Cum să-ți iei temperatura pisicii

Veterinar examinând pisica tabby în veterinar

Singura modalitate de a ști cu siguranță dacă pisica ta are febră este să-și ia temperatura. Întregul proces ar trebui să dureze doar câteva minute, cu condiția ca pisica să nu vă reziste. Temperatura normală pentru majoritatea pisicilor este între 100.5 și 102.5 grade Fahrenheit. Temperaturile mai ridicate pot necesita o vizită la medicul veterinar, în funcție de alte simptome.

Înainte de a începe

Urmăriți pisica dvs. pentru anumite comportamente care pot însoți o febră. Acestea permit ca pisicii să conserve energia, astfel încât să poată intra mai mult în lupta împotriva bolii care a provocat febra. FEVERS luptă împotriva bolilor prin stimularea sistemului imunitar și încetinirea creșterii bacteriilor și a virușilor. Deși febrele pot ajuta uneori să lupte împotriva bolii, o febră mai mare de 106 grade Fahrenheit poate provoca daune de organe. Contactați-vă VET cât mai curând posibil dacă pisica ta are o febră mare.

Aveți grijă de aceste semne indicative ale febrei:

  • Pierderea poftei de mâncare
  • Depresie
  • Lipsa de energie sau activitate
  • Scăderea băuturii
  • Scăzut îngrijirea
  • Tremurând sau respirație rapidă
  • Strănut
  • Vărsături
  • Diaree

Puteți să vă luați temperatura rectală a pisicii, fie prin urechea sa, dar temperaturile rectale sunt mai precise. Dacă încercați să determinați cât de mare este temperatura pisicii, utilizați un termometru rectal. Termometrele digitale dau o lectură mult mai repede și fac procesul mai scurt. Asigurați-vă că păstrați termometrul separat, astfel încât să fie folosit numai pe pisică.

De ce ai nevoie

Pentru a lua o temperatură rectală, adunați următoarele:

  • Termometru rectal uman
  • Vaseline sau Ky Jelly pentru lubrifiere
  • Cronometru cu mâna a doua
  • Prosop

Pregătiți termometrul, apoi pisica

Rotiți termometrul și setați-l la zero, apoi lubrifiați termometrul cu vasul sau Ky Jelly. Stați pisica pe tejghea și țineți-o în siguranță cu brațul. Fața sa ar trebui să se odihnească în cot de cot, cu capătul de coadă spre cealaltă mână. Dacă este necesar, înfășurați pisica în prosop cu capătul de capăt proeminent.

Introduceți termometrul

Ridicați coada pisicii cu o mână în timp ce introduceți termometrul încet și constant în anusul său, la o adâncime de 1/2 la 1 inch, cu cealaltă mână. Veți simți că mușchiul sfincterului strângeți-vă, apoi relaxați-vă. Țineți termometrul acolo timp de două minute (sau până când este semnal sonor dacă acesta este digital) în timp ce vorbește cu pisica într-o voce liniștitoare.

Eliminați, înregistrați și spălați

Scoateți termometrul. Înregistrați temperatura și data și ora. Spălați bine termometrul cu apă caldă și săpun dezinfectant, apoi depozitați separat de orice termometre utilizate pentru oameni. Spălați-vă bine mâinile și chiuveta unde ați spălat termometrul - fecalele de pisică pot conține multe bacterii dăunătoare.

Luând temperatura pisicii prin urechea sa

Deși pisica este mai puțin probabil să vă reziste dacă vă luați temperatura prin ureche, procesul poate fi un pic mai dificil. Termometrele urechii trebuie plasate în zona dreaptă pentru a obține o citire exactă. În timp ce pisica dvs. poate tolera această metodă mai bună decât a avea temperatura sa luată rectal, animalul poate încerca să scape de dvs. Dacă o face, luați-o de scrufful gâtului, care de obicei (dacă temporar) va calma majoritatea pisicilor.

Introduceți un termometru al urechii digital în urechea pisicii dvs. Țineți-o orizontal în timp ce păstrați încă capul pisicii. Când semnalează să vă informeze că are o lectură, eliberați pisica și înregistrați temperatura. Curățați temeinic termometrul.

Prevenirea problemelor cu pisica dvs. în timpul citirilor

Dacă aveți probleme cu obținerea unei citiri exacte, un al doilea (sau al treilea) set de mâini poate fi de ajutor. Dacă o persoană poate ține pisica, celălalt poate gestiona de obicei termometrul. O temperatură de 105 grade Fahrenheit este un nivel periculos, iar pisica dvs. ar trebui să fie văzută imediat de un medic veterinar. Dacă este mai mare de 103 grade Fahrenheit, ar trebui să vă numiți medicul veterinar pentru sfaturi.

sfaturi

  • Majoritatea pisicilor vor rezista ca temperatura lor luată și pisica dvs. vă poate mușca sau zgâria. Purtați mâneci lungi și luați în considerare purtarea mănușilor de protecție.
  • Dacă este posibil, aveți oa doua persoană pisica cunoaște asistența prin a ține, vorbind și mângâind pisica în timp ce vă luați temperatura.
  • Odată ce ai lectura, lăsați pisica să scape. Poate să smulgă o vreme.
  • Oferiți pisicii dvs. un tratament sau o gustare mică (atâta timp cât nu arată semne de boală digestivă) după procedură.
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să-ți iei temperatura pisicii