Insecte care sunt toxice pentru pisici (și câteva care nu sunt)

Stradă pisică prinderea lăcrământului, Santorin, Cyclades, Grecia

Pisica ta iubeste sa castiga si sa joace cu bug-uri? Poate chiar să le mănânce din timp în timp? Pisicile sunt vânători naturali Bucurați-vă de urmărirea pradă. Evoluția a oferit pisici cu un sentiment acut de auz și viziune care este greu de utilizat pentru a detecta mișcarea. Chiar și cea mai mică vedere sau sunet care indică prezența pradă poate face un salt de pisică în modul Hunter. Acesta este motivul pentru care bug-urile sunt atât de distractive de a urmări și de a juca pentru ei.

Multe insecte comune sunt inofensive pentru pisici, dar unele pot fi otrăvitor sau cauza rănirii. Unele insecte sunt mai periculoase decât altele. Chiar și bug-urile non-otrăvitoare pot provoca vărsături Sau alte probleme gastrointestinale dacă sunt consumate prea multe. Alții au înțepături netoxice sau gusturi amare care pot provoca o pisică la Drool, voma sau de a experimenta durerea.

În multe cazuri, pesticidele folosite pentru a controla problemele de insecte sunt mai dăunătoare decât insectele în sine. Dacă utilizați substanțe chimice pentru controlul dăunătorilor, asigurați-vă că sunt Sigur pentru animale de companie.

Ca proprietar iubitor de pisici, ia timpul să vă educați despre riscurile diferitelor insecte. Dacă vedeți că pisica voastră a mâncat totul sau o parte dintr-o insectă, veți ști cum să o rezolvați. Desigur, atunci când aveți îndoieli, ar trebui să contactați medicul veterinar.

01 din 08

Păianjeni otrăviți

Cei mai mulți păianjeni, în special păianjeni ai casei mici, sunt în general inofensive pentru pisici. Cu toate acestea, orice păianjen otrăvitor care poate dăuna oamenilor vă poate dăuna și pisicii. Deoarece pisica ta este mult mai mică decât tine, venomul de la o mușcătură de păianjen poate face mai multă deteriorare a acestora decât ar putea pentru tine. Păianjenii de văduvă neagră sunt otrăviți pentru pisici. Alți păianjeni otrăviți obișnuiți pentru a avea grijă să includă Recluse Brown și Hobo Spider. Mușcăturile otrăvitoare de păianjen pot provoca o boală majoră sau chiar moarte. Unele mușcături provoacă reacții localizate care transformă în răni majore. Alții, cum ar fi cea a văduvei negre, provoacă vărsături și diaree, paralizie, mers beat și tremore musculare.

Dacă bănuiți că pisica voastră a fost mușcată de un păianjen otrăvitor, ajungeți imediat la medicul veterinar. Dacă pisica dvs. ingeră un păianjen, veninul este puțin probabil să fie o problemă, deoarece acizii din stomac tind să contracareze veninul. Cu toate acestea, ar trebui să vă observați în continuare pisica dvs. pentru o zi sau două în cazul în care apar semne de boală.

  • 02 din 08

    Viespi, albine și alte enters

    Flying, insectele buzzing sunt foarte tentante pentru pisici jucăuș. Cu toate acestea, loviturile lor pot fi dureroase. La fel ca la om, este posibil ca o pisică să aibă o reacție alergică la un anafilaxie de avertizare și experiență, deși acest lucru este neobișnuit. Este mai probabil ca pisica să lingă la locul unde a fost lovită și irită în continuare zona.

    Dacă pisica ta a fost lovită de o albină, VET-ul dvs. poate recomanda diphenhidramina, o anti-histamină. Este o idee bună să păstrați acest lucru la îndemână, dar nu-l dați decât dacă este sfătuit să faceți acest lucru medicului veterinar. Dacă pisica dvs. are o reacție puternică la stând, este cel mai bine să mergeți imediat la veterinar.

  • 03 din 08

    Fluturi, molii și omizi

    Cele mai multe molii și fluturi nu prezintă nici un risc pentru pisici. Acest lucru este norocos, deoarece pisicile se bucură într-adevăr urmărirea acestor fluturi fanteziste. Unii omizi se vor plictisi, provocând durere pisicii tale. Punerea de la omizi obișnuiți sunt rareori periculoși, dar niște omizi mari, exotici pot fi toxici.

    Mânia de tigru din grădină, ilustrată deasupra, poate fi otrăvitoare dacă este ingerată (precum și Caterpillar). Cu toate acestea, puțin se știe despre efectele toxice asupra pisicilor.

    Dacă încercați să păstrați molii de haine departe, cel mai bun pariu este să utilizați cedru. Mothballs sunt foarte otrăviți pentru pisici. Mănâncă doar o singură milă poate provoca toxicitate. Asta pentru că milele sunt într-adevăr doar pesticide solide, concentrate. Semnele de toxicitate de la Mothball includ vărsături, letargie, slăbiciune, probleme de respirație, tremoruri și convulsii.

  • 04 din 08

    Centipedes

    Centipedele mici ale casei sunt în general inofensive pentru pisici. S-ar putea să fiți ușurați să vă găsiți pisica de a vă plimba casa de aceste crawlere înfiorătoare. Cu toate acestea, centipedele au venin și pot mușca pentru a captura prada. Centipedele mai mari pot să vă muște pisica. Acest lucru ar putea duce la o reacție localizată sau la probleme mai grave, cum ar fi febra și slăbiciunea. Dacă bănuiți că pisica dvs. a fost mușcată de o centipedă, asigurați-vă că ați vizionat îndeaproape zona. Este posibil să trebuiască să mergeți la medicul veterinar dacă pisica dvs. prezintă semne de boală.

    Centipedul gigant roșcat (imaginea de mai sus) și centipeda roșcată din Texas pot fi foarte toxice sau chiar mortale. Din fericire, este puțin probabil să se găsească în casa ta.

    Continuați la 5 din 8 de mai jos.
  • 05 din 08

    Scorpioni

    Dacă pisica ta joacă cu un scorpion, este probabil să fie stinsă. Cel puțin, a SCORPION STING va fi dureros pentru pisica ta. Probabil va provoca o reacție localizată. În cazuri mai grave, pisicile pot dezvolta vărsături, probleme de respirație sau alt comportament neobișnuit.

    Acesta este ceva care trebuie conștient mai ales dacă sunteți rezident în Arizona. Dacă știți că locuiți într-o zonă în care scorpionii sunt răspândiți, fiți conștienți de riscul pentru pisica dvs. Dacă credeți că pisica dvs. a fost lovită de un scorpion, este mai bine să mergeți la medicul veterinar.

  • 06 din 08

    Furnici

    Cele mai multe furnici sunt inofensive pentru pisici. Anturii negri mari pot mușca pisici, dar aceste mușcături mici nu fac nici un rău. Furnici de foc, pe de altă parte, pot fi foarte periculoase pentru pisici. Mușcăturile lor veninoase sunt dureroase și pot provoca chiar o reacție alergică gravă, cea mai gravă că poate duce la anafilaxie. Dacă pisica ta a fost mușcată de furnicile de foc, este cel mai bine să vizitați VET doar în caz.

    Rețineți că ucigașii chimici pot reprezenta un risc semnificativ pentru sănătate pentru pisici. Operațiile pot duce la probleme serioase pentru pisici. Asigurați-vă că utilizați Produsele de siguranță pentru animale.

  • 07 din 08

    Roade, gândaci, greieri și lăcuste

    Insecte grele, cum ar fi roții, gândacii, greierii și Grasshoppers sunt de obicei non-toxice pentru pisici. Cu toate acestea, ingerarea exoscheletilor lor poate provoca iritarea orală și tulburarea gastrointestinală.

    Roadele pot purta paraziți care pot afecta pisicile. Acesta este și mai mult motive pentru a vă menține pisica pe un produs preventiv lunar care deworms.

  • 08 din 08

    Purici, căpușe, țânțari și muște

    Purtele sunt foarte frecvente la pisici și pot provoca mâncărime și chiar anemie.Pisicile adesea ingeră purici, în timp ce îngrijirea, ceea ce poate provoca o infecție cu tapeworm. Lunar Produse de control Flea sunt importante pentru a evita aceste probleme.

    Căpușele sunt mai susceptibile de a apărea pe pisicile care merg în aer liber, dar orice pisică poate obține căpușe. Pericolul căpușelor este faptul că sunt vectori pentru boală. Boala provocată de bifat poate provoca o serie de probleme în pisici. Dacă vedeți căpușe pe pisica dvs., discutați cu medicul veterinar despre cea mai bună opțiune pentru prevenirea bifați.

    Țânțari sunt în principal o neplăcere pentru noi, dar pot transmite boala de viermi fatali la pisici. Deoarece pisicile nu sunt gazde ideale pentru viermii de inimă, infecția este mai puțin frecventă. Cu toate acestea, atunci când o pisică devine boală de vierme, viermii au reședința în plămâni. Nu există nici un tratament disponibil pentru viermii de inimă la pisici. De aceea este recomandată prevenirea lunară a inimii.

    Muștele pot fi distractive pentru pisici să se prindă, dar pot fi, de asemenea, o problemă. Unele pisici sunt susceptibile de a zbura mușcături pe urechile lor, în special pisicile care trăiesc în aer liber. Când pisicile au mușcă pe urechile lor, o cremă de respingere a zborului poate fi folosită pentru a descuraja muștele.

    Cuterebra, sau botfly, se știe că își pun ouăle pe pielea animalelor. Larvele se umflă sub piele și se maturizează. Când se întâmplă acest lucru la pisici, se pare că o bucată mică sub piele acoperită cu o gaură mică, perfect rotundă. În timp ce se maturizează, este posibil să puteți vedea larva, care arată ca un mare maggot. Dacă observați acest lucru în pisica dvs., nu încercați să eliminați Maggotul. Vizitați VET astfel încât să poată fi îndepărtat corespunzător și pisica dvs. tratată pentru o infecție secundară.

  • Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

    Uita-te acum: Cât timp trăiesc pisicile?

    Surse de articole
    Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
    1. Black Lăduva Spider. Linia de asistență pentru otravă PET, 2020

    2. Tulburări care implică reacții anafilactice (reacții de tip I, atopie) la pisiciManualul veterinar, 2020

    3. Mothballs. Linia de asistență pentru otravă PET, 2020

    4. Când Scorpionul întâlnește pisici și câini. Centrul de informare Poison și de droguri Arizona, 2020

    5. Placă de pisiciMerck Manual veterinar

    6. Boala de vierme în pisiciMerck Manual veterinar

    7. Cuterebra infestarea la câini și pisiciMerck VManualul eterinar

    Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » Insecte care sunt toxice pentru pisici (și câteva care nu sunt)