Sunt standarde oficiale de rasă biblice?

Sunt versurile biblice de rasă de rasă?

Cu câteva luni în urmă, am publicat un articol despre de ce mulți crescători de câini se îndepărtează de standardele oficiale de rasă. Această tendință cresc în mod solid, în special în rândul noilor veniți din lumea de reproducere a câinilor.

Câteva ore după publicare, Am primit o poveste de ură în căsuța de e-mail, împreună cu câteva insulte pe social media. Pentru acești oameni, am fost insultat pedigree. Citiți din nou băieții, nu sunt clar.

Ce sunt standardele de rasă, la urma urmei?

Toată această agitație ma făcut să mă întreb și să întreb ce sunt standardele de rasă. În epoca de astăzi, au Standardele oficiale de rasă deveniți versuri biblice?

La mulți, ele reprezintă descrierea absolută, neschimbată, verde a unei rase de câini dat. Aparent, rasele nu au voie să fie în mișcare de mai multe decenii, nu li se permite să se îmbunătățească (chiar de regres.)

Iniţial, Standardele de rasă au fost inițiate ca un set de orientări. Acestea ar putea fi folosite pentru a se asigura că așternutul produse de un crescător de câini sunt conformați cu specificul rasei standardizate. Practic, descriea ceea ce face un ciobanesc german un păstor german, și nu un Pomeranian.

Rasă standardele sunt arbitrare concepute de autoritățile de guvernământ cum ar fi cluburile americane și britanice, Federația Cynologique International, etc. Judecătorii, crescătorii și crescătorii sunt rugați să respecte aceste orientări pentru a face parte din grupul de specimene pedigree.

Nici un standard nu are studii științifice reale (și grave) pentru a-și susține alegerile. Fiecare caracteristică este pur arbitrară și a ales de către câțiva oameni care se întâmplă să fie factorii de decizie.

Odată ce ai un standard, ai o rasă de câine. Unul care este clar definit, astfel încât crescătorii pot continua și continua să reproducă aceste orientări. Acestea sunt menite să forțeze Creșterea selectivă pentru a Îmbunătățiți rasa. Cel puțin, aceasta este ambiția ideală aici.

Deținerea mea a Pedigree Border Collie, Cu siguranță nu sunt împotriva acestor standarde. Cu toate acestea, îmi pun la îndoială neschimbarea și inalterabilitatea.

  • În cazul în care standardul împiedică rasa de hipes de scurtă durată? Cred cu tărie.
  • În cazul în care standardul se adaptează (și adepții săi) atunci când există o direcție clară sau o schimbare în cadrul rasei? Cred că ar trebui.
Shepherds german WKC Dog Show
Judecătorii din spectacolele de câini sunt printre cele mai anti-schimbare pentru rasele lor de câine. (credite: Flickr / isia_tracz Sub CC2.0-SA)

De ce mulți sunt înverșunați împotriva oricărui tip de schimbare

Există atât de multe motive pentru care câțiva crescători, judecători și crescători bătăi zi și noapte pentru a păstra standardul de rasă așa cum este în prezent. Ei au logica lor în spatele raționamentului lor, iar unele dintre punctele lor sunt foarte valide, pentru a fi corecte.

Ei iubesc ceea ce au cunoscut mereu - Dacă sunteți un senior și vă petreceți decenii cu o rasă particulară, șansele nu doriți să o vedeți evoluția. Fenotip, temperament, scopuri etc. Toate acestea pot afecta iubitorii de mult timp ai unei rase date. Acești oameni cunosc cu siguranță că rasa, fiind mult mai bună decât toți, dar poate că oamenii care vor petrece în deceniile următoare cu rasa ar trebui să aibă, de asemenea, un cuvânt de spus.

Ei nu doresc ca câinii lor să devalorizeze - Dacă Pomeranii devin în ultimul timp mai mici și mai mici, crescătorii care continuă să reproducă aceleași pomeranieni vechi de o dimensiune mai mare pierde prindere cu ceea ce doresc noi proprietari. Nu neapărat din cauza motivelor financiare, pur și simplu nu doresc ca câinii lor să fie mai puțin doritori. Este posibil ca câinii tăi să facă bine în spectacolele de câine locale, dar când vine vorba de a le vinde în case regulate, vă puteți confrunta cu un gol mare.

Ei nu doresc tendințe de comandă - mulți crescători nu sunt drastic împotriva oricărei schimbări în cadrul rasei și sunt fericiți să se adapteze. Cu toate acestea, ei sunt conștienți de filosofia actuală dominantă socială, unde oamenii doresc un câine astăzi că nu vor găsi chiar și de doi ani în jos. Din cauza unei tendințe, sute de crescători pot schimba întreaga direcție a unei rase date și odată ce hype moare, sfârșește cu câine adăpostit și o rasă de moarte fără coeziune.

Ei nu știu unde se va opri - Este ca într-o relație, puteți face compromisuri, dar nu doriți ca cealaltă parte să încerce să profite și să împingă în mod constant cursorul un pic mai departe. Dorind o rasă de câine să tind spre o dimensiune diferită sau spre acceptarea altor culori este concepută pentru mulți crescători, dar ceea ce este prea mult? Întotdeauna vor fi oameni care solicită culori mai mici, mai mari, mai multe, mai multe mușchi, mai mult și mai puțin. Unde tragem cursorul și spunem "Stop pentru acum"?

Sunt sigur că există multe alte motive și nu ezitați să le scrieți în secțiunea de comentarii de mai jos.

Standarde de rasa de caine
Dacă sunteți un crescător de câini sau un crescător de câini, care este răspunsul dvs? Vă rugăm să comentați mai jos!

În concluzie, sunt standarde de rasă biblice?

În mod clar la unele.

Oamenii care apreciază standardele așa cum sunt acum și doresc să fie înghețați sunt cei care contează de fapt în cercurile câinilor: judecători, cluburi de canisa, organizații de câine, cluburi etc. Ei cu siguranță niciodată nu doriți ca rasele lor oficiale să fie schimbate sau chiar interzise.

Dacă îndrăznești să spui public că ți-ar plăcea rasa ta preferată pentru a continua după o cale care să ceară în cele din urmă ca standardul să fie modificat, veți fi descris ca un crescător de cățeluș, Hype Follow și Joe mediu neteducat.

La câini ca în orice domeniu, schimbarea este dificilă. Dar, în cele din urmă, ceea ce trebuie să se întâmple se va întâmpla indiferent de o mână sau de zeci de factori de decizie îngustă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Sunt standarde oficiale de rasă biblice?