Căpușe pe pisici

Pisica portocalie afară

Căpușele sunt artropode parazitare periculoase care se pot atașa în pielea pisicii tale. Căpușe sunt periculoase deoarece pot transmite boli severe care pot afecta atât dvs. cât și pisica dvs. și, dacă infestarea este suficient de greu, poate duce la pierderea de sânge severă. Este esențial să eliminați toate căpitații pe pielea pisicii dvs. pentru a minimiza răul pentru pisica dvs. Dacă eliminați bifați în 48 de ore de la aceasta, reședința de reședință pe animalul dvs. de companie, orice risc de transmitere a bolii din bifã este mult redus.

Ce sunt căpușe?

Căpușele sunt arahnide mici, cu picioare, în formă de ovală, care variază între 1 milimetru și 1 centimetru lung, în funcție de stadiul lor de viață (adult versus nymph imatur), specii și stare de hrănire. Ele arata ca puncte mici cu un corp rotund si opt picioare lipind. Un corp de bifare devine mai mare și mai întunecat în timp ce se hrănește cu sânge de la gazda sa. Comună în zonele împădurite și iarba lungă, ele pot fi găsite și în subsol, garduri și chiar și peluze. Ele sunt cele mai frecvente în timpul lunilor mai calde.

Simptomele de căpușe pe pisici

Căpușe pot provoca mâncărime, dar foarte des nu există simptome vizibile până când și cu excepția cazului în care pisica dvs. nu dezvoltă o boală bordă. Astfel, singurul "simptom" pe care îl puteți vedea este o bifă pe pisica dvs.

Căpușele nu sunt întotdeauna suficient de mari pentru a vedea cu ușurință. Nimfele sunt extrem de mici și când sunt atașate înainte de hrănire, pot fi greu de văzut. Rulați-vă mâinile peste corpul pisicii dvs. în fiecare seară pentru a verifica orice bulgăre sau umflături. O bifă se va simți ca o mică lovitură pe pielea animalului tău. Ele tind să se atașeze în zonele din jurul capului, gâtului, urechii și picioarelor.

Birouri basculante din pisici

Comparativ cu câinii și oamenii, boala suportă în pisici este relativ rară. Pisicile pot ajunge boala Lyme La fel ca câinii și oamenii, și dacă sunt tratați mai devreme, ar trebui să se recupereze pe deplin. Nu există nici un vaccin de boală Lyme pentru pisici.

Tularemia este o altă boală care poate fi transmisă pisicilor prin căpușe. Din nou, nu există vaccin pentru această boală în feline. Febra mare și pierderea apetitului sunt cele mai frecvente simptome ale pisicilor. Tularemia este tratată cu antibiotice.

Cytauxzousis este o altă boală care afectează pisicile care afectează pisicile. Simptomele includ anemia, febra, icterul și dificultatea respirației. Aceasta este o infecție foarte gravă, potențial fatală, și chiar dacă un curs de antibiotice și fluide intravenoase sunt administrate în timp, pisica poate rămâne în continuare din cytauxzozoză. Aceasta este o altă boală provocată de bifare pentru care nu există vaccin preventiv disponibil pentru pisici.

Cauze de căpușe

Căpușele obțin acces la pisici în timp ce se deplasează prin mediul în aer liber și migrează rapid de la blană la pielea pisicii. Acolo, ei străpunge pielea pisicii și încep să se hrănească cu sânge. Căpușele pot rămâne atașate la o pisică timp de câteva zile înainte de a renunța la, în timp ce sunt atașate la pisică, pot transmite microbi care pot provoca bolile descrise mai sus.

Tratament

În unele zone, căpușele sunt foarte frecvente. Dacă pisica dvs. iese în afara, este utilă să păstrați consumabile esențiale de eliminare a căpșunilor, inclusiv pensete ascuțite, un borcan mic de alcool și un dezinfectant. Pentru a minimiza orice șansă de a vă răni animalul de companie, având un partener care să-l ajute să-l dețină, poate ajuta foarte mult.

Odată ce aveți consumabilele și ajutorul dvs., urmați acești pași:

  1. Utilizați degetele pentru a împărți părul și expuneți bifați cât mai mult posibil. Folosind pensetele, apucați bifarea la cap, chiar unde intră în piele. Nu apucați bifarea de către corp - dacă faceți acest lucru, puteți rupe bifați în jumătate, lăsându-i capul încorporat în piele, unde poate transmite în continuare boală infecțioasă.
  2. Trageți pensetele în mod constant și ferm spre exterior, fără răsucire sau jerking. O mișcare ascendentă netedă va asigura că bifarea va ieși întregi, fără a se desprinde.
  3. Așezați bifarea în borcanul de alcool pentru al ucide.
  4. Tamponați pielea pisicii în jurul rană a mușcăturii cu un dezinfectant, cum ar fi alcool, peroxid de hidrogen sau iod.
  5. Spălați-vă bine mâinile cu săpun și apă.

Dacă boala Lyme sau alte afecțiuni sunt predominante în zonă, nu aruncați tipărirea sau spălați-o în jos. În schimb, luați bifați într-un recipient securizat medicului veterinar pentru testare și identificare.

După scoaterea bifați și tratarea zonei afectate, monitorizați comportamentul pisicii, apetitului și al pielii pentru câteva săptămâni.

Dacă pisica dvs. este letargică, își pierde apetitul sau dezvoltă paltoane sau erupții cutanate în apropierea mușcăturii căpustelor, poate că a contractat o boală de la căputare și va necesita imediat atenția medicală. Monitorizarea stării sale și obținerea acestuia către VET cât mai curând posibil, poate contribui la minimizarea impactului oricărei boli.

S-ar putea să fi fost sfătuit să înmuiați bifați pe pisica dvs. cu vaseline, kerosen sau alcool, cu ideea că bifarea va "înapoi."Cu toate acestea, acest lucru nu funcționează. Tick ​​va pur și simplu va urca mai adânc în pisica ta.

Cum de a preveni căpușele

Există câteva modalități bune de a preveni căpușele pe pisici. Primul este pur și simplu pentru a vă menține pisica în interior - în timp ce acest lucru nu este absolut nebun, reduce dramatic probabilitatea de căpușe. Există, de asemenea, o serie de tratamente preventive disponibile:

  • Tratamente "la fața locului", cum ar fi avantajul sau prima linie
  • Tick ​​Collars
  • Tick ​​și șampoane și pulberi de purici
  • Bifați dips

În timp ce toate acestea pot fi eficiente, nici unul nu este absolut nebun. Este întotdeauna important să fii vigilent, mai ales dacă pisica ta petrece o mulțime de timp în aer liber.

Este contagioasă pentru oameni?

Dacă pisica ta aduce în căpușe, pot cădea după hrănire și pot pune ouă în casă, ducând la o infestare. Când se întâmplă acest lucru, proprietarii de animale de companie riscă să contracteze boli grave de boală, cum ar fi boala Lyme.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Căpușe pe pisici