Tipuri de chihuahuas: de la părul scurt la mere!

Tipuri de Chihuahuas

Chihuahua sunt o rasă fascinantă - și una care a luat pe scurt lumea prin furtună, câștigând mai multă popularitate după ce a fost văzută în mâinile celeb (și genți de mână) ca Paris Hilton, Demi Moore, Reese Witherspoon și chiar, la un moment dat, Marilyn Monroe, a cărui pooch a fost numit Josepha.

Astăzi suntem săpăm în istoria Chihuahua și diferitele tipuri de Chihuahuas decât fanii rasei ar putea căuta!

Tipuri de Chihuahuas: Fapte rapide

  • Chihuahua de păr lung
  • Chihuahua părului scurt
  • Capul Apple Chihuahua
  • Cap de cerb Chihuahua
  • Ceamp Chihuahua
  • Fawn Chihuahua

Aflați despre aceste variații Chihuahua, care sunt recunoscute oficial de AKC (Sugestie: nu la fel de mult cum credeți) și mai jos!

ISTORIA CHIHUAHUA

Una dintre teoriile pe care le avem despre originea rasei Chihuahua - și cu siguranță cea mai plauzibilă dacă ne întrebați - este că acestea sunt descendente dintr-o cursă veche de câini numiți Techichi care au fost păstrate de vechiul Toltec popoare.

Acești câini au fost ținute în jurul valorii de tovarăși și s-au găsit în cele din urmă Vândute călătorilor passerby - Numit după regiune, au fost găsite cel mai frecvent în: Chihuahua!

Rasa Chihuahua a fost înregistrată pentru prima dată ca o rasă oficială cu Clubul American Kennel (AKC) în 1904, iar popularitatea sa a dat naștere la multe cluburi concentrate asupra lumii lui Chihuahua, poate chiar una din orașul tău natal.

E Clubul Chihuahua din America, Clubul britanic Chihuahua, Clubul Dallas Chihuahua, Clubul Chihuahua din Canada si Clubul Chihuahua din Victoria Inc. (Australia) Pentru a numi doar câteva.

Acum, să vorbim despre rase. Doar câți sunt acolo?

Conform AKC: haina lungă și scurtă

Oficial, Clubul american Kennel Recunoaște doar două tipuri de rase Chihuahua: Haina lungă și scurtă. Restul, pe care vom trece printr-un pic, sunt considerate subtipuri - doar pentru înregistrare.

Tipul 1 și 2: Chihuahu de păr scurt și păr lung

păr lung-chihuahua

Singura diferență notabilă între părul scurt și părul de păr lung (denumit și haina scurtă și haina lungă) două tipuri este, bine, haina.

Merită să remarcăm că hainele Chihuahua pot veni într-o o mare varietate de culori, toate acceptate ca fiind valabile de AKC, care oferă că haina lor este bine întreținută. Acesta poate dura până la 24 de luni cel mult pentru un Chihuahua cu părul lung pentru a dezvolta un strat complet (și, desigur, luxos).

Este de la sine înțeles că proprietarii de Chihuahua cu părul scurt vor avea mai puțin efort asupra frontului îngrijitorului și o scăpare mai mică pentru a curăța după

Tipul 3: Capul Apple Chihuahua

Apple-Head-Chihuahua

Majoritatea oamenilor se gândesc la capul Apple Chihuahua când se gândesc la rasă (oricine altcineva își amintește Taco Bell Chihuahua?)

Prima caracteristică a acestui tip este în numele - și forma craniului. Capul Apple Chihuahuas au un bot ușor mai scurt și toți sunt născuți cu ceea ce se numește a molară: O parte moale în craniu care poate sau nu se poate închide complet, la fel ca fontanelul în nou-născuții umani.

Tipul 4: Capul de cerbi Chihuahua

cap de cerb Chihuahua

Acesta este unul dintre cele mai frecvente tipuri, împreună cu capul de mere Chihuahua; Desigur, cap de cerb Chihuahua pot fi identificate - din nou - prin forma craniului.

Deerul căpetenie Chihuahuas diferă de capul mărului Pentru că au o formă de cap ușor mai lungă, nici o pantă pe nasul lor (cum ar fi văzută pe capul de mere Chihuahua) și capul căprioare Chihuahua poate fi de așteptat să fie puțin mai greu decât omologii ei - un fapt care aparent îl descalifică Majoritatea câinelui arată cu o limită de greutate.

Tipul 5: Ceampul Chihuahua

Ceamp Chihuahua

Ceampul Chihuahuas sunt numite astfel pentru că sunt suficient de mic pentru a se potrivi într-o coacere. Conform Ceacup zilnic, pentru a îndeplini acest criteriu, un Chihuahua care trebuie să cântărească Mai puțin decât cinci kilograme și nu sunt mai mari de nouă inci. Wow!

Este demn de remarcat faptul că mulți oameni dezaprobă de a continua rasa Chihuahua din Chihuahua. Câinii ceva sunt anormal de mici și tind să aibă vieți dureroase din cauza problemelor genetice care provin de la a fi crescuți în mod intenționat pentru a fi nefiresc de mici.

Tipul 6: Fawn Chihuahua

Chihuahua

Numele Fawn Chihuahua se referă, de fapt, la culoarea lor, iar oricare dintre tipurile de Chihuahua pe această listă ar putea clasifica - oferind haina lor este de culoare Fawn.

Ce tip de Chihuahua aveți? Ce este preferatul tău? Trimiteți comentarii!

Și înainte de a merge, asigurați-vă că ați verificat celelalte resurse Chihuahua:

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Tipuri de chihuahuas: de la părul scurt la mere!