Cum să curățați ochii pisicii: tot ce trebuie să știți

Cum să vă curățați pisica

Cel mai pisicile urăsc scăldat și orice activitate legată de apă. De ce? Pisicile sunt mici creaturi mici maiestuoase, care le place să rămână scârțâie curat tot timpul. În timp ce există excepții, majoritatea acestora nu au nevoie de băi deoarece petrec ore după ore îngrijirea lor Cu limba lor oricum.

Chiar dacă pot ajunge la majoritatea părților corpului lor cu limba, există o parte pe care nu o pot atinge, indiferent de ce - ochii lor. Și atunci când prietenul tău blând va veni la tine căutând ajutor.

Ochii pisicii tale sunt izbitoare de frumoase. Este normal ca pisoii mici sau chiar pisicile să aibă o cantitate mică de descărcare a ochilor, dar uneori ochii lor pot deveni curge sau tearia care formează o formă asemănătoare crustei. Dacă întâmpinați simptome ca acestea, ar trebui să fiți îngrijorați cu siguranță.

Aflați puține dintre aceste tehnici care vă vor ajuta să vă păstrați ochii maiestici ai pisicii.

Curățarea pisicii

Cum să curăț ochii pisicii?

  • Metoda 1: un prostii calde

Acest lucru este mai mult ca o îngrijire de zi cu zi pentru ochii pisicii tale. Tot ce aveți nevoie este un cârlig mic, moale, apă sterilizată sau fiartă la temperatura camerei. Îndepărtați colțul spălării în apă curată și spălați ușor murdăria și praful din ochii pisicii și zonele înconjurătoare. Este recomandabil să începeți din colțul interior al ochiului pentru a șterge spre exterior. Repetați cu atenție acest pas pentru a vă menține ochii cu ochii în mod regulat.

  • Metoda 2: Bile de bumbac și apă sterilizată

Dacă observați că ochii pisicii dvs. sunt murdare și cruste, puteți încerca această metodă. În primul rând, spălați-vă mâinile înainte și după trecerea prin această procedură. Se toarnă apă curată în 2 boluri diferite (1 poate fi mai mică decât cealaltă). Doamne bumbac bumbac în apă și ștergeți ușor de pe gâtul crud de la ochi și o minge de bumbac separată pentru curățarea finală. Este important să utilizați bile de bumbac separate pentru două ochi diferite. În timp ce un ochi poate avea boala, cealaltă nu poate, folosind aceeași minge de bumbac pentru doi ochi diferiți, va fi transferați boala de la un ochi la altul.

După curățare, utilizați o minge de bumbac uscată pentru a îndepărta orice apă suplimentară în și în jurul ochilor pentru a evita scurgerea apei în ochi. Aveți grijă dacă ochiul pisicii dvs. pare să se înrăutățească după curățare, ceea ce poate însemna că ochii pisicii dvs. pot fi contractate conjunctivită.

  • Metoda 3: Folosind ceaiul

Dacă aveți niște pungi de ceai folosite din timpul de ceai de seară, acesta este cu siguranță unul dintre cele mai bune modalități pe care le-ați putea reutiliza vreodată, mai degrabă decât să o pierzi. În mod surprinzător, ceaiul are lucruri naturale anti-bacteriene pentru care este adesea recomandată de veterinari pentru a trata infecțiile cu ochii pisicilor.

Odihniți sacul de ceai cald, umed pe ochi, care are nevoie de mai multă atenție. Lăsați crusta să se înmoaie când puteți șterge în sfârșit murdăria cu o minge de bumbac curată. Repetați acest lucru atâta timp cât este necesar. Dacă pisica dvs. se împrăștie în timp ce odihniți sacul de ceai pe ochi, pur și simplu dați-i un corp bun. Sunt fraieri pentru masaje!

Curățarea pisicii

Cauzele descărcării de ochi ale pisicii

Problemele oculare pot avea ca rezultat consecințe devastatoare. Prin urmare, ca proprietar de pisică, trebuie să fiți conștienți de pisica voastră având orice necaz cu ochii lor. Iată câteva cauze pentru care pisica voastră ar putea avea probleme cu ochii lor:

  • Infecție respiratorie: O cauză obișnuită a descărcării oculare între pisici ar putea fi din cauza unei boli respiratorii contagioase, pneumonită sau rinotraheită, calicivirus felină (FCV) și protozoare. Semnele timpurii ale unor astfel de infecții pot fi foarte ușoare la ceva foarte serios ca descărcarea lipicioasă, asemănătoare cu puroi.
  • Tulburări corneene: Corneea unei pisici este o suprafață în formă de cupolă, acoperind partea din față a ochiului. Poate deveni cu ușurință inflamat, rănit sau ulcerat. Dacă vedeți ca pisica dvs. să clipească excesiv sau să crească producția de lacrimi, șansele sunt că pisica dvs. are o tulburare corneană.
  • Conjunctivită: Observați dacă există o căptușeală roz roz în jurul ochilor pisicii voastre, care este umflată, pisica dvs. poate să experimenteze descărcarea ochilor tearii sau groasă de mucus. Acesta nu este un semn foarte comun, ci conjunctivită cu febră, diaree și problemele de respirație pot fi o infecție gravă felină.
  • Ochi uscați: Starea ochilor uscați este o lipsă de producție de lacrimi în ochii pisicii voastre. Poate duce la o cornee inflamată, ochi roșii și dacă îl lăsați netratat, va duce la orbire. Deoarece nici o apă nu este produsă în ochi, o descărcare gooey și galbenă poate urma.

Sfaturi suplimentare

Odată ce ați adoptat un pisoi sau o pisică, faceți-le să se obișnuiască cu acest proces, astfel încât ei să nu găsească ciudat când o faci în mod regulat. Dacă pisica ta este cu părul lung, încercați să tăiați părul în jurul ochilor lor. Puțin știi că corneea lor se poate zgâria cu părul lor!

În plus, pisica ta este cea mai imprevizibilă, impulsivă creatură. Este întotdeauna cel mai bine să-i ții ochii pe ele. Dacă sunteți departe de ore îndelungate, asigurați-vă că există cel puțin cineva care ține ochii pe ele. Căutați întotdeauna ajutor de la cineva în timp ce vă curățați ochii pisicii, în timp ce se mișcă foarte mult și nu vor dori să coopereze cu dvs. în acest proces.

Dacă crusta ca murdăria păstrează reapariția, indiferent de câte ori îl curățați într-o zi, ei vor avea nevoie de ajutor medical din partea profesioniștilor. În plus, dacă vedeți pisica dvs. având probleme cu deschiderea ochilor sau umflăturii după ce vă curățați ochii, luați-le la cel mai apropiat veterinar imediat pentru o verificare suplimentară.

În concluzie

Este complet normal ca pisica ta să aibă descărcarea de ochi asemănătoare unei păsări sau cruste, dar curățarea acestuia va ajuta la îmbunătățirea confortului pisicii dvs. Cu toate acestea, nu vă fie frică să vă sunați medicul veterinar dacă aveți ceva ciudat și mai important, înainte de a fi prea târziu! Curățarea obișnuită simplă nu va rezolva probleme subiacente. Mai degrabă dacă tu Consultați-vă pe veterinarul dvs, ei ar putea să vă poată prescrie cu necesitățile.

Cu toate acestea, asigurați-vă că vă curățați ochii în mod regulat, determinând siguranța ochilor lor. Urmați pașii menționați mai sus și încă un lucru important, nu atingeți bilele de ochi ale pisicii dvs. la niciun cost! Deși pisica ta nu poate vorbi, este foarte dureros pentru ei și nu va vrea niciodată să treacă prin groază din nou. Fii blând, bun și generos pentru prietenul tău pufos și te vor iubi la fiecare biți și bucăți!

">
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să curățați ochii pisicii: tot ce trebuie să știți