Ciclul de viață și etapele de dezvoltare ale puricilor

Pisica se zgârie afară de grămada de lemn

Pleasele fac viața animalelor mizerabile, iar oamenii încep să mănânce doar la gândul lor. Veterinările sunt adesea întrebate ce pilula, picătură, dip, guler sau șampon funcționează cel mai bine pentru a scăpa de acești paraziți persistenți. Răspunsul este că nu există o singură metodă sau insecticid care va eradicați complet - sau cel puțin Control- o problemă de purici. Ciclul de viață de purici este destul de complex, iar înțelegerea diferitelor etape va face mai ușor să scape de ele.

În mod colectiv, toate speciile de purici sunt clasificate sub numele de ordine Siphonaptera. Plasa de pisici, Ctenocefalide Felis, este cea mai frecvent găsită purici în SUA și infestă pisici, câini, oameni și alte gazde de mamifere și aviare.

Medii gazdă

Purul prosperă în medii calde, umede și climate. Principalele alimentare de purici sunt sângele de la animalul gazdă. Animalele gazdă sunt multe specii-pisicile, câini, Oamenii etc. Pleasele utilizează în primul rând gazde de mamifere (aproximativ 95%). Placii pot ingesta, de asemenea, specii aviare (aproximativ 5%). Plea Saliva, ca și alți paraziți ai pielii mușcă, conține un ingredient care se înmoaie sau "digeră" pielea gazdei pentru o penetrare ușoară și hrănire. Saliva puricilor este iritantă și alergenă - cauza tuturor mâncărurilor, zgârieturilor și a altor semne văzute cu dermatită alergică de purici sau FAD.

Pleasele au patru etape principale în ciclul lor de viață: ou, larvă, pupa și adulți. Totalul Ciclul de viață al lui Flea poate varia de la câteva săptămâni până la mai mult de un an, în funcție de condițiile de mediu.

Adult

Puriciul adult este foarte plat în alta. Există părul asemănător părului pe corpul și picioarele de purici pentru a ajuta la navigarea prin părul de companie. Pleasele au 3 perechi de picioare, perechea minimă proiectată pentru sărituri. Purții sunt bine cunoscuți pentru abilitățile lor de sărituri.

Plasele adulte preferă să trăiască pe animal și să părăsească foarte rar gazda în mod voluntar. Dieta lor constă din mâncăruri de sânge curtoazie a animalului gazdă. Fluxul feminin pune ouă albă și rotundă. Placa feminină adultă poate să se ridice la 50 de ouă pe zi1, 500-600 de ouă2 pe parcursul mai multor luni.

Ouă

Ouăle nu sunt lipicioase (ca niște paraziți) și de obicei cad din animal în covor, lenjerie de pat, podele și sol. Când trapele de ou de purici pot varia - oriunde de la două zile până la câteva săptămâni, în funcție de condițiile de mediu. Larva iese din ou folosind un dinte de chitin, o coloană tare pe partea superioară a capului care dispare ca și puricii se maturizează.

Larvă

(Plural = larve): Stadiul larvei are de fapt trei etape de dezvoltare în această etapă. Larvele sunt de aproximativ 1/8 "(2-5mm) lung și alb semi-transparent. Au fire mici de-a lungul corpului lor și se mișcă activ. Ei mănâncă fecalele puricilor adulte, care sunt în cea mai mare parte sânge uscate, și alte resturi organice găsite în covor, lenjerie de pat și sol. Larvele de la Flea nu-i place lumina și se va îndepărta de la el în colțuri și crăpături întunecate. În funcție de cantitatea de alimente prezente și de condițiile de mediu, stadiul larvelor durează aproximativ 5 până la 18 zile (mai mult timp în unele cazuri), atunci larvele se rotește cu un cocon de mătase și pupa.

Pupa

(plural = pupae): PUPA este ultima etapă înainte de adulți. Placa adultă poate ieși din cocon încă de la 3 la 5 zile sau poate rămâne în cocon timp de un an sau mai mult, așteptând momentul potrivit pentru a ieși. Când este momentul potrivit? Stimulii, cum ar fi temperaturile ambientale calde, umiditatea ridicată, chiar și vibrațiile și dioxidul de carbon emis de la un animal care trece de la un animal care va ieși din cocoon mai repede. Acest lucru ne aduce înapoi la puriciul adult.

Întregul ciclu de viață este destul de variabil, după cum este evidențiat de variabilitatea fiecărei progrese a etapei de viață. După cum sa menționat mai sus, ciclul poate fi la fel de scurt ca două săptămâni sau atâta timp cât doi ani. De aceea este atât de important să rămâneți vigilenți, chiar și atunci când este considerată o problemă de purici sub control!

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ciclul de viață și etapele de dezvoltare ale puricilor