Ureche acarieni în pisici

ureche acarieni în pisici

În acest articol, veți afla cum pisicile obțin acarienii urechii, să învețe despre semnele unei infecții de ureche și să obțină detalii despre eradicarea unei infestări.

Ce sunt acarienii urechii la pisici?

Iarii de urechi sunt paraziți microscopici care de obicei se revin în canalele de urechi ale pisicii dvs., deși acarienii se pot răspândi în alte părți ale corpului, inclusiv gâtul, capătul din spate și zona de coadă.

În ureche, acarienii se hrănesc cu ceara urechii pisicii, fulgi de piele și uleiuri. Cele mai comune specii de acarieni care afectează pisicile și câinii este Otodectes Cynotis. Acarienii de urechi sunt frecvente la pisici, în special pisoi, deși pisicile de orice vârstă pot contracta acarieni de urechi. Deși câinii pot deveni infectați și cu acarienii urechii, ele sunt mult mai frecvent văzute la pisici.

Ce cauzează acarienii urechii la pisici?

Pachetele de urechi sunt extrem de contagioase la pisici, care trec de la animal la animale. Pisicile au adesea acarieni de urechi de la mamele lor. Pisicile adulte pot ridica acarienii urechilor de la alte pisici și chiar de la câini, deoarece același tip de acarieni afectează multe specii diferite.

Pisicile în aer liber sunt mai susceptibile de a deveni infectate cu acarienii pentru urechi, deoarece vin în contact cu alte animale. Chiar și animalele sălbatice, cum ar fi ratonii și vulpi, pot transmite uriașii la pisici. Pisicile interioare, deși la un risc mai redus, pot dezvolta acarieni de urechi dacă sunt expuși unei alte pisici sau câine infectate.

Semne și simptome ale acarienilor urechii la pisici

Închiderea urechii infectate a urechii urechii

În timp ce acarienii în sine sunt aproape invizibili la ochiul liber, pisicile cu acarii de urechi prezintă o descărcare distinctivă care seamănă adesea cu terenurile de cafea.

Iarii de urechi sunt atât de mici încât sunt aproape imposibil de văzut cu ochiul liber. Medicul veterinar va folosi un microscop pentru a le identifica pozitiv. Cu toate acestea, puteți vedea dovezi vizuale ale infecțiilor cu acarii urechii în urechile pisicii dvs.

Infecțiile acarialei de urechi au o gunk de urechi întunecați, groase, mirositoare ", care constă din ceară urechii și resturi de la acarieni. Tipurile de resturi includ acarieni vii, acarieni morți, ouă de acarieni și sânge uscat. Această descărcare seamănă adesea cu terenurile de cafea.

Dacă sunteți curios, puteți google "imagini de acarieni de urechi în pisici" pentru unele imagini ale pisicilor cu infecții cu urechea. Avertisment corect: Infecția cu acarieni în pisici nu este frumoasă!

Ieșirile de urechi de urechi sunt extrem de incomod pentru pisica ta. Acarienii provoacă mâncărime severă și durere.

Simptomele infecției acarianului urechii la pisici includ:

  • Resturi negre întunecate și mirositoare în ureche
  • Urechi crud sau scabby
  • Roșu, urechi inflamate
  • Bumps în urechi
  • Zgârierea la urechi
  • Capul tremurând
  • Zgârieturi și sângerare în jurul urechilor (auto-provocate)
  • Pierderea parului
  • Mâncărime și scobit pe gât, capăt din spate și zone coadă

Pachetele de urechi de pisici vs ceara urechilor (urechile murdare cat)

De unde știi dacă pisica ta are acarieni de urechi sau doar o mulțime de ceară de ureche?

Urechile de pisici sănătoase nu sunt de obicei murdare. Pisicile ar putea dezvolta uneori o cantitate mică de ceară de urechi, care poate fi șters cu ușurință cu o minge de bumbac înmuiată într-un dispozitiv de curățare a urechii pentru animale de companie.

Dar dacă vedeți cantități mari de resturi întunecate, lipicioase și murdare în urechea pisicii dvs. sau dacă urechea arată roșu și inflamată, este probabil ceva mai mult decât ceară simplă a urechii.

Acarienii de urechi de pisici vs drojdie sau infecție bacteriană

Deși infecțiile cu acarii urechii sunt cele mai frecvente infecții ale urechii văzute la pisici, este posibil ca pisica dvs. să dezvolte o drojdie sau o infecție bacteriană în urechile ei. Cu toate acestea, poate fi dificil să se facă diferența de infecții ale urechii vs infecții de drojdie vs infecții bacteriene.

Semnele de infecții ale urechilor și alte tipuri de infecții ale urechii sunt foarte asemănătoare (zgârierea la urechi, scuturarea capului, a resturilor întunecate și mirositoare din interiorul urechilor). De asemenea, pisicile pot avea atât o infecție cu acarieni de urechi, cât și o infecție a urechii bacteriene și / sau drojdie, în același timp.

Tratamentul acarianului pentru pisici

Este important să vă aduceți pisica medicului veterinar dacă expune orice probleme ale urechii. Stânga netratată, o infecție a urechii poate provoca daune grave canalului urechii pisicii, mai ales dacă pisica dezvoltă o infecție bacteriană secundară (otita externa).

Infecțiile urechii netratate nu sunt doar foarte dureroase, dar pot provoca pierderea auzului și problemele de echilibru din cauza pierderii de echilibru. Veterinarul dvs. va face un examen fizic complet și va privi în urechile pisicii dvs. cu un instrument numit otoscop.

Veterinarul va colecta, de asemenea, o probă a resturilor urechii cu un tampon, astfel încât să poată privi sub un microscop pentru a determina ce cauzează problema și ce tratament este necesar.

Citeste mai mult: 5 cele mai bune tratamente pentru pisici pentru pisici

Tratamentul cu succes al acarienilor urechii necesită câțiva pași:

  1. Curățarea profundă a urechii. Veterinarul dvs. va curăța urechile foarte atent și bine pentru a îndepărta cât mai multă ceară și resturi posibil. Acest pas este important, astfel încât medicamentul să își poată face treaba.
  2. Medicament. Veterinarul dvs. poate prescrie una sau mai multe medicamente în funcție de faptul dacă pisica dvs. are doar o infecție a acarii de urechi sau dacă are și o infecție bacteriană sau de drojdie. Medicamentul de la ureche pentru pisici vine în mod obișnuit sub formă de picături de urechi pe care le dați pisicii dvs. acasă. VET dvs. poate recomanda, de asemenea, un tratament topic sau medicamente orale.
  3. Curățarea detaliată a casei. Deși ciclul de viață al acarienilor urechii are loc pe un animal gazdă, acarienii urechii și ouăle de acarieni pot supraviețui pe așternuturile pisicilor tale, covorul și mobilierul pentru puțin timp. Covoare și mobilier de vacuum și spălați așternutul (pisica și dvs., dacă pisica dvs. doarme cu dvs.) în apă fierbinte pe cea mai lungă setare de spălare, apoi uscați în uscător. Este o idee bună să treceți prin acest proces aproximativ o dată pe săptămână în timpul tratamentului pentru urechea pisicii dvs., astfel încât pisica dvs. să nu devină reinfectată cu acarieni recent eclozați.
  4. Tratarea altor animale de companie în gospodărie. Acarienii de urechi sunt extrem de contagioși între animale, trecând ușor între alte pisici și câini care trăiesc în aceeași gospodărie. VET dvs. poate recomanda să vă aduceți celelalte animale de companie pentru a verifica acarienii pentru urechi, astfel încât acestea să poată fi tratate, de asemenea.
  5. Examen de urmărire. Aproximativ o lună după ce pisica începe să trateze acarienii urechii, medicul veterinar vă va întoarce la clinică pentru un examen de urmărire, astfel încât să poată lua un tampon de urechi și să se uite la ea sub microscop. Acest pas este vital pentru a vă asigura că toți acarienii au fost uciși. Dacă se găsesc acarienii, VET dvs. va recomanda un tratament suplimentar.

Acasă Remedii pentru acarieni în pisici

Este întotdeauna cel mai bine să vă consultați cu medicul veterinar înainte de a încerca orice remedii la domiciliu pentru acarienii urechii. Dacă pisica dvs. are un timp de rupt din cauza unei infecții ale urechii, plasarea oricărei substanțe în ureche poate fi periculoasă.

Singura modalitate de a vă asigura că timpanul este intact este ca medicul veterinar să se uite în interiorul urechii cu un otoscop.

După ce a primit binecuvântarea veterinarului, unii oameni ar putea dori să încerce remedii acasă pentru acarienii urechii la pisici cum ar fi ulei de cocos sau ulei mineral. Folosirea unui ulei în ureche poate slăbi ceara și resturile, astfel încât acesta poate fi îndepărtat și, de asemenea, sufocă acarienii.

Doar fiți atenți că orice ulei pe care îl utilizați este sigur pentru pisici. Unele uleiuri, în special uleiuri esențiale, pot fi toxice pentru pisici.

Sfat de siguranță important: Nu țineți niciodată nimic în canalul urechii pisicii, nici măcar un tampon de bumbac. Ați putea deteriora sau chiar să vă pedepsiți în timpața pisicii dvs.

Curățați doar porțiunile exterioare ale urechilor, în măsura în care puteți vedea. Dacă pisica dvs. are resturi adânc în canalul ei, lăsați-o pentru profesioniști și aduceți-o la veterinar pentru o curățare profundă a urechii.

Iarii de urechi sunt extrem de frecvente la pisici, dar cu tratamentul potrivit, puteți rezolva în mod sigur infestarea pisicii.

Prin identificarea infestării acarianului de pisică și luați o acțiune atentă, bine informată, vă puteți ușura pisica de durere și mâncărime care vine cu această infecție comună.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ureche acarieni în pisici