să devină o jucărie de mestecat. Corectați-vă catelul cu un simplu "nu" și oferiți o distragere ori de câte ori observați că începe să mestecați gulerul. Ei se vor obișnui repede cu ea.

În timpul antrenamentului dvs., asigurați-vă că păstrați o atitudine pozitivă în jurul câinelui dvs. În mod ideal, doriți să fie încântați ori de câte ori văd lesa. De-a lungul timpului, acesta va deveni asociat cu aventurile distractive, cum ar fi Mergând la o plimbare sau plimbare cu mașina, astfel încât stabilirea acestei conexiuni fericite este importantă.

Armare pozitivă va ajuta catelul dvs. să accepte leșia mult mai repede decât pedeapsa. Asigurați-vă că aveți o mulțime de tratamente la îndemână și recompensați orice comportament bun cu o mulțime de laudă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să-ți antrenezi câinele să meargă pe o lesa