Cum să tratați viermii în pisici

Pisica stând se uită la camera pe fundal alb

Pisicile pot obține o serie de tipuri de paraziți atât pe plan intern, cât și extern. Viermii sunt un tip de parazit intern pe care pisicile le pot contracta cu ușurință, precum și să treacă la alte animale și oameni. Această infecție, ca și altul boli zoonotice, ar trebui luate în serios și proprietarii de animale de companie ar trebui să știe ce să urmărească pentru a-și proteja cel mai bine pisica.

Ce sunt tapeworms?

Ca hookworm și viermii rotunzi, o vierme este un tip de parazit intestinal care se atașează la intestinele mici ale pisicilor, precum și la alte animale și de oameni. Viermii segmentați, alb, plini de viermi care alimentează substanțele nutritive ale alimentelor o pisică mănâncă și, prin urmare, nu permite ca pisicii să absoarbă tot ce are nevoie.

Simptome

Viermii, ca și alți paraziți intestinali, pot fi văzuți într-o fecale de pisică, dar și ei pot provoca alte simptome.

Semne de viermi

  • Segmente de vierme de orez lângă anus
  • Pisica este scootarea capătului său din spate
  • Pisica își linge capătul său din spate
  • Diaree
  • Pierdere în greutate
  • Vărsături
  • Viermi în vărsături
  • Viermi în scaun

Când întregul, o vierme într-o pisică poate crește cu lungimea de 8 centimetri, dar văzând segmente mici de dimensiuni de orez, numite proglottide, ale parazitului din jurul Deschiderea analului este cel mai comun indicator al unei infestări de viermi. Aceste segmente mici pot fi blocate în blana de pisică sau chiar se târăsc în jurul valorii de capătul postului de pisică. Ei ar putea, de asemenea, să se târască pe fecalele pisicii sau pe terenul în care pisica dvs. a dormit recent. Uneori, aceste segmente de vierme cauzează iritarea unui capăt din spate al unei pisici, astfel încât pisica dvs. poate, de asemenea, să scoate sau să-și lingă spatele la mâncărime.

O infestație de viermi poate provoca, de asemenea, vărsături și diaree într-o pisică. Deoarece acești viermi trăiesc în tractul digestiv, ei pot ieși și pe corp în vărsături sau diaree. Lichidele ca acestea sunt mult mai probabil să conțină segmente mai mari de vierme.

Pierderea în greutate este un alt semn potențial pe care pisica ta are vierme. Deoarece viermele se alimentează ce consumă o pisică, în timp, o pisică va începe să piardă în greutate, în ciuda faptului că mănâncă la fel de mult cum era obișnuit să mănânce, dacă nu mai mult. Tapeworms nu sunt o modalitate sigură pentru o pisică sau nici o altă specie, să piardă în greutate, deoarece acești paraziți vor provoca, de asemenea, deficiențe de vitamine și minerale.

Cauze

Există doar o singură cale pe care o pisică poate obține cele mai comune specii de viermi, dar speciile mai puțin frecvente pot fi transmise în alte moduri.

  • Fleas: Chiar dacă nu ați văzut niciodată o purică pe pisica voastră, dacă pisica are cea mai comună specie de viermi, Dipylidium Caninum, Apoi a mâncat un puric la un moment dat. Tot ce este nevoie este un puric pentru a fi o gazdă intermediară pentru pisica dvs. pentru a dezvolta o infestație de viermi. Pisicile sunt foarte deterpe foarte fastidioase, astfel încât nu sunt neobișnuite că nici măcar nu observați dacă pisica dvs. are paraziți externi.
  • Mănâncă rozătoare, păsări sau iepuri: Mai puțin comune decât Dipylidium, Taenia și Echinococcus Specii de tapeworm pot fi transmise atunci când pisica dvs. consumă o rozătoare infectată, o pasăre sau iepure.

Tratament

Pisicile diagnosticate cu viermi vor avea nevoie de medicamente specifice pentru a ucide paraziții. Aceste medicamente pot fi administrate prin injectare, topic sau oral. Veterinarul dvs. va recomanda medicamentul cel mai potrivit pentru pisica dvs. specifică.

Prevenirea

Cea mai bună modalitate de a vă menține pisica de a obține viermi Preveniți puricile. Se recomandă preventivii obișnuiți de purici să fie utilizați pe tot parcursul anului, chiar dacă pisica dvs. nu părăsește niciodată casa. Insectele, inclusiv puricii, pot intra în casa dvs. și etapa pupică a puriciului poate trăi în mediul înconjurător timp de până la doi ani înainte de trapele într-o larvă și crește într-un purtător adult. Aceasta înseamnă că puricii s-ar putea ascunde în casa ta doar așteptând pisicile tale să-și răstească preventivii de purici.

Diagnosticarea viermilor

Văzând viermele sau proglottidele sale este de obicei o modalitate suficient de bună de a diagnostica o pisică cu tapeworms, dar medicul veterinar poate confirma, de asemenea, cu utilizarea unui microscop. Când este zdrobit, proglottidele vor exprima pachetele de ou microscopice care vor identifica definitiv viermele.

Cum oamenii primesc viermii?

Din moment ce viermii sunt zoonotici, oamenii le pot obține, dar necesită ingestie de purici sau consum de ouă din fecale. Acest lucru este destul de rar, dar nu în întregime imposibil dacă nu este practicată o igienă bună.

Cum să identificați, să tratați și să preveniți viermii rotunzi la pisici
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Paraziți gastrointestinali ai pisicilor. Cornell Feline Health Center

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să tratați viermii în pisici