Cum să aclimatizați un nou pește de acvariu la acvariul dvs. La domiciliu

Pește nou într-o pungă de apă din plastic

Este întotdeauna interesant pentru a achiziționa noi pește la magazinul de animale de companie la Adăugați la acvariul dvs. la domiciliu. Din păcate, este destul de comun ca peștele să moară la scurt timp după ce a fost adus la noua lor casă din magazinul de animale de companie. În timp ce mulți noi proprietari de pește sunt rapizi de a vina magazinul de animale de companie pentru vânzarea de pește în stare de sănătate proastă, în realitate, această trecere prematură este adesea rezultatul unor acvaristici în devenire care nu știu cum să acceleră în mod corespunzător peștele de acvariu la acvariile lor la domiciliu.

Cei mai mulți oameni plutesc sacul în rezervor pentru a egaliza temperatura și apoi aruncați peștele, apa și toate, în rezervoarele lor. Nu numai că este un mod slab de a accelera pește, dar de dumping magazin de animale de companie în rezervorul dvs. este o idee proastă. Apa din magazinul de animale de companie poate conține boli și paraziți care vor fi transferați în rezervorul dvs. comunitar frumos acasă.

Toate noile pești care sunt puse într-un rezervor comunitar ar trebui să fie în carantină timp de două săptămâni, cel puțin înainte de a le adăuga în acvariu. Dacă nu aveți rezervoare suplimentare în carantină, trebuie să fiți foarte atenți la starea rezervoarelor dealerului de pește. Dacă există pește bolnav, pește mort, sau ich Pe oricare dintre peștii din rezervoarele dealerului, nu cumpărați pește acolo și puneți-le în rezervorul comunitar. Ei trebuie să fie carantine pentru a vă proteja frumusețile mici la domiciliu.

Deschideți sacul

Când obțineți noua dvs. casă de pește, întoarceți luminile pentru a evita șocarea noului animal de companie. Următorul pas ar trebui să fie să scoateți banda de cauciuc și să deschideți sacul. Așezați sacul în rezervor, astfel încât apa o suportă. Apoi, rotiți partea superioară a sacului în jos de patru sau cinci rotații, astfel încât creează un inel de aer prins în rulourile sacului de plastic. Acum, sacul va pluti pe cont propriu, fără a se înclina. Dacă este încă instabil, ar putea fi nevoie de mai multe rulouri.

Adăugați apă din rezervorul dvs. la sacul nou al peștelui

Aclimatizarea este un proces lent și constant. Pentru a începe, dați 1/2 ceasca de apă de apă din rezervor și adăugați-o în sac. Așteptați acum 15 minute și faceți-o din nou. Acest proces lent va permite noului animal de companie să aclimatizeze la o modificare a pH-ului și a temperaturii, precum și la noi niveluri de nutrienți, conținut de oxigen, salinitate, sunete și iluminare.

Un proces de aclimatizare lentă și atentă vă va oferi pește nou Cea mai bună șansă de supraviețuire în rezervorul dvs., deși nu vă va proteja pe celălalt pește de la orice boli sau paraziți că noul pește poate fi purtat.

Amintiți-vă că temperatura este doar una dintre cele posibile schimbări de calitate a apei atunci când aclimatizați un pește nou la acvariul dvs. de acasă. De asemenea, amintiți-vă, viața nouă de pește este în mâinile voastre și depinde de dvs. pentru a lua deciziile corecte.

Testați apa

Verificați calitatea apei din acvariul dvs. pentru a vă asigura că este potrivit pentru pește. Ar trebui să testați amoniacul, nitrit, nitrați, duritatea, alcalinitatea, pH-ul și temperatura în mod regulat. Ar trebui să vă gândiți doar la adăugarea de pește noi la acvariul dvs. atunci când toți parametrii de calitate a apei sunt la nivelurile corecte.

Adăugarea de noi pești în acvariu va crește Biolod pe sistemul de filtrare, deci doar câteva pești noi ar trebui adăugate în acvariu la un moment dat. Acest lucru permite bacteriilor benefice din biofilter să crească suficient pentru a elimina deșeurile de amoniac suplimentar noile produse de pește înainte de a putea construi până la niveluri toxice. Adăugarea multor pește simultan poate supraîncărca biofiltrul și poate provoca pierderea de pește din amoniac crește.

Pentru a evita șocul de pH (echilibru acid / bază), în timp ce temperatura este egalizată, trebuie să Testați Ph a apei din sac și comparați-o cu pH-ul apei rezervorului de acasă. În majoritatea cazurilor, pentru o scurtă călătorie de o oră sau mai puțin de la magazinul de animale de companie la casa dvs., va exista puține schimbări în calitatea apei în sacul de transport. Pentru călătorii lungi, cum ar fi când peștele sunt expediate din ferma de reproducere prin distribuitor, apoi la magazinul de animale de companie, peștele poate fi în sac de peste 24 de ore și până la câteva zile. În aceste cazuri, pH-ul apei va scădea din cauza respirației peștelui, iar nivelul de amoniac din apă va crește.

Cu o diferență în pH-ul mai mic de 0.4 unități, puteți adăuga peștele după efectuarea amestecului inițial de apă și temperaturile sunt echilibrate. Cu o diferență mai mare în pH, cum ar fi 1.0 unitate sau mai mare, va trebui să adăugați mai multă apă în sac până când pH-ul este aproape de faptul că în acvariu. Măsura de pH-ul este exponențială, deci o diferență de o unitate pe scala PH este de zece ori mai mare decât nivelul de aciditate dintre cele două probe de apă testate. Discus Pește sunt un prim exemplu al unei specii de pești care au nevoie de o perioadă lungă de aclimatizare deoarece necesită o apă mai mică (mai acidă) decât cele mai multe alte specii de pești.

Adăugați peștele la acvariu

Odată ce temperatura și pH-ul apei din sac sunt similare cu apa din acvariu, scoateți sacul de pește din rezervor și net de pește din sac. Adăugați cu atenție peștele în acvariu, asigurându-vă că aripioarele lor nu sunt prinse în plasa netă. Nu turnați apa din sac în acvariu, dar aruncați-o (sau utilizați-o pentru a vă apa!). Dacă scade nivelul apei din acvariul dvs., adăugați apă dulce proaspătă în partea superioară a nivelului rezervorului.

Este important să vă respectați noul pește pentru a vă asigura că nu sunt luați de alte pești din acvariu. Este, de asemenea, util să vă hrăniți peștele dvs. o cantitate mică de alimente în acest moment, astfel încât peștii curenți să fie ocupați să mănânce și mai puțin probabil să deranjeze noul pește în timp ce se stabilesc. Amintiți-vă, este întotdeauna mai bine să plasați noi pește într-un rezervor de carantină timp de 2-4 săptămâni înainte de a le adăuga la acvariul principal cu celălalt pește. Utilizați aceeași tehnică pentru introducerea noului pește în rezervorul de carantină filtrate.

Prevenirea problemelor cu peștele în timpul aclimatizării

Mai multe pești noi au fost uciși de șocul de pH decât de orice altă problemă după adăugarea lor la un acvariu. Diferențele în pH, în timp ce acestea nu pot suna semnificative, pot fi letale unui pește. De fapt, la fel de puțin ca 0.5 Diferența poate trimite pește în șocul pH. Acesta este ceva ce se pot recupera sau nu, în funcție de severitatea diferenței de PHS. Cu cât este mai mare diferența, cu atât mai multe șanse de peștii dvs. nuci de la ea.

Încercați să aflați ce este pH-ul potrivit pentru speciile dvs. de pește (cele mai multe sunt în 7.0 la 8.0 interval, dar unele ca niveluri mai înalte și unele mai mici). De asemenea, în timp, pH-ul din apă va scădea în mod natural datorită acizilor produse de metabolismul de pește. Schimbările de apă efectuate în mod regulat (25% sau mai mult pe lună) vor păstra pH-ul mai stabil și vor completa alcalinitatea (tamponarea pH-ului) în apă. Dacă alimentarea locală de apă este moale (alcalinitate scăzută și duritate) este posibil să fie necesar să adăugați un tampon de alcalinitate în apa acvariului periodic pentru a menține pH-ul adecvat pentru peștele dvs.

Amintiți-vă, încercați să oferiți peștelui dvs. cea mai bună șansă de supraviețuire în acvariul dvs. În timpul transportului, apa din sacul de pește va scădea în pH și va crește în amoniac. Făcând ajustarea la diferite calități de apă cât mai ușoară pentru peștii dvs. va ajuta la reducerea stresului și a pierderilor. Ați putea chiar să scăpați câteva cristale de ammo-lock (sau un produs similar de neutralizare a amoniacului) în sacul de transport pentru a detoxifiza orice Excesul de amoniac Dacă a fost o călătorie lungă acasă de la magazinul de pește.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să aclimatizați un nou pește de acvariu la acvariul dvs. La domiciliu