Chlamydia în pisici

Grup de pisoi care se uită la ceva doar de camera

Gestionarea unei case multi-pisică sau a unui adăpost pentru pisici are propriul set de provocări. Unul dintre acestea împiedică răspândirea bolilor infecțioase de la o pisică la alta. Chlamydia este o infecție bacteriană foarte frecventă la pisici care pot reprezenta un risc pentru pisicile care trăiesc împreună.

Ceea ce este chlamydia pisica

Uneori numit conjunctivită chlamydial, chlamydia la pisici este cauzată de bacterii Chlamydia Felis. Este o bacterie care invadează și infectează ochii pisicii dvs. și este una dintre cele mai frecvente cauze ale conjunctivitei la pisici. De fapt, C. Felis poate provoca până la 30% din cronică Conjunctivită în pisici.

Pisicile pot deveni infectate prin contact direct cu bacteriile, astfel încât orice secreție oculară sau nazală sunt considerați infecțioși.

Pisicile care trăiesc în casele multicatate, cazări sau adăposturi sunt mai expuse riscului de a contracta chlamydia. C. Felis nu supraviețuiește mult timp în mediul înconjurător, astfel încât să fie împărțite cutiile, bolurile și jucăriile, în timp ce acestea ar trebui să fie în mod corespunzător dezinfectate, nu sunt la fel de susceptibile de a provoca transmiterea.

Deși toate pisicile pot deveni infectate cu C. Felis, Pisicile și pisicile tinere sunt cele mai sensibile.

Simptomele de chlamydia la pisici

  • Descărcarea ochilor
  • Strănut
  • Descărcarea nazală
  • Febră
  • Letargie
  • Squinting of the Ochii

Cele mai frecvente simptome ale chlamydia la pisici afectează ochii lor și lor Tractul respirator superior.

În mod obișnuit, primul semn al infecției este descărcarea de ochi apoasă, acest lucru poate infecta unul sau ambii ochi. Această descărcare de apă va progresa la o descărcare mai groasă, galbenă sau chiar verzui.

Dacă pisica dvs. devine infectată cu C. Felis De asemenea, puteți vedea strănuturi ușoare, descărcarea nazală, febra ușoară ocazională, letargia ocazională și umflarea sau înroșirea conjunctivei. Pisica ta poate fi, de asemenea, ciupită sau ținând unul sau ambii ochi închiși din cauza durerii.

Simptomele încep de obicei la câteva zile după infecție și, deși au afectat în primul rând sistemul respirator superior, dacă este lăsată netratată se pot răspândi în tractul respirator inferior și plămânii.

Simptomele sunt, de obicei, cele mai severe o săptămână și jumătate până la două săptămâni post-expunere. După două până la trei săptămâni, simptomele pot să scadă, dar unele pisici pot avea simptome care persistă.

Diagnosticarea chlamydia în pisici

Dacă bănuiți că pisica ta să fi contractat C. Felis ar trebui să le aduceți la veterinar. La sosire, veterinarul dvs. va efectua un examen fizic, inclusiv o privire detaliată la ochii pisicii tale.

Ele pot efectua o pată fluoresceină pentru a verifica o zgârietură corneană sau un test de lacrimă Schirmer pentru a evalua producția de lacrimă pisică. O zgârietură corneană poate provoca, de asemenea, o creștere a descărcării ochilor și a zgomotului ocular. Pisica ta poate dezvolta o zgârietură sau un ulcer cornean dacă își frecau ochiul, deoarece este dureros și zgâriat accidental, dar un test pozitiv de fluoresceină nu este un semn distinctiv al infecției chlamydial. De asemenea, în cazul în care pisica dvs. are ochi uscați, ochii pot produce o descărcare galbenă mai groasă, în loc de testare normală.

Veterinarul dvs. poate, de asemenea, să ia tampoane ale conjunctivei pisicii dvs. pentru a examina celulele sub microscop pentru a verifica semnele de infecție.

Pentru a diagnostica mai definitiv chlamydia în pisica ta, VET poate trimite, de asemenea, aceste tampoane la un laborator pentru un test specializat numit o reacție în lanț a polimerazei (PCR). Acest test amplifică bacteriile de pe tampon pentru ca laboratorul să fie capabil să-l identifice.

Tratamentul chlamydia de pisică

Dacă pisica dvs. este diagnosticată cu Chlamydia, prima gamă de tratament veterinar va fi un antibiotic oral cunoscut sub numele de doxiciclină. Dacă pisica dvs. are o alergie cunoscută la doxiciclină sau la alte tetracicline, vă rugăm să știți medicul veterinar și vor prescrie un antibiotic diferit.

Dacă pisica dvs. este în disconfort vizibil sau dacă simptomele par suficient de grave, VET dvs. poate, de asemenea, să prescrie un unguent sau picături de ochi pentru a da împreună cu antibioticele orale. Veterinarul dvs. poate dori să vă trateze pisica timp de câteva săptămâni și, dacă aveți alte pisici, pot dori, de asemenea, să le trateze pentru acest lucru boală infecțioasă de asemenea.

Cum de a preveni chlamydia la pisici

Există un vaccin pentru Chlamydia de pe piață, dar nu oferă o protecție completă din partea bacteriilor, astfel încât nu poate fi disponibilă imediat.

Bacteriile C. Felis este foarte adaptat la infectarea pisicilor, deci riscul de a vă contracta chlamydia de pe pisica dvs. este scăzut. Ar trebui să practici în continuare o bună igienă după ce ați manipulat o pisică cu Chlamydia sau Chlamydia suspectată, totuși.

Chlamydia în pisici este ușor transmisă de la pisică la cat, dar, de asemenea, tratată ușor. Dacă aveți întrebări sau preocupări legate de riscul de pisică de a contracta chlamydia, vorbiți cu medicul veterinar.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Chlamydia în pisici