De ce pisica mea aruncă lichid galben?

Close-up de pisică

Este vamiturile tale de culoare galbenă? Poate fi destul de înfricoșător dacă dvs CAT este vărsături, mai ales dacă nu știți de ce. Deși pisicile sunt cunoscute pentru a vomita ocazional, nu este considerat normal dacă se întâmplă în mod regulat. Cat Vomit apare adesea Spumă și alb, clar, maro, roz sau galben.

De ce pisicile vom vărsa lichidul galben?

Vomitul de culoare galbenă este în mod obișnuit alcătuit din acizi stomacali și bilă. Acizii din stomac sunt produse în capătul stomacului pentru a ajuta la digestie. Bilă este un fluid produs în ficat și depozitat în vezica biliară. Intră în duodenum (situat chiar lângă stomac) pentru a ajuta în continuare cu digestia.

Când pisicile vom vărsa lichidul galben, este adesea pentru că stomacul este gol. Acizii irită căptușeala stomacului și determină vărsărea pisicii. Aceasta explică de ce unele pisici pot vomita atunci când sunt deosebit de foame. Cu toate acestea, există multe boli care cauzează pisici să vărsăm, așa că nu respingeți voma galbenă a pisicii. În plus, lichidul galben poate fi numai acid stomac și bilă - ar putea fi că pisica ta a mâncat ceva galben în culori și nu poate să-l digereze corect.

Există numeroase boli care pot provoca o pisică pentru a vomita lichidul galben. Următoarele sunt doar câteva dintre acestea:

  • Gastrită (inflamație a tractului GI)
  • Indigestie
  • Constipație
  • Obstrucția gastrointestinală (uneori cauzată de ingestia unui corp străin)
  • Pancreatită
  • Hipertiroidism
  • Diabet
  • Boală de rinichi
  • Boală de ficat
  • Cholangiohepatită (inflamație ficatul / vezica biliară)
  • Indiscreția dietetică (consumând un aliment care nu poate fi tolerat de sistemul GI al pisicii)
  • Expunerea la toxină
  • Diferite tipuri de cancer

Ce să faci dacă pisica ta aruncă lichid galben

Dacă pisica voastră vărsă galben lichid o singură dată și nu există alte semne de boală, atunci este posibil ca acesta să nu fie o cauză de îngrijorare. Urmăriți-vă pisica îndeaproape pentru o zi sau două pentru a vă asigura că este mâncând, băut și se comportă în mod normal. Dacă pisica dvs. nu mai mănâncă, devine letargică sau continuă să vărsăm, Contactați medicul veterinar pentru sfaturi. VET dvs. poate recomanda reținerea alimentelor timp de 12-24 de ore, alimentând o dietă slabă sau intră pentru un examen. Dacă vărsăturile devine frecvente sau pisica dvs. pare să fie în primejdie, adu-l la cel mai apropiat veterinar deschis cât mai curând posibil.

Tratamentul pentru vărsături la pisici

Dacă pisica dvs. are nevoie de asistență medicală veterinară pentru vărsături, veterinarul dvs. poate recomanda testarea diagnosticului pentru a determina cauza vărsăturii. Testele potențiale includ chimia sângelui, numărul de sânge complet, electroliții, nivelurile tiroidiene, urineza, radiografiile (raze X), ultrasunete și multe altele. Există câteva tratamente de bază care oferă o îngrijire de susținere a vărsăturilor, dar pot fi făcute recomandări suplimentare de tratament în funcție de rezultatele testului.

Asistența veterinară de susținere a vărsăturilor la pisici include medicamente anti-greață, fluide subcutanate sau intravenoase pentru a restabili și menține hidratarea și o dietă slabă pentru a ușura digestia. Unele pisici pot fi tratate pe bază de ambulatoriu, ceea ce înseamnă că VET va administra unele tratamente în clinică, apoi vă va trimite acasă cu medicamente pentru a vă da pisica. Alte pisici cu boli mai severe ar putea fi nevoite să fie admise la spital pentru îngrijirea de 24 de ore.

Unele pisici se recuperează repede, în timp ce alții au nevoie de mai mult timp. Acest lucru depinde, în general, de cauza fundamentală a vărsăturii, precum și a stării generale a pisicii. Veterinarul dvs. este cea mai bună sursă pentru sfaturi când vine vorba de pisica dvs. specifică.

Cum de a preveni vărsăturile în pisici

Puteți sau nu să puteți împiedica vărsături în pisica dvs. Uneori bolile apar fără nici o cauză cunoscută. Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a minimiza riscurile.

  • Adu-ți pisica la veterinar Check-up-uri de bunăstare de rutină în fiecare an (sau mai mult, dacă este recomandat de VET)
  • Hrăni a Dietă de înaltă calitate care este bogat în proteine ​​pe bază de carne (mâncarea umedă este ideală)
  • Păstrați obiecte care pot deveni corpuri străine la îndemâna pisicii dvs. Aceasta include siruri de caractere, panglici, legături de păr și orice altceva mic și atrăgător la pisicile care ar putea fi ingerate.
  • Păstrați plantele, substanțele chimice, alimente umane, și orice alte toxine potențiale nu au ajuns.

Nu uitați să contactați medicul veterinar în semnele timpurii de boală - întârzierea poate face ca lucrurile să se înrăutățească. Când aveți îndoieli, mergeți la cel mai apropiat oficiu VET deschis.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce pisica mea aruncă lichid galben?