Cum să înlocuiți substratul de acvariu

Sărută pește de aur lângă pietriș de acvariu

Înlocuirea pietrișului de acvariu într-un rezervor stabilit este dezbătută din cauza impactului potențial asupra coloniilor bacteriene care neutralizează deșeurile din rezervor. Unii consideră că majoritatea bacteriilor benefice trăiesc în substrat, și, prin urmare, pietrișul ar trebui să fie deranjat cât mai puțin posibil. Alții cred că ponderea leului de bacterii benefice trăiește în mediul de filtrare, mai degrabă decât substratul.

Unde trăiește bacteriile?

Bacteriile benefice trăiesc pe multe suprafețe din cadrul acvariului. Prin urmare, îndepărtarea oricărui lucru, fie roci, pietriș, plante din plastic sau mediile de filtrare, vor avea un impact asupra coloniilor bacteriene. Asta înseamnă că nimic nu poate fi vreodată eliminat din acvariul tău? Cu siguranta nu!

Înarmate cu un kit de testare a apei și cunoștințele despre ce să privească, puteți schimba cu succes pietrișul dvs. la ceva mai atrăgător pentru dvs., precum și la peștele dvs. (pietriș albastru nu este norma în natură - peștile voastre se va bucura probabil Schimbarea la un substrat mai natural colorat).

Planificând înainte

Pentru a înlocui pietrișul de acvariu, ar trebui să planificați. O listă de verificare a sarcinilor și a materialelor necesare este o idee bună pentru a vă asigura că toate bazele dvs. sunt acoperite. Consultați listele de verificare de mai jos.

Deoarece schimbarea pietrișului poate fi invazivă, este recomandabilă să mutați peștele într-un rezervor de exploatație temporară. Dacă nu aveți un rezervor de rezervă, cumpărați un rezervor de 10 galoane. Costă doar aproximativ 10 USD și poate fi folosit ca spital sau rezervor de carantină mai tarziu. Dacă absolut nu vă puteți permite un rezervor de rezervă, următoarea opțiune ar fi să utilizați o găleată curată de 5 galoane care nu a avut niciodată detergenți sau substanțe chimice în ea.

Sincronizare

Timpul de schimbare a pietrișului, astfel încât să nu urmeze imediat o schimbare sau curățare a filtrului. Acest lucru va permite ca bacteriile din mediul de filtrare să se stabilizeze înainte de a le provoca cu schimbări. Cu câteva zile înainte de a vă planifica să schimbați pietrișul, completați complet rezervorul. Testați apa pentru a vă asigura că nivelele de amoniac și nitrit sunt zero. Dacă nu sunt zero, abordează această problemă înainte de a încerca o schimbare de pietriș.

Cu o zi înainte de schimbarea mare, nu vă alimentați peștele. Acest lucru va fi tăiat pe deșeurile produse în rezervorul de exploatare (nimic în mijloace înseamnă puțin ieșire). De asemenea, în ziua înainte de schimbarea pietrișului, revizuiți lista de verificare pentru a vă asigura că aveți tot ce aveți nevoie.

Configurați rezervorul de menținere

Porniți procesul prin clătirea noii pietriș până când apa de clătire rulează clar. Apoi, configurați un rezervor de reținere cât mai aproape de rezervorul principal posibil. Acest lucru vă va permite să transferați peștele de la un rezervor la celălalt ușor. Apoi, opriți temporar filtrul în rezervorul principal (29-galon). Efectuați rapid în următorii câțiva pași, astfel încât filtrul este oprit doar o perioadă scurtă de timp.

Siphon Oprirea suficientă de apă din rezervorul principal pentru a umple rezervorul de menținere de 10 galoane aproximativ două treimi din calea plină. Apoi îndepărtați orice plante vii, roci și alte decorațiuni din rezervorul principal și le puneți în rezervorul de exploatare. Acest lucru va păstra bacteriile care cresc pe roci etc. Cu toate acestea, dacă aveți articole mari, este posibil să nu aveți loc să le puneți în rezervorul de exploatare. Țineți minte că veți avea nevoie de spațiu pentru pește, pe care acum sunteți gata să vă deplasați din rezervorul principal.

Mișcați peștele

Ridicați rapid peștele și mutați-le în rezervorul de exploatare. Deoarece apa din rezervorul de exploatare este din rezervorul original, nu este nevoie să le aclimatizați - acestea pot fi mutate direct. Odată ce ați mutat peștele, acoperiți rezervorul de exploatare, astfel încât niciunul dintre prietenii tăi finitați să poată sări. Dacă nu aveți o capotă sau o acoperire regulată pentru rezervorul de exploatare, va face un ziar sau o bucată de carton. Adăugați suficient de îmbătrânit sau apa tratata la rezervorul principal pentru a permite funcționarea filtrului și apoi porniți filtrul înapoi.

Notă: Nu umpleți rezervorul principal, deoarece aveți nevoie de spațiu pentru a vă deplasa înapoi rocile, plantele și decorațiunile. Acum sunteți gata să schimbați pietrișul.

Înlocuiți pietrișul

Scoateți pietrișul vechi și plasați-l în găleți. Odată ce toată pietrișul vechi a fost îndepărtat, vidați orice resturi din partea de jos a rezervorului, apoi puneți noua pietriș în. După adăugarea noului pietriș, puteți să vă mutați rocile, plantele și decorațiunile din rezervorul de reținere la rezervorul principal. În cele din urmă, mutați peștele din rezervorul de susținere înapoi la rezervorul principal.

Lăsați luminile oprite pentru restul zilei și adăugați niște straturi de stres la apă pentru a ușura accentul pe pește. Hrăniți peștele cu ușurință în prima zi, apoi în mod normal după aceea. Deși swap-ul de pietriș este făcut, este important să monitorizați apa pentru amoniac și spikes nitrit. Șansele sunt că veți avea cel puțin un mic spike.

După schimbare

La trei zile după schimbarea pietrișului, testați apa pentru amoniac. Dacă este zero, așteptați încă trei zile și încercați din nou. Dacă este încă zero, repetați testul după o săptămână doar pentru a fi pe partea sigură. Dacă testul prezintă un vârf de amoniac, tratați rezervorul ca și cum ar fi fost un acvariu nou configurat, ceea ce înseamnă testarea frecventă și schimbările de apă până când nivelele de amoniac și nitrit se încadrează la zero.

Materiale necesare

  • Pietriș nou
  • Rezervorul de menținere (liderul de 10 galoane este o alegere bună)
  • Acoperiți pentru a ține rezervorul
  • Sifon
  • Nets
  • Găleți pentru pietriș
  • Curățați cupa la scoopul pietriș
  • Coat de stres / Tratarea apei

Sarcini de făcut în avans

  • Cel puțin două săptămâni înainte: Curățați filtrul
  • Două zile înainte: Sus de pe apa din rezervor
  • Într-o zi înainte: Apa de testare pentru amoniac și nitrit
  • Într-o zi înainte: Nu mai hrăniți peștele
  • Ziua schimbării: Configurați rezervorul de reținere
  • Ziua schimbării: Spălați pietrișul

Schimbarea pietrișului

  1. Transformați filtrul de pe rezervorul principal.
  2. Umpleți rezervorul de menținere 2/3 plin de apă din rezervorul principal.
  3. Îndepărtați rocile, plantele și decorațiunile și plasați-le într-un rezervor de exploatare.
  4. Deplasați peștele din rezervorul principal în rezervorul de susținere și acoperiți rezervorul.
  5. Adăugați suficientă apă la rezervorul principal pentru a permite funcționarea filtrului.
  6. Porniți filtrul în rezervorul principal.
  7. Scoateți pietrișul vechi din rezervorul principal.
  8. Adăugați pietriș nou în rezervorul principal.
  9. Deplasați roci, plante și decorațiuni la rezervorul principal.
  10. Mutați pește înapoi la rezervorul principal.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să înlocuiți substratul de acvariu