6 Moduri de a spune dacă pisica ta de sex feminin este în căldură

Persoana zgârierea pisicii

Neputincios Pisicile de sex feminin vor ajunge în cele din urmă la o perioadă fertilă în viață, care se extinde bine în vârstă înaintată. Modificări hormonale care pregătesc pisici pentru reproducere - un proces numit Estrus sau Oestrus-Begins aproximativ șase până la zece luni de vârstă. Deoarece pisicile sunt reproducători eficienți, estrusul lor sau ciclul de căldură,pot apărea 14 până la 21 de zile, moment în care poate să se angajeze cu succes cu unul sau mai mulți potriviți sănătoși. Deoarece nu este o modalitate ușoară de a măsura un nivel de hormon al pisicii la domiciliu, schimbările în comportamentul ei pot fi un semn orientativ că ea, într-adevăr, este în căldură.

Afișarea afecțiunii

Pisica ta de sex feminin poate deveni neobișnuit de afectuos. Ea poate să-și scapă și să-și frece fața posterioară împotriva mobilierului, jucării umplute, alte pisici și poate chiar tu. Puteți distinge acest comportament de neliniștea pură (un semn pe care ea poate fi în durere și trebuie să vadă veterinarul) prin modul în care își ridică coada sau chiar uneori presupune poziția de împerechere.

Îngrijirea excesivă

Ea poate petrece timp excesiv care linsează zona genitală, chiar dacă nu există sânge prezente. De fapt, contrar credinței populare, a pisică în căldură nu ar trebui sângerate. Spre deosebire de oameni, pisicile nu aruncă căptușeala uterului lor în timpul ciclului lor. Cu toate acestea, linsul genital poate fi, de asemenea, un simptom al unui Tulburare a tractului urinar, care poate fi gravă dacă nu este tratată prompt. Dacă pisica dvs. prezintă numai acest comportament fără oricare dintre celelalte semne de căldură, o excursie la medicul veterinar este în ordine.

Apel și poziția de împerechere

Regina dvs. va vocaliza cu voce tare. Această "apel" poate continua câteva zile, cu excepția cazului în care ea colegilor. Ea va presupune apoi Poziția de împerechere: capul în jos, antele îndoite, trimestrele din spate ridicate pentru a expune perineul, iar coada ridicată și ținută în partea laterală a corpului. Această postură este chemată lordoză. Și când o presupune, picioarele din spate vor călca ritmic ca și cum merg în poziție.

Marcând teritoriul ei

O pisică în căldură, similară cu o pisică masculină, poate spray Suprafețe verticale cu urină. Pentru a face acest lucru, ea se va întoarce la suprafața ei de alegere, va ridica coada quiventring și poate chiar să efectueze trenarea ritmică descrisă mai sus. La ochiul neinstruit, acest lucru arată ca un semn de primejdie. Nu fi alarmat, deoarece acesta este un comportament normal pentru o pisică în căldură (deși o neplăcere pentru dvs. dacă prețuiți mobila dvs.).

Pierderea poftei de mâncare

Pisica ta poate prezenta o scădere vizibilă a apetitului.Sincer, mintea ei este pe alte lucruri. Instinctul pur schimbă nevoia ei corporală spre reproducere, mai degrabă decât să se hrănească. Dar monitorizează apetitul ei, deoarece acest comportament nu ar trebui să dureze mai mult de două săptămâni. Altceva poate fi oprit dacă nu se întoarce la modelul său normal de mâncare după acel moment,

Trebuie să scape

Când este în căldură, instinct-o conduce din nou pisica ta să pună spre ușă când se deschide. Exteriorul este locul unde potențialii suitorii minciună și nevoia ei de a atrage și de a face cu ei devine evidentă. În acest timp, nu este puțin probabil ca o pisică interioară să fugă mai mult de o zi și până la o săptămână sau mai mult. Asigura-te ca Sigilați toate căile de evacuare și urmăriți-o cu atenție. S-ar putea chiar să doriți să o distrageți cu jocul pentru a-și distrage mintea de la sarcina la îndemână.

Prevenirea sarcinii

Realitatea este că, dacă nu sunteți un crescător profesionist de pisici pedigreed, ar trebui să evitați să vă lăsați partenerul de pisică. Țara noastră are o problemă majoră a populației animalelor de companie, astfel încât spionarea și sterilarea sunt foarte recomandate proprietarului mediu al pisicii. Majoritatea veterinarilor sugerează spaying pisica feminină nu mai târziu de șase luni de vârstă. Și o pisică deja în căldură poate fi în continuare spartă, în ciuda unei creșteri ușoare a costurilor. În plus, spargând pisica dvs. nu numai că încetează ciclurile de căldură incomod, dar poate, de asemenea, să împiedice problemele medicale viitoare legate de organele de reproducere.

Dacă Spaying pisica ta Pare o lovitură scumpă pentru bugetul dvs., unele veterine oferă opțiuni de spay cu costuri reduse subvenționate de organizațiile comunitare. Sau, apelați grupul local de bunăstare a animalelor și întrebați dacă oferă cupoane pentru sparile cu costuri reduse la veterinarii regionali. Veterinarul dvs. vă poate sfătui pe cele mai accesibile opțiuni din zona dvs. - unele care costă puțin mai mult decât indemnizația dvs. lunară de produse alimentare.

Cât timp sunt pisicile în căldură?
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Puțin, susan e. Reproducerea femininăPisica, 2012, pp. 1195-1227. Elsevier, DOI: 10.1016 / b978-1-4377-0660-4.00040-5

  2. Feline de boală a tractului urinar inferiorColegiul Universitar din Cornell din Medicina Veterinară, 2020

  3. Spaying și sterilizareColegiul Universitar din Cornell din Medicina Veterinară, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 6 Moduri de a spune dacă pisica ta de sex feminin este în căldură