Stenoza spinării la câini

Păstorul german care se așeză pe un doc

Stenoza spinării și mai specific stenoza lombosacrală, este o boală dureroasă care afectează măduva spinării unui câine și poate provoca probleme urinare, intestinale și de mers pe jos. Știind ce este această boală, cum este diagnosticată și ce tip de opțiuni de tratament există poate ajuta la pregătirea unui proprietar de câine în cazul în care câinele lor este diagnosticat cu această problemă.

Ce este stenoza spinării la câini?

Stenoza spinării este mai frecvent menționată ca stenoză lombosacrală și este o boală care afectează structurile măduvei spinării în regiunile lombare și sacrale ale coloanei vertebrale. Măduva spinării este protejată în organism de coloana vertebrală Boney și câinii cu stenoză spinării au probleme diferite care pun presiune pe partea măduvei spinării și a nervilor în apropierea șoldurilor și a coastei. Acest lucru are ca rezultat o varietate de simptome problematice pentru un câine în capătul din spate. Stenoza spinării poate apărea și în regiunea cervicală a coloanei vertebrale, dar acest lucru este numit ca Sindromul Wobbler și produce simptome diferite decât stenoza lombosacrală.

Semne de stenoză spinării la câini

  • Dificultate în creștere după ședință sau culcare
  • Dificultate a face scările
  • Durere în capătul din spate
  • Slăbiciune în capătul din spate
  • Incontinența urinară sau fecală
  • Scoaterea și tragerea labelor posterioare
  • Incapacitatea de a încălca sau ridica coada

Stenoza spinării afectează trimestrele unui câine și simptomele pot varia în funcție de cât de severă este boala sau unde și modul în care măduva spinării este afectată. Majoritatea câinilor se confruntă cu dificultate în utilizarea membrelor posterioare, în special când încearcă să se ridice după așezarea sau așezarea și când încearcă să urce pași. Slăbiciunea generală în capătul din spate poate fi observată ca o înfundare sau împiedicare în timp ce mergeți și, uneori, labele se vor distruge și să tragă pe pământ.

Unii câini prezintă dureri severe în capătul din spate datorită nervilor afectați și vor striga dacă este atins capătul lor din spate. Nervii care sunt afectați pot provoca, de asemenea, un câine cu stenoză spinării Pierde controlul vezicii sale urinare și intestinele atât de accidente în casă și băieți de urină unde se aplică câinele.

În cele din urmă, un câine cu stenoză spinării poate să nu poată să-și ridice coada sau Wag-l. Dacă un proprietar de câine încearcă să ridice o coadă de câine, poate, de asemenea, să plângă în durere sau în whine.

Cauzele stenozei spinale la câini

Stenoza spinării este o boală degenerativă, astfel încât aceasta înseamnă că se dezvoltă ca și vârstele câinelui. Se crede că genetica poate juca un rol în această boală, în special în păstorii germani, dar câțiva câini sunt născuți cu vertebre anormale care pot duce la stenoza spinării. Mai multe cercetări trebuie făcute pentru a înțelege pe deplin cauza acestei boli.

Diagnosticarea stenozei spinării la câini

Dacă bănuiți că câinele dvs. dezvoltă stenoza spinării, veterinarul dvs. va discuta despre simptomele pe care le vedeți acasă și efectuați o examinare fizică completă. Alte boli pot fi excluse prin efectuarea unor teste de sânge și urină, dar razele X ale coloanei vertebrale vor trebui luate pentru a privi forma vertebrelor și a distanței. Pentru a face un diagnostic final, totuși, va trebui efectuată o scanare RMN sau CT.

Tratamentul stenozei spinale la câini

Restricționarea activității împreună cu medicamentele pentru a aborda inflamația și durerea este planul tipic de tratament dacă operația nu este o opțiune pentru câinele dvs. Unii câini cu stenoză spinării fac bine acest plan de tratament, dar dacă boala este suficient de gravă, intervenția chirurgicală poate fi singura opțiune.

O intervenție chirurgicală numită o laminectomie va fi efectuată dacă este aleasă o intervenție chirurgicală. În timpul acestei proceduri, medicul va scuti presiunea care este pusă pe nervi și măduva spinării. Nu orice medic veterinar este confortabil efectuând acest tip de intervenție chirurgicală, astfel încât cel mai probabil va trebui să vizitați un spital de specialitate pentru ca această procedură să fie făcută.

Îngrijirea postoperatorie include medicamente pentru a gestiona durerea și inflamația și pot necesita, de asemenea, reabilitare fizică, laser cu terapie la rece și diferite suplimente.

Cum de a preveni stenoza spinării la câini

Deoarece stenoza spinării este considerată a fi o problemă genetică sau congenitală, singura modalitate de a preveni să apară la câini este de a examina rasele cu risc pentru problemele spinării înainte de reproducerea lor. Păstoriștii germani sunt mai predispuși la dezvoltarea stenozei spinării, astfel încât razele X ale coloanei vertebrale să fie obținute pentru a se asigura că nu există anomalii aparente ale vertebrelor din această rasă..

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Stenoza spinării la câini