Folosind plante live în acvariul dvs. De domiciliu

Aquarium frumos plantat cu apă dulce

Cercetările arată că plantele live sunt mult mai mult decât decorarea pentru peștele de apă dulce. Studiile constată că majoritatea peștelui de acvariu comunitar de apă dulce preferă plante de acvariu vii la omologii lor de plastic. Aceasta este o îndoială pentru că Plante de acvariu live sunt o parte esențială a creării unui mediu natural sau aproape de natural pentru majoritatea peștilor de acvariu de apă dulce. Spre deosebire de plantele de plastic, plantele vii vor elimina dioxidul de carbon din apă, utilizează nitrați și se vor adăuga oxigen.

Într-un acvariu bine plantat, peștele poate găsi umbra de la lumina strălucitoare, intimitate din lucrurile din afara rezervorului care le surprinde și o siguranță naturală în momente de stres. Plantele vii permit peștelui mai mic, simizat să se sustragă pe colegii de rezervori mai mari sau agresivi sau potențialii parteneri de reproducere potențiali. Pentru Fishing de pește, Plantele dau grupului curenții și eddiile pe care le caută instinctiv în sălbăticie.

Cand reproducerea multor specii, Plantele de acvariu live sunt suprafețe esențiale pentru depunerea și fertilizarea ouălor. Plantele vii de acvariu au o infuzorie naturală și alte alge esențiale care se agăță de ele sau de a crește de la ei care hrănesc Fry-ul nou-născut al multor specii.

01 din 06

Îngrijirea și nevoile de plante de acvariu de apă dulce

Plantele de acvariu vii au nevoie de trei lucruri de bază pentru a rămâne sănătos și pentru a oferi beneficii importante în mediul acvariului.

  1. Iluminare suficientă simulează proprietățile pozitive ale soarelui pentru fotosinteza plantelor. Cu cât rezervorul este mai adânc, cu atât este mai puternic sistemul de iluminat necesar.
  2. Substratul adecvat păstrează plante vii ancorate și oferă o zonă fertilă pentru creșterea rădăcinilor. Pietriș fin, pietriș de teracotă special conceput sau nisip funcționează cel mai bine pentru un mediu de plante live. Nu folosiți niciodată murdărie sau sol de lut de orice fel într-un mediu de acvariu comunitar de apă dulce. "Murdăria" sau "noroi de iaz" poate rasa bacterii dăunătoare, cu excepția cazului în care sterilizat și, dacă este sterilizat, lutura este puțin sau deloc utilizată pentru plante.
  3. Pentru a oferi alimente suficiente pentru plantele de acvariu live, un acvariu cu apă dulce bine stabilit va avea niște substanțe nutritive în substrat. Un nou acvariu trebuie să fie suplimentat cu alimente vii de acvariu, care este disponibil pe scară largă în magazinele de animale de companie. Chiar și acvariile bine stabilite ar trebui să fie completate cu substanțe nutritive suplimentare pentru beneficii maxime către acvariul comunitar ca un întreg.
  • 02 din 06

    Plante de acoperire la sol

    Vallisneria și alte plante de acoperire la sol trimit "alergători" care se dezvoltă în noi plante separate înrădăcinate. Aceste plante noi pot fi defalcate pe măsură ce se maturizează și se deplasează într-o altă locație din rezervor sau într-un alt acvariu în întregime ca o nouă plantă complet viabilă.

    Aceste plante acvatice adevărate sunt excelente pentru acoperirea solului și trebuie plasate în spatele acvariului, deoarece majoritatea speciilor cresc înalte. Trebuie remarcat faptul că aceste plante "adevărate acvatice" nu pot tolera o stare uscată, așa că nu le îndepărtați de la acvariu și lăsați-i să se usuce, deoarece acest lucru va afecta grav sau o va ucide. Chiar și de la acvariu la acvariu sau de la magazin la acvariul la domiciliu ar trebui să se facă într-un container de apă. Deteriorarea aerului pot apărea rapid și fac plantele neatractive timp de câteva săptămâni.

  • 03 din 06

    Proprietate de noduri

    MyrioPhyllum, Ludwigia și Acorus, precum și multe alte plante frecvent găsite în magazinele de acvariu, sunt propagatori de noduri. Ramurile lor lungi cutanate se declanșează ușor și plutesc pe suprafața acvariului. Aceste ramuri libere pot fi adunate într-o mică grămadă, ancorată cu o bandă de greutate și plantată ferm în substrat - noul "aglomerat" de ramuri va rădăcina în curând și va deveni o nouă plantă completă.

    Când o ramură se descompune mai multe ramuri noi vor ieși din nodurile de frunze, făcând planta mai groasă de fiecare dată când este ruptă sau tăiată. Dacă alegeți să clipiți planta, tăiați filiala aproape de un set de frunze, deoarece rădăcinile cresc de la nodul în care frunza se conectează la ramură.

  • 04 din 06

    Plante acvatice din becuri

    Becurile pot fi uscate din unele plante de acvariu și plantate. Uscat și aparent mort, sub substrat, odată plantate sub apă, aceste "becuri" vor germina rapid și vor crește foarte repede în condițiile potrivite. Lace de Madagascar este un prim exemplu al acestui tip de plante acvatice. Aceste plante, disponibile și în magazinele de acvariu din când în când, sunt ușor de crescut și pot fi foarte atractive.

    Un dezavantaj este că au un sezon de creștere definitiv. Ei vor crește și vor scoate frunze după frunze de la bază la un miez central până în sfârșit, ele produc o floare de feluri în centrul nucleului. Odată ce a fost produsă o "floare", planta va intra în declin și pare să moară. Planta nu a murit, este în natură latentă, ar rămâne latente prin sezonul uscat, își păstrează energia până în următorul sezon ploios.

    Când vedeți acest tip de plante, intrați în declin, scoateți "becul" de la acvariu (uneori vor fi acum două sau trei becuri atunci când o săpați de la substrat). Uscați-l și păstrați-l într-un loc întunecat rece timp de cel puțin trei luni. Dacă există mai multe becuri distincte, separați-le. Plantați "becurile" în același mod în care ați făcut-o inițial și ați observat din nou ciclul.

    Continuați până la 5 din 6 de mai jos.
  • 05 din 06

    Plante acvatice care se propagă prin semințe

    Unele plante acvatice se propagă prin semințe, dar majoritatea nu sunt adevărate acvatice. Unele plante subacvatice, cum ar fi planta de sabie Amazon în numeroasele sale soiuri, pot crește din apă sau sub apă. Ca și în cazul plantelor de tip "bulb", aceasta este calea naturii de a se asigura că o plantă va trăi printr-un ciclu de sezoane umede și uscate. Aceste plante nu pot fi propagate prin uscare și replantare semințe care apar în cele din urmă după o etapă de înflorire - majoritatea acestor plante acvatice se reproduc prin trimiterea alergătorilor.

  • 06 din 06

    Plante care cresc atât în ​​și în afara apei

    Unele plante, cum ar fi Wisteria de apă și planta de sabie Amazon, pot crește atât în ​​interiorul cât și în apă. Când sunt achiziționate în magazin, majoritatea acestor plante vor avea frunze solide și un aspect ferm. Când are loc sub apă, are loc o schimbare uimitoare: frunzele cresc mult mai largi și sunt dresate cu aglomerări frumoase curgătoare.

    În Europa, acvaristorii le-au lăsat aceste plante speciale să scape din partea de sus a apei și se adaptează din nou la aerul deschis. Ei vor crește până la lumini atârnate de una sau două metri deasupra acvariului și revin la forma lor de "aer uscat". Aceasta prezintă un aspect interesant cu "forma subacvatică" a plantei din acvariu și versiunea "sezonului uscat" a plantei înfloritoare deasupra rezervorului însuși. Deși acest lucru nu este un tip popular de stil de acvariu în Statele Unite și Canada, merită o privire.

  • Plantele acvatice vii aparțin acvariilor la domiciliu și condițiile care fac plantele de acvariu să crească și să prospere fac pește de acvariu fericit și sănătos, de asemenea. Bunele bune sunt tot ceea ce este necesar: iluminare adecvată, substrat, Temperatura controlată, și Condiții de apă sănătoase. Pentru niște pasiști, plantele acvatice vii sunt la fel de interesante ca și peștele din acvariu. Și la o selecție câțiva pasiști, cei care creează întregii acvaculturi și ecosisteme pentru acvariile lor plantate, peștele sunt doar decorarea.

    Surse de articole
    Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
    1. Îngrijirea și întreținerea acvariului: plante acvatice. Florida Departamentul de Agricultură și Servicii de Consumer

    Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » Folosind plante live în acvariul dvs. De domiciliu