Cum să vă antrenați câinele pentru testul de cetățean bun canin

Senior Cuplu și nepoată câini de mers pe jos, Norfolk, Marea Britanie

Programul Canin Bun Citizen a fost proiectat de Clubul American Kennel (AKC) pentru a încuraja proprietarii de câini să-și învețe câinii. De asemenea, promovează proprietatea responsabilă a animalelor de companie. Testul se antrenează câinele dvs. pentru a fi bine comportat și calm în orice situație.

Odată ce câinele dvs. este gata, poate lua testul de cetățean bun canin. Un evaluator aprobat AKC administrează testul, iar dacă câinele dvs. trece, primește un certificat de cetățean bun canin.

Mulți oameni folosesc pregătirea cetățenilor de canină pentru a începe pregătirea câinilor Terapia pentru animale de companie, formare avansată de ascultare, sau Dog sport. Câinii de orice rasă sau amestec pot câștiga certificarea lor de cetățean bun canin.

Familiarizați-vă cu părțile testului

Înainte de a începe instruirea, ajută la cunoașterea a ceea ce va fi de așteptat ca câinele dvs. să facă acest lucru testul. Testul este format din 10 părți. Câinele dvs. ar trebui să poată:

  • Rămân calm, în timp ce un străin se apropie și se oprește să vorbească cu dvs
  • Rămân calm în timp ce un străin de companie
  • Acceptați tratarea într-o manieră similară cu modul în care un groomer sau un medic veterinar se descurcă pentru îngrijire sau un examen
  • Mergeți pe o lecție liberă fără a trage sau a plăce
  • Rămân calm și umblați pe o leșie liberă printr-o mulțime
  • Răspundeți la comenzile de ședere, în jos și de ședere
  • Vino când a sunat
  • Rămâneți calm ca un alt câine și abordare de manipulare
  • Rămân calm atunci când sunt prezentate distragerile, cum ar fi zgomotele puternice
  • Rămâi calm în timp ce îți dai lesa la altcineva și pleacă

Vi se permite să vă alăturați și să discutați cu câinele dvs. în timpul încercării, dar nu puteți utiliza recompense alimentare sau jucării pentru ao încuraja. Orice câine care are un accident de uz casnic, latră, mârâie sau snaps în timpul testului nu reușește.

Socializați-vă catelul

Dacă aveți un nou catelus, doriți să vă pregătiți pentru testul de cetățean bun canin, începeți cu socializarea. Ia-ți catelul dvs. folosit la o varietate de oameni diferiți și a fi manipulat. De asemenea, puteți începe să lucrați la comenzile de bază ale ascultării, cum ar fi starea și în jos cu catelul dvs. O clasă de grădiniță de catelus este o modalitate excelentă de a-ți face ca catelul dvs. să devină un cetățean bun canin.

Deși nu există o cerință minimă de vârstă pentru cetățeanul bun canin, rețineți că temperamentul câinelui dvs. se poate schimba pe măsură ce devine adult. AKC recomandă ca puii care trec testul de cetățean bun canin să fie retestat odată ce devin adulți.

Încercați programul Star Puppy

O altă opțiune pentru cățeluși este AKC S.T.A.R. Puppy Program. S.T.A.R. reprezintă socializarea, formarea, activitatea și responsabilitatea. Acesta este un test de cetățenie pre-canin pentru cățeluși mai mici de 1 an. La fel ca și cetățeanul bun de canin, Puppies Train și apoi să fie testat. Cei care trec testul primesc o medalie și un certificat.

Practicați ascultarea de bază

Puteți începe să lucrați la ascultarea de bază și la socializare la domiciliu. Formarea pozitivă de armare, cum ar fi Curs de antrenament de clicker, este o modalitate excelentă de a lucra la comenzile de bază și de mers pe jos de leșie.

Lucrați la comanda "Look", astfel încât veți putea să vă păstrați atenția câinelui în orice situație. Acest lucru va veni la îndemână atunci când vă înveți câinele să rămână calm când interacționează cu străini sau cu alți câini.

Învățați câinele dvs. să rămână calm în jurul străinilor

Pentru a vă învăța câinele să rămână calm atunci când străini sau alte câini abordă, începeți cu o distanță destul de mare între voi și un străin sau un alt câine.

  • Dă-ți câine comanda "uite" și oferă laudă și un tratament atunci când este capabil să-și păstreze atenția asupra dvs., mai degrabă decât cealaltă persoană sau câine.
  • Începeți încet să vă păstrați atenția câinelui în timp ce distanța dintre dvs. și cealaltă persoană sau câine devine mai mică.
  • Dacă în orice moment câinele devine entuziasmat sau reactiv la persoana apropiată sau câine, mutați înapoi un pic și începeți din nou din ultimul punct în care ați reușit să țineți atenția câinelui.

Dacă lucrați la el într-un ritm, câinele este confortabil, acesta va fi în curând capabil să se ocupe liniștit de prezența altor câini și oameni.

Probleme și comportament de verificare

Un câine trebuie să completeze cu succes toate cele 10 abilități de testare a cetățenilor de canină pentru a primi certificatul. Dacă nu poate completa unul dintre segmente, câinele nu reușește testul.

Este un program provocator pentru puii energetici, dar un câine care a eșuat la testul AKC poate să-l redea la o dată ulterioară. În mod ideal, dacă câinele dvs. nu reușește să facă testul o dată, ar trebui să lucrați la dovedirea comportamentelor pe care le-a luptat. Aceasta înseamnă instruirea câinelui într-o anumită abilitate sau comportament într-o varietate de scenarii.

De exemplu, dacă câinele dvs. se poate descurca "Sit" când este în camera voastră de zi, dar devine prea distras de parcul de câine pentru a finaliza comportamentul, lucrați în diferite medii. Practicați-vă în afara, în parc, pe plimbări și la biroul lui Vet și oferă tratamente atunci când câinele dvs. stă la comandă. Continuați să practicați până când câinele dvs. poate sta ori de câte ori aude comanda (cu sau fără un tratament ca o recompensă).

O altă opțiune de instruire este de a lua o clasă. Mulți formatori de câini oferă clase de cetățeni de la Canine, care vă vor pregăti pe dvs. și câinele dvs. pentru testare, chiar dacă câinele dvs. nu a reușit testul în trecut. Unul dintre evaluatorii aprobați AKC poate fi capabil să recomande un antrenor în zona dvs.

Puteți merge la site-ul AKC la Găsiți o listă de evaluatori în zona ta. Utilizați această listă pentru a găsi un evaluator atunci când câinele dvs. este gata să ia (sau să reia) testul său.

Urmăriți acum: tot ce trebuie să știți despre cățeluși

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să vă antrenați câinele pentru testul de cetățean bun canin