10 Fapte uimitoare despre limba pisicii tale

Limbă de pisică

Limba felină este un organ specializat, spre deosebire de orice altă limbă din regnul animal. Citiți mai departe pentru a afla 10 fapte fascinante despre limbile de pisici.

1. O limbă a pisicii este acoperită de spini

Dacă v-ați întrebat vreodată de ce limba pisicii dvs. se simte dură ca șmirghelul, este pentru că suprafața este acoperită cu sute de spini cu fața în spate, numită Papillae. A studiu Byresearchers Alexis Noel și David Hu la Institutul de Tehnologie din Georgia, publicat în cadrul procedurii Academiei Naționale de Științe din Atlanta examinate limbilor pisicilor prin scanări CT, videoclipuri de mare viteză și imagistică termică.

Studiul a constatat că spinele mici, ascuțite sunt în formă de scoops și sunt goale la sfaturi. Aceste cavități goale absorb saliva, care este mai târziu distribuită pe stratul de păr atunci când pisica se mută în sine.

Spinele ascuțite permit distribuția salivei prin intermediul întregului haină de păr până la pielea pisicii, curățând haina și ajutând la reducerea temperaturii corpului pisicii în zilele calde. PAPLILELE PATULUI De asemenea, dezlegați haina ca o pensulă naturală și un ajutor în îndepărtarea părului de aruncare liberă din haină.

2. Pisicile sălbatice au același tip de limbă

Limba de șmirghel este împărtășită de toate speciile de pisici, atât pisici mari mari, cât și pisici de casă domestice, în familia Felidae de mamifere din comanda Carnivora. Dacă ați fi lins de un leu, tigru, leopard de zăpadă, cougar sau bobcat, s-ar simți la fel ca sărutările zgârieturi de la pisica ta domestică - deși un pic mai intens!

Pisicile sălbatice se mândresc în același mod în care se fac pisicile domestice, folosind limbile lor pentru a distribui saliva pe haina de păr. Papilele spinoase de pe limbă ajută cu această auto-îngrijire, dar servesc un alt scop - ei ajută la cârligul pisicilor mari și să răstoarne carne de la mesele lor de pradă.

Pisica grooming cu limbă

O limbă a pisicii este o periculoasă naturală, netezind haina și îndepărtarea firelor de păr.

3. O limbă a pisicii poate fi responsabilă pentru bilele de păr

Pisicile își petrec o mare parte din timpul lor de a se îngriji de ei înșiși. Papilele rigide ale limbii sunt mari la blana de pisică nelegală și îndepărtarea părului liber din haină.

În mod ideal, pisica nu înghită prea mult păr, ci pentru că spinele limbii se confruntă înapoi, orice în gură este îndreptat spre partea din spate a gurii. Înghițirea părului prea mult poate provoca Hairballs Dacă pisica nu tusește un pilot de păr, iar părul nu este capabil să treacă prin tractul digestiv.

Proprietarii de pisici ar trebui să-și perie pisicile frecvent pentru a îndepărta cât mai mult părul liber și pentru a ajuta la tăierea părții de păr. Acest lucru este deosebit de important pentru pisicile cu păr foarte lung ca pisicile persane. De asemenea, puteți da remedii de păr sau mâncăruri de păr, care au ingrediente concepute pentru a ajuta la mutarea părului prin tractul digestiv și în afara corpului.

4. Spinele limbii unei pisici sunt făcute din keratină

PAPLILELE PATS sunt realizate dintr-un material puternic, fibros numit Keratin. Ghearele pisicii tale și blănurile sunt de asemenea făcute din caratină. Unghiile și părul uman sunt făcute și din caratină.

Cat lins deget

Spinele cu fața în spate făcute din Keratină fac ca o limbă de pisică să se simtă ca șmirghelul.

5. O limbă a pisicii este un șir de motive și tinsel sunt atât de periculoase

Papilele orientate spre spate poate face mai mult rău decât contribuția la bilele de păr. Dacă o pisică începe să înghită o bucată lungă de șir, fire, panglică, fir, tinsel sau similar, barburile cutanate fac greu pentru pisică să o scuipă.

Un capăt al unui șir poate deveni blocat în limba, în timp ce restul șirului continuă în josul tractului digestiv. Acest lucru este extrem de periculos, deoarece șirul se poate freca și a văzut în cele din urmă drum prin țesuturi delicate în interiorul pisicii tale.

Păstrați întotdeauna șiruri de caractere, fire, panglici și prăjituri departe de pisica voastră și, dacă vedeți o bucată care lipitează din gura pisicii voastre, nu trageți niciodată - ați putea provoca în mod neatent de daune grave. În schimb, vă grăbiți pisica la un medic veterinar pentru tratament.

6. O pisică poate mișca papilele pe limbă

Când o pisică nu-și folosește limba pentru îngrijire, mănâncă sau bea, părul de pe limbă se află plat cu fața din spate a gurii. Când pisica este gata să se mireze, își deschide gura, extinde limba și papilele se ridică de pe limbă, gata să ajungă la lucru.

7. Pisica foloseste limbile lor pentru a bea apa - dar nu cum s-ar putea sa crezi

Oamenii sorbiți apa cu buzele și câinii își folosesc limbile pentru a urca apă, cum ar fi să folosească o ladă. Când o pisică bea apă, totuși, își folosește limba într-un mod foarte unic.

Mai degrabă decât înfășurarea apei ca un câine, o pisică își folosește limba ca o scoică înapoi pentru a trage rapid apă drept spre gură. Acțiunea limbii este atât de rapidă încât apa este trasă într-un curent sau o coloană.

Pisica își închide gura în jurul coloanei de apă pentru a lua o băutură. Data viitoare când pisica ta ia o băutură de apă din castron, încercați să furiți o privire, astfel încât să puteți asista la acest fenomen neobișnuit în acțiune.

Cat bea cu limbă

Pisicile își folosesc limbile pentru a renunța la apă spre gură într-o coloană.

8. O limbă a pisicii poate oferi indicii despre sănătatea sa

O limbă și gingii pisicii sănătoase ar trebui să fie strălucitoare roz. Dacă limba pisicii tale arată alb, albastru, violet, gri, galben sau roșu închis, sau dacă vedeți pete pe limba pisică, care nu au fost acolo înainte, ar putea indica o problemă de sănătate. Dacă observați vreodată că limba sau gingiile pisicii dvs. arată orice altceva decât roz strălucitor, contactați imediat medicul veterinar.

9. Pisicile mamei își folosesc limbile pentru a-și ajuta pisoii să meargă la baie

Pisicile nou-născute nu pot urina sau defeca pe cont propriu. Pentru a ridica și a pipi, pisicile se bazează pe ajutorul mamei lor. De câteva ori pe zi, pisica mamei linge zona genitală a fiecărei pisoi cu limba ei aspră.

Această acțiune stimulează pisoiul pentru a urina spontan și defecate. Atunci când un gunoi de pisoi tineri este orfan, este vital ca îngrijitorul uman să-i stimuleze să pipi și să-și cheltuiască zonele genitale cu o cârpă caldă și umedă, care simulează limba mamei.

Cat mănâncă

Pisicile gust diferit decât oamenii sau câinii.

10. Pisicile nu pot gusta dulce, dar pot gusta un singur lucru pe care oamenii nu pot

O limbă a pisicii conține câteva sute de muguri de gust, care permit pisicii să ia gusturi diferite. Pisicile pot detecta cinci diferite gusturi: Sărat, acru, amar, umami (cimbru sau carne) și addenshipfat (ATP).

Oamenii nu pot gusta ATP, care este un compus găsit în carne. Un lucru câinilor și al oamenilor pot gusta, dar pisicile nu pot fi arome dulci. Acest lucru se datorează faptului că pisicile nu au gustul receptorului necesare pentru a detecta dulce (gena TAS1R2). Unii cercetători ipoteza că pisicile nu au nevoie biologică de a gusta alimente dulci, deoarece dieta lor este în primul rând pe bază de carne.

întrebări frecvente

Este o limbă murdară murdară?

Guri de pisici și limbi, ca toate animalele, bacterii portuare. Unele pisici pornesc bacterii care pot provoca o boală gravă, inclusiv bacteria Bartonella Henselae, care provoacă febra de zgârieturi a pisicii, uneori numită boală de zgârieturi de pisică.

O pisică nevaccinată infectată cu rabie poate transmite, de asemenea, acest virus printr-o mușcătură. Deși o ling de la pisica ta nu este probabil să vă provoace vreun rău, o mușcătură de pisică ar putea. Pisicile au dinți ascuțiți și de ac care pot împinge bacteriile adânc în carne, provocând infecții.

Dacă pisica voastră vă mușcă pe voi sau pe altcineva, iar mușcătura a rupt pielea, solicitați asistență medicală cât de repede puteți. Dacă o pisică mușcă o altă pisică sau câine în casă, faceți o întâlnire cu medicul veterinar, astfel încât rana poate fi curățată și examinată. 

De ce este o limbă a pisicii atât de dură?

O limbă a pisicii se simte dur ca șmirghel, deoarece suprafața este acoperită cu sute de spini cu fața în spate, numită Papillae. Aceste spini mici, ascuțite sunt fabricate din caintină și în formă de scoops. Ei acționează ca o perială naturală, dezlegând haina unei pisici și îndepărtarea părului liber și vărsat. 

Ce este special în legătură cu o limbă a pisicii?

O limbă ghimpată a pisicii este diferită de oricare alta în regnul animal. Pisicile își folosesc limbile spre mirele ei înșiși - spinii cu fața înapoi servesc ca o perială naturală. O pisică își folosește limba ca o scoică de băut, desenând apă într-o coloană și în gură. Pisicile sălbatice, de asemenea, își folosesc limbile pentru a răsturna carnea din oasele meselor de pradă. 

Face o limbă de pisică rănit?

Pisicile au spini-uri mici, orientate înapoi în limbile lor numite Papillae, ceea ce face ca limbile să se simtă dur ca șmirghelul. Dacă ți-ar linge pisica, s-ar putea simți grosier sau chiar incomod, dar nu ar trebui să rănească decât dacă aveți o piele extrem de sensibilă. 

Sunt limbile pisicilor mai curate decât oamenii?

Ideea că limba sau gura unei pisici este mai curată decât un om este în mare parte un mit. Pisicile au mai multe organisme diferite în gura lor, dintre care unele pot fi dăunătoare oamenilor, în special prin intermediul unei mușcături de pisică.

Dinții ascuțiți de pisici, asemănători cu acul, pot conduce bacterii dăunătoare adânc în piele, unde pot să-l înflorească și să se transforme într-o infecție. Cu toate acestea, oamenii sunt puțin probabil să se îmbolnăvească de dragostea felină nibbles sau linge.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 10 Fapte uimitoare despre limba pisicii tale