Cum se creează o nouă rasă de câini

Cum se creează o nouă rasă de câini

La Creați o nouă rasă de câini, Un crescător de câini trebuie să stabilească un set de trăsături clar măsurabile și vizibile cunoscut sub numele de standardul de rasă. Este o listă de caracteristici care descriu în mod oficial rasa unui public. Crescătorul trebuie să Construiți noua rasă de câini în mai multe generații, luând în general decenii. În cele din urmă, scopul unei noi rase este să fie recunoscut oficial de către Clubul american Kennel - prin urmare, trecerea prin Fundația Stock Service!

Un astfel de efort va dura ani, iar cel mai probabil, decenii, fără asigurarea găsirii unui succes la sfârșit. Crearea unei noi rase de câine nu este cu siguranță o sarcină ușoară, astfel încât inițiatorul trebuie să aibă absolut răbdare și determinare. Este necesară, de asemenea, coerența: sunteți dispus să tăiați colțurile după câțiva ani, deoarece va merge mai repede?

Să fim total și brutal cinstit pentru o secundă. Cei mai mulți oameni care încep o nouă rasă de câine se vor opri la scurt timp după. Este nevoie atât de mult încât să nu aibă logic fără sens. În schimb, crescătorii ar trebui să se concentreze asupra creării unei noi linii de sânge într-o rasă de câine existentă, astfel încât să nu înceapă de la zero. Cu toate acestea, dacă rasa ideală de câine nu există. Apoi, puteți echipei cu câțiva crescători de câini asemănători și să vă angajați în procesul de creare a unei rase de câini complet nouă.

Dacă vă decideți să mergeți mai departe, citiți acest articol și sperăm că veți înțelege ce este necesar pentru a produce o nouă rasă.

Ce face o rasă de câini?

Dispoziția în ceea ce privește înțelegerea raselor de câini și modul în care acestea sunt create în mod sistematic, a fost în fruntea multor programe de canine moderne. Crearea unei noi rase este generată de un nivel de încrucișare sau prin utilizarea unui a subtipul unei rase stabilite. Crescătorii de câini care dau ideea de a crea o rasă unică, fac acest lucru în scopul securizării câinilor de rasă de rasă într-o efectivă stabilită și pentru a păstra linia genetică pentru câștigul personal sau financiar. Acest lucru ar trebui făcut numai de către crescătorii care au abilitățile și timpul necesar, precum și resursele pentru a finaliza o astfel de sarcină.

[Pullquote-dreapta] Sunteți sigur că nu doriți să creați o nouă linie de sânge într-o rasă de câini existentă, mai degrabă decât o rasă complet nouă de câini?[/ Pulcquote-dreapta]

Știind ce este o rasă de câine și ce constă în punctul de plecare. În scopul înțelegerii, o rasă de câini este definită de setul său unic de fenotip și genotip care îl deosebește de toate celelalte rase. Trăsăturile care sunt observabile sunt mai ușor de evaluat cu precizie, spre deosebire de caracteristicile nerezibile, cum ar fi temperamentele. Mai multe generații de descendenți sunt cerute de ameliorator pentru a dovedi că toți posedă același fenotip, precum și a fi similare genetic cu părinții lor.

Purebreds sunt rase moderne care sunt echipate cu pedigree și sunt de obicei înregistrate într-un club național de kennel și sunt denumite Fiind & # 8220; Înregistrat & # 8221;. Aceste registrele sunt conținute într-un sistem de carte închisă sau sunt deschise. Purebredurile sunt produse de standardul de Creșterea selectivă pentru a distinge anumite trăsături și sunt cunoscute ca fiind & # 8221;, prin urmare, mai căutate pentru mijloacele lor de predictibilitate.

Rasele au nevoie de standarde foarte precise; Prin urmare, crescătorii de câini ar trebui să aibă un scop stabilit clar în minte. Decide cu privire la caracteristicile pe care doriți să le produceți și Găsiți grupuri de reproducere și linii de sânge care se potrivesc idealului dvs. Dacă doriți să găsiți succes în crearea unei noi rase de câine, atunci aveți nevoie de o viziune care vă va ține pe drumul celat de câțiva ani. Veniți cu proceduri pas cu pas pentru a vă permite scopul de a ajunge la fructificare. Acestea fiind spuse, cărțile și registrele studiate sunt concepute pentru a stabili aceste standarde cu acuratețea și conturile detaliate.

Studii de studii sunt registrele Șuruburi care au fost folosite într-o anumită linie de linie generație pentru o anumită rasă de câini, creând astfel o Stocul de fundație. Un crescător de câini poate urmări mai ușor genealogia unui câine și a lui origine Folosind aceste mijloace. Aceste registre sunt construite pe baza conceptului de reproducere într-un standard stabilit, fie deschis la sânge nou, fie închis. Într-un sistem de registru închis, genetica este mai puțin diversă, dar reproducerea este desemnată într-un mediu mai controlat. Registrele deschise permit registrelor de apendice care sunt deschise altor tipuri de rase pentru a se amesteca cu sistemul lor stabilit dacă câinele se întâmplă să prezinte trăsăturile și caracteristicile dorite pe care crescătorul îl are în vedere și dacă transmite anumite teste de lucru.

Cât timp creează o nouă rasă?

Există două componente vitale care trebuie luate în considerare la determinarea creării unei noi rase de câine și durata perioadei de expirare pentru a produce o nouă rasă distinctă. Acestea sunt răbdare și consistența. În general, oricine poate crea o nouă rasă de câini cu doar câțiva câini. Scopul final pentru orice crescător de câini este de a crea absolut adevărat, ceea ce duce la o mai mică loc pentru eroare și mai mult control asupra producției globale. Este nevoie de trei generații de reproducere adevărată pentru ca o rasă de câini să fie luată în considerare și etichetă viabilă. Asta a spus, bine-cunoscutul Cluburile Naționale de Kennel, cum ar fi AKC, nu va lua în considerare chiar și o rasă de câine fără fundal istoric anterior, cu mulți ani de a arăta câinele.

Este nevoie de mai multe generații pentru a obține rasa pentru a obține suficiente trăsături dorite pentru a fi considerate unice și setate. Majoritatea crescătorilor propun că 30-50 de ani pot avea ca rezultat rasa dvs. specificată, dar pune întrebarea dacă un club de kennel respectabil îl va accepta. Cincizeci de ani de reproducere permit suficient timp pentru a crea un suficient de mare Fondului genetic pentru a produce gunoi consistente care prezintă genetica și tipurile destinate. Suprapunerea câtorva câini generații permite o linie directă de trăsături distincte care să ajungă la suprafață într-un mod consecvent care permite unui crescător de câini să prezică rezultatul ulterior al descendenților. Consistența servește drept asigurare.

Alți factori implicați în determinarea timpului care va afecta formularea globală includ vârstele în care reproduceți câinii, precum și Cât timp este nevoie pentru a izola trăsăturile dorite. În plus, dacă amelioratorul încorporează mai multe programe de reproducere transversală, acesta va dura mai mult timp, spre deosebire de reproducere pentru o singură genă într-o rasă mixtă. În sumare, este un joc de numere.

Proiectați standardul de rasă de câine (experimental)

Cea mai importantă sarcină în crearea unei noi rase de câine este știind ce doriți să creați. Și apoi, lipiți-l. Sună de bază, dar este exact ceea ce face sau vă întrerupe succesul în Câine de reproducere de afaceri. Întregul proces de producție de creare a unei rase standard necesită știind exact ce trăsături pe care le reproduceți, în ce scop și ce câini vă vor oferi efectul de levier în completarea misiunii dvs.

Setați standardele. Puteți începe prin a face o schiță cuprinzătoare și amănunțită a ceea ce doriți exact câinele dvs. în ceea ce privește trăsăturile și caracteristicile dorite. Accentul dvs. ar trebui să fie în precizie, urmat de un plan detaliat. De cele mai multe ori, când creșterea câinilor merge prost, deoarece amelioratorul nu a fost clar asupra trăsăturilor programate genetic necesare pentru reproducerea.

Evitați să fiți prea generici în luarea în considerare a idealurilor dvs. De exemplu, doriți un câine mai rapid, deci cum veți rasa pentru a obține o rasă rapidă? Trebuie să reproduceți pentru trăsăturile corespunzătoare care vor genetic și # 8221; câinele să efectueze sarcina dorită. În acest caz, ați căuta câini care au picioare puternice sau chiar câini care au picioare lungi. Puneți pur și simplu, trebuie să fiți reali în abordarea dvs. Acest lucru va merge mult în cele din urmă după ce toate încercările de reproducere au produs în cele din urmă ceea ce ați sperat. Acest lucru vă oferă, de asemenea, mai mult control atunci când explorați colegii potențiali pentru programul dvs. de reproducere, știind exact ce să căutați. Gândiți-vă în termeni de gene și trăsături în loc de o idee generală.

Noua rasa vs. Noua linie de sânge

Câine de rasă - Evoluția de la lupul gri
Există peste 400 de rase de câini; adăugați numai unul la listă dacă există un gol de completare.

Alegerea de a merge propriul dvs. traseu în crearea unei rase este o experiență interesantă pentru un crescător de câini. Alegerile sunt nesfârșite. Pentru a decide pe o nouă rasă, devin foarte familiarizați cu diferitele rase și care se vor potrivi cu tipul dvs. de câine dorit. Țineți minte genetica. O nouă rasă este foarte specifică și rezultatul creării unuia este un grup de câini cu tot același fenotip care vă va distinge câinele de la toți ceilalți. Odată ce aveți în minte specimenul ideal, începeți alegerea care dintre rasele existente va fi cea mai apropiată de ceea ce aveți nevoie. Veți avea o bază, pentru a începe cu. Acestea vor fi punctele de plecare ale câinilor pe care doriți să le reproduceți împreună. Adună cunoștințe suficiente despre Sire și Mate pe care doriți să-l reproducați în măsura în care pedigree, istoria lor de sănătate și registrele lor sunt îngrijorate.

Mai mult decât atât, acesta este un moment ideal pentru a determina dacă o rasă este ceea ce doriți cu adevărat, sau poate că puteți beneficia mai mult de la inițierea unei noi linii de sânge. Scopul de linia de reproducere este de a crea o clasă superioară de specimene care vin cât mai aproape posibil de standardul de rasă. Crearea și menținerea propriei linii de sânge va oferi un fundal bogat pentru crescătorii de câini. Acest lucru vă va oferi, de asemenea, o anumită legătură în cazul în care vă decideți să prezentați un câine în competiții. În plus, trăsăturile sunt îmbunătățite prin generații, eliminând în același timp defectele și trăsăturile nedorite. Doar ține minte, creând o nouă linie de sânge, pur și simplu continuând de la o rasă existentă spre deosebire de a face o unitate complet unică. Aceasta este o alegere pe care fiecare crescător de câini va întâlni în mod natural pe parcursul anilor lor în afacerea de reproducere a câinilor.

Găsiți câinii fondatori și începeți reproducerea

Până acum, ar fi trebuit să faci o alegere și să fii hotărât să mergi acum. După ce ați ales să creați o nouă rasă, spre deosebire de ramificarea de la o linie de sânge existentă, trebuie să faceți lucrurile organizate. Este important ca orice crescător de câini să fie bine informat despre afacere înainte de a începe. Studiați diferite cărți și materiale cu care trebuie să le facă Genetica populației și practici de reproducere.

Când aveți cunoștințele și fundalul unui crescător profesionist, sunteți gata să începeți să căutați candidații ideali. Scopul este de a urmări diversitate genetică În reproducerea dvs. Acest lucru va permite mai multă libertate în ceea ce se produce. Genele sunt ușor clasificate și puteți urmări modificările în timp ce mergeți împreună. Pentru aceasta, găsiți cât mai mulți câini posibil, pentru a începe.

Trebuie să începeți vânătoarea pentru câinii fondatori pe care doriți să o creați. Aceștia sunt câinii care vor naște în primele câteva generații ale programului dvs. Selectați un grup de câini care au trăsăturile pe care le căutați mai întâi. Poate fi de ajutor participă la diferite spectacole de câini pentru a obține o idee despre ceea ce cauți. Fi social. Discutați cu alți crescători și studiați pedigrees. Alți crescători vă pot ajuta să găsiți un câine care se potrivește cu nevoile dvs. sau chiar să furnizeze recomandări. Acest lucru este util pentru crearea de rețele. Folosiți și cluburile de kennel; Cluburile Naționale de Kennels sunt site-uri de încredere pentru informații și câini fiabili. Veți avea nevoie de o sire care se potrivește exact cu ceea ce urmărește în ceea ce privește caracteristicile și trăsăturile, precum și găsirea unui partener adecvat. Selectați un câine fără istoric de boli și o pedigree extinsă bine rotunjită.

Înființarea stocului de reproducere
Antrenați-vă ochiul pentru a vedea câinii și știfturile feminine care se vor potrivi bine în viziunea dvs. pe termen lung și în programul de reproducere a câinilor.

Gradul în sus și cu prudență linebreed

După ce ați găsit câinii dvs. fondatori, sunteți gata să începeți procesul de reproducere. Această parte solicită crescătorul să prezinte multă răbdare și asigurare în deciziile sale, deoarece va fi în cele din urmă un joc de numere în care crescătorul va trebui să selecteze sau să respingă anumiți câini. Acest proces va dura mai multe generații și se va baza în mod esențial și dependentă de consecvență. În plus, va trebui să decideți dacă doriți să reproduceți într-un sistem de registru închis sau unul deschis.

Practic, începeți cu câinii de început și le-a ras. Cu fiecare reproducere, va trebui să monitorizați îndeaproape trăsăturile produse și să decideți care dintre ele sunt cele mai apropiate de specimenul ideal. Este absolut vital ca tu nemilos În această decizie, deoarece aceasta este ceea ce va stabili viitorul de generații să vină. Prin urmare, câinii care îndeplinesc perfect standardele dvs. de orientare sunt cele care vor fi folosite pentru a continua procesul de reproducere.

Invers, Veți avea adesea câini care nu corespund standardelor dvs. Acest lucru este total normal. În ceea ce privește reproducerea, aceste pui sunt considerate nul și descalificate. Aceasta va fi o alegere personală pe care crescătorul o face, dacă vrea să rămână cu aceste pui sau nu. Puteți alege să le aveți pentru voi înșivă și să le ridicați atâta timp cât acestea sunt păstrate din practica de reproducere. Le puteți vinde, de asemenea, la alte părți interesate.

De exemplu, dacă 3 din 10 puppies într-o gunoi îndeplinesc standardul dvs. le veți reproduce cu o altă femeie sau bărbat. Veți încorpora endogamie În aceste scopuri pentru a maximiza șansele de a produce aceleași rezultate. De-a lungul generațiilor, va trebui să optimizați procesul prin fixarea acestor trăsături. Restul de 7 pui nu ar trebui să fie crescuți, nici nu ar trebui neglijați sau au oferit mai puțină îngrijire.

Țineți minte perioada de așteptare între creșterea generației. Urmărirea evidențelor istorice ale reproducerii și rezultatele acestora este vitală. Doriți să au suficiente retrospective la ultima împerechere precum și selecția partenerilor aleși pentru fiecare sire. Din acest motiv, este recomandat să așteptați câțiva ani înainte de a reproduce o nouă generație. În plus, doriți să păstrați înregistrările pe care câinii au fost împerecheați împreună, trăsături și caracteristici care au fost favorizate, precum și cele nefavorabile și nulă. Acest lucru va servi la modelarea standardului dvs. oficial.

Oficializarea standardului (schema FSS)

Standarde de rasă de câini, denumite în mod obișnuit standardele de bancă, sunt orientările stabilite și monitorizate de către crescătorul câinelui în scopul urmăririi trăsăturilor externe care sunt observabile. Scopul este de a obține aceste standarde înregistrate cu un club de rasă de câini. Fiecare club are cerințele proprii și nu toate trăsăturile sunt binevenite. De exemplu, dacă câinele dvs. conține defecțiuni, acesta poate fi respins pentru participare în întregime. Câinii care evită acest lucru au suficiente calități puternice care își depășesc greșelile.

La un moment dat, un crescător de câini începe să observe schimbările, progresele și producția globală a programului lor de reproducere. După mai multe generații, veți avea o cunoaștere mai aprofundată a câinilor dvs. și aveți deja o înregistrare istorică disponibilă bazată pe trăsături. Veți avea o evaluare mai puternică a căreia trăsăturile și caracteristicile de personalitate sunt potrivite și cele care sunt anulate de necesitate. De asemenea, ajută la utilizarea altor rase de câine ca exemple pentru a ajuta la sistematizarea standardului de rasă.

De-a lungul generațiilor, ați reușit acum să scrieți și să urmăriți criteriile necesare pentru a izola anumite trăsături. Aveți o bază în înțelegerea a ceea ce se întâmplă când reproducerea prea aproape de linie, și, de asemenea, ar trebui să aveți acum catelusi care sunt recunoscuti. Judecând după criteriile dvs., după ce aveți un număr de câini care se potrivesc standardului dvs., puteți crea standardul dvs. oficial de rasă. Veți avea nevoie de precizie absolută pentru a formula acest lucru înainte de ao trimite pentru recunoaștere de către un club de canisare ales.

Cluburile de la Kennel tind să fie stricte, cu toate acestea, cu evaluarea corectă pe care o puteți avea câinii dvs. recunoscuți ca Fundația Stock Service rase. Să fie enumerate ca o rasă FSS, sigur cerințe sunt solicitate de club. Va trebui sa Furnizați eșantioane de documente de registru cum ar fi pedigrees, fotografii care exemplifică rasa de câine, standardul dvs. oficial de rasă, și de multe ori, un chestionar. Aceste informații sunt prezentate ofițerilor comisiei de a vedea dacă rasa poate intra Clasa diverse După ce a stabilit anumite criterii de referință.

Trimiteți standardele dvs. cu un club de kennel pentru Recunoașterea oficială poate dura până la decenii pentru finalizare. Conduceți până la acest lucru, trebuie mai întâi să aveți mijloacele Stabilirea propriului club de rasă. În acest sens, vă puteți angaja în diverse comitete și puteți ține Specialități naționale. Acest lucru va arăta altora că aveți o rasă reală cu o bază de membru stabilit. Între timp, puteți crea rasa dvs. prin intermediul unei organizații non-profit. Aceste organizații oferă platforme standard în care vă puteți prezenta noua dvs. rasă. La fel ca cluburile naționale de Kennel, acestea sunt echipate cu membrii comitetului, precum și cu directorii de consiliu. Creditorii de câini care aleg să se înregistrează la aceste comitete non-profit au posibilitatea de a participa la spectacolele de câini în care se așteaptă ca studiile anuale să dea un preparat optim de crescător pentru susținerea fundației lor de rasă standardizate.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum se creează o nouă rasă de câini