6 Informații esențiale pe care o vă spune un pedigree de câine

6 informații esențiale pe care o vă spune un pedigree de câine

Citirea unui pedigree de câine este o sarcină copleșitoare pentru crescătorii de câini novice. Adesea, vă uitați la grafic și ați legat datele fără prea mult de un obiectiv. Este greu să găsești o informație pe care nu o cunoaștem nici măcar că căutăm.

Câinii de reproducere nu are nimic de-a face cu norocul și totul de a face cu genetica și ereditatea. Prin urmare, Știind cum să citești o pedigree a unui câine este esențială Dacă doriți ca linia de sânge să fie printre cele mai bune.

În esență, pedigree de câine este arborele familiei sale (deci da, fiecare câine are o pedigree). Ceea ce oamenii tind să însemne prin pedigree este un copac de familie în care fiecare membru al familiei a fost înregistrat pe o Schema de înregistrare a câinilor pedigree - cum ar fi clubul de kennel, Societatea Internațională de câine de ovine și există O mulțime de alții.

Pentru noii veniți din lumea de reproducere a câinelui, pedigreea nu este clar înțeleasă și o greșeală obișnuită este să obțineți un baraj și sire și să credeți că este un început minunat. Nu chiar. Nu deloc sincer. Fiind înregistrat nu înseamnă, în nici un fel, că câinii sunt de înaltă calitate: este doar o înregistrare într-o bază de date. Regula simplă este că toți câinii excepționali sunt înregistrați, dar nu toți câinii înregistrați sunt excepționali. Ceea ce face diferența este cine compune pedigree de un anumit câine sau așternut.

Pe scurt, trebuie să o difuzați și să cercetați membrii familiei să le studiezi în mod individual. Se numește analiza pedigree. Dacă se potrivesc cu caracteristicile caută, atunci doriți să aveți o privire mai profundă la ele și să vedeți cât de bine au jucat în campionate și spectacole.

De exemplu, dacă reproduceți colaborarea coloanei, doriți să găsiți un câine care are o linie care a demonstrat abilități uimitoare, fie prin reputație, fie prin câștigarea de fapt a luptelor și campionate.

Evident, cu cât mai mulți campioni se află într-o linie de sânge sau pe o pedigree, cu atât mai scumpe puppurile produse vor fi. Acesta este exact motivul pentru care într-adevăr trebuie să vă confiscați cât de mult sunteți gata să investiți.

Acest articol vă spune ce ar trebui să acordați atenție în fiecare pedigree pe care ați citit-o. Evident, fiecare crescător are nevoi diferite, iar fiecare pedigree își afișează propriul set de informații unice de informații. Cu experiență și prin Având un program clar de reproducere a câinilor stabilit, Citirea pedigreei unui câine va deveni un exercițiu mai simplu.

Titluri și premii

Titluri pentru câini și pictograme de premii

Toate titlurile și premiile Un câine câștigă la evenimente AKC calificate fac parte din înregistrarea sa menținută de AKC. Când un câine sau o cățea câștigă un titlu de campionat într-un eveniment calificat AKC, acesta îl va observa definitiv în pedigree. Orice cumpărător al unui descendent al unui câine de campion va ști că privirea la pedigree. Diversele Cluburile Kennel Share un nucleu comun de mai multe abrevieri și titluri, Puteți găsi o listă aici.

Abreviere & # 8220; CH & # 8221; apărând în fața unui câine sau cățea Nume pe un pedigree înseamnă & # 8220; Campion & # 8221;. Vă rugăm să vă gândiți că înregistrările UKC NOTĂ CH în roșu. Campionul sau # 82201; înseamnă un campion într-un spectacol de conformație. Înțeles, câinele care transportă "# 8220; CH & # 8221; Înainte ca numele său să se conformeze îndeaproape standardelor pentru respectiva rasă. O privire detaliată la numele strămoșilor de pe pedigree pentru abrevierea și # 8221; indică câți campioni au făcut genetica acestui câine. Cu creșterea câinilor, poate, de asemenea, să acorde o anumită asigurare că viitorii descendenți ai câinelui, dacă se ocupă bine, va continua aceste trăsături dorite. Câini dovedite sunt întotdeauna mai bine.

Alte Campionatele și încercările, cum ar fi domeniul și ascultarea, au și abrevierea lor și sunt notate pe pedigree. De exemplu, AN & # 8220; FC & # 8221; Înainte ca numele unui câine să indice un câine care este campion în domeniu, e.G. poate un pointer sau un retriever. O etichetă ca aceasta ar fi cea mai importantă pentru un ameliorator care se specializează în câinii de reproducere vânătoare de vânătoare, și plăcerile.

Alte premii apar în spatele unui nume de câine și, de asemenea, își dau propriile abrevieri. De exemplu, Abreviere & # 8220; CD & # 8221; înseamnă că acest câine sau cățea a fost certificat într-un proces formal ca a câine de companie. Din nou, aceste informații pot fi foarte importante pentru un anumit crescător sau cumpărător. Clubul american Kennel, desigur, este sursa primară pentru decodificarea informațiilor care apar pe pedigrees.

Nivelul de încrucișare

Icoana pedigree a câinelui

Încrucișarea la câini are părțile sale bune și rele. Pe partea bună, Aceasta sporește probabilitatea ca puii să transporte cele mai de dorit trăsături ale rasei lor. De fapt, încrucișarea este cât de multe dintre cele mai populare rase au apărut. Oamenii de la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea nu au cunoștințele științifice ale geneticii actuale de canine, dar au înțeles din anii de creștere a animalelor de fermă Cum a lucrat reproducerea selectivă. De fapt, eugenie care acum are multe asociații negative a fost un lucru foarte popular printre elitele bogate și intelectuale din acea perioadă de timp.

Crearea și recunoașterea raselor de câine într-un mod organizat a ieșit din această mișcare. Inbreeding va apărea pur și simplu pe pedigree câine (sau bitch) prin reapariția unor nume de câini și identificarea numărului de înregistrare pe diferite linii ale aceluiași copac de familie. In caz de Clasificarea în sus, același stud va apărea din nou și din nou cu descendenții îndepărtați.

Un câine de campionat sau un câine de campion național va fi un purtător de gene valoroase (după cum ar putea spune un eugenicist.) Că câinele va fi căutat pentru serviciile Stud, iar proprietarul câinelui poate încerca să reproducă și câinele (acesta este modul în care Popular Sire Effect începe ") dacă este câine crescute cu unul dintre propriile sale progene, Inbreeding va apărea pe pedigree viitoare ale căței. Puii acei sunt acum mai probabil să fie campioni din cauza machiajului genetic avantajos. Acest lucru este în general numit provenind de la sau având a Linia de sânge a campionatului.

Partea rea ​​a încrucișării este că a Piscină genetică închisă crește șansele de a fi trecute de genele rele. Un crescător informat va înțelege riscurile implicate în apariția încrucișării și liniarării pe pedigree câinelui.

De exemplu, un crescător de păstori germani știe că displazia de șold este o problemă majoră în cadrul rasei. Dacă încrucișarea apare într-o pedigree a unui pui de ciobanesc german, un proprietar responsabil al acelui pui va fi în căutarea unor ecrane din această condiție, astfel încât să nu fie crescută în viitor. Din păcate, este dificil dacă nu este imposibil să știți de la o pedigree dacă un cățeluș sau un câine a venit de la crescătorii responsabili. Acesta este motivul pentru care este un punct de plecare care va necesita uneori cercetări suplimentare (și ore de investigație.)

În general, încrucișarea în rase cu un număr mare de boli și condiții genetice cunoscute poate fi mai rău decât un lucru bun pentru a vedea pe pedigree. Diversitatea genetică este foarte importantă și astfel oamenii și majoritatea animalelor de pe Pământ se dezvoltă de-a lungul secolelor. Depresia de încrucișare poate distruge ireversibil o linie de sânge sau o rasă (e.G. Bulldogul englez.)

Pedigreea unui câine poartă o mulțime de informații doar pe fața documentului. Nu conține toate informațiile, totuși. Dacă un câine nu poartă acest lucru, # 8220; CH & # 8221; În fața numelui, înseamnă că are ceva defect sau înseamnă că câinele nu concurează în orice spectacol? Aici e locul recunoasterea formelor va ajuta!

Modele de trăsături dorite și nedorite

Câine de câine în pictograma pedigree

O citire apropiată a unui pedigree a unui câine cu un pic de lucru de detectiv va oferi multe informații despre un câine și modul în care machiajul său genetic tradus în lumea noastră practică. Majoritatea genelor reprezintă doar un potențial ca Mediul câinelui și experiențele de viață vor exprima într-o anumită măsură.

Văzând Cât de des a apărut o anumită caracteristică în strămoșii câinelui vă poate da o idee despre ceea ce poate apărea în viilele dvs. Acest lucru merge cu cele mai multe trăsături pe care le căutați să aveți sau mai bune în propriile dvs. linii de sânge. Aceste trăsături pot fi abilitatea de a efectua un loc specific (abilități de hrănire sau de performanță atletică) sau un anumit atribut fizic pe care îl dorim (e.G. picioare mai lungi și mai puternice, un bot mai lung, corpul muscular natural, etc.)

Realitatea este, trăsăturile nedorite pot fi mai greu de vorbit de la o pedigree deoarece nu are A & # 82201; În fața numelui unui câine nu înseamnă neapărat că câinele avea defecte. Și cu excepția cazului în care un câine este un campion sau a participat la multe spectacole, va fi greu să găsești informații relevante pentru a lucra cu. Poate că proprietarul nu a vrut niciodată să concureze și să se reproducă.

Mulți câini Fine AKC, cu linii de sânge bune, servesc pur și simplu ca animale de companie, în timp ce mulți pui de flawed sunt înregistrați de crescători fără scrupule doar pentru a putea ridica eticheta lor de preț.

Sănătate

Câine de sănătate pictograma

Sănătatea unui anumit câine în acest moment nu va apărea pe fiecare pedigree. Vestea bună este că Clubul American Kennel a luat niște pași foarte progresivi pentru a încerca să aducă știința din secolul XXI într-un sistem din secolul al XXI-lea. AKC include acum Analiza ADN și un număr unic pe câinii care sunt clasificați ca Sireu frecvent utilizate (I.E. Un stud care a suferit mai mult de șapte gunoi de pui sau a sunat trei gunoi într-un an calendaristic.)

Multe tipuri de boli au rădăcini genetice. Testele pot fi dezvoltate în viitor pentru bolile comune canine, cum ar fi cancerul și diabetul. AKC, prin construirea a Baza de date genetică și, de asemenea, afișarea pe pedigree a câinelui pe care are informațiile disponibile, într-o zi vor fi extrem de valoroase pentru un ameliorator sau un cumpărător potențial. Un câine cu o înregistrare ADN va avea ADN-ul de adnotare și numărul unic pe pedigree, astfel încât publicul să poată săpa mai adânc.

În prezent, există puține informații importante de informații despre sănătate care pot fi găsite pe pedigree. Abrevierea OFA este o abreviere importantă pentru a vedea pe pedigree de câine. Acesta reprezintă fundația ortopedică pentru animale. OFA a menținut o bază de date Hip displazie la câini din 1966 și stabilește standarde pentru examinarea unui câine pentru această condiție. Un câine examinat sub aceste standarde este dat gradul de e (excelent), g (bun) sau f (echitabil). Vârsta câinelui când a fost examinată (în luni) și gradul este trimis de către ameliorator sau proprietarul pentru a fi observat pe pedigree.

În mod similar, OFE a stabilit criterii pentru o examinare de trecere cot dispăsia la câini. O trecere pe acest examen va apărea numai ca Ofal și data examenului în luni. In cele din urma, Ochiul ochiului înseamnă că câinele a trecut examenul de ochi și a fost liber de orice boală aparentă a ochiului atunci când este testat. Aceste tipuri de certificări pot fi foarte importante pentru potențialii cumpărători și crescători de rase cunoscuți că au probleme cu astfel de condiții.

Tipuri de acoperire, culori și modele

Pictograma tipurilor de acoperire pentru câini

Culorile straturilor ar trebui să apară pe pedigree câine atunci când culoarea hainei câinelui este una dintre standardele de rasă. De exemplu, Labrador Retrievers va fi conform cu standardul de rasă cu una din cele trei culori: galben, negru sau ciocolată.

Pedigree de catelus labrador arată în mod normal culoarea fiecărui părinte indicată de abrevieri ylw (galben), Blk (negru) și Chlt (ciocolată). Multe alte rase au culori acoperite și descalificatoare. Informații despre culoarea stratului este o bucată de informații importante despre un pedigree la notă, mai ales dacă aveți o concentrare deosebită asupra aspectului liniei de sânge.

Dacă aceeași culoare a stratului apare oriunde pe pedigrees de o cățea și câine maged, puii au o probabilitate extrem de mare de a avea aceeași culoare. Care este simplă genetică. in orice caz, un strămoș de undeva în copacul familiei cu o culoare diferită - Chiar și o conformă cu cea standard - crește șansele unui catelus aleator care se naște cu un amestec frumos, dar potențial descalificator de două culori conforme. Același lucru este valabil și pentru diferite modele și lungimi.

Geneticienii canini încep doar să fie analizați și înțeleși și există mult mai multe cercetări științifice care trebuie încă să fie făcute. Cu toate acestea, genetica din spatele culorilor câinilor este foarte bine acoperită de acest lucru Site-ul particular.

Cartea și strămoșul

Câine pictograma carte de carte

Rezervați-vă este cheia succesului oricărui club de kennel. De peste un secol, originalul și primul club britanic Kennel, precum și Clubul American Kennel au păstrat a înregistrarea atentă a reproducerii câinilor calificați. Numărul de pe fiecare pedigree va furniza informații cu privire la linia unui anumit câine.

Acest tip de informații pot fi folosite pentru tot felul de scopuri, chiar și pentru doar pentru curios. Aveți nevoie de un nume pentru un câine? O privire la pedigree va arăta marele câine mare a fost un campion și a purtat numele, Sylvester & # 8221; - un nume grozav să treacă la un pui. Ar putea fi chiar litigii care să pună sub semnul întrebării dacă acest câine a produs acele pui. Studiile, atunci, ar putea găsi chiar și utilizarea într-o sală de judecată.

Pedigree este ceea ce se stabilește câini de rasă separată de mutturile medii de pe stradă (fără judecată aici, toți câinii sunt uimiți.) Le face, poate, mai interesant pentru crescătorii de câini care caută trăsături și caracteristici specifice. Un pedigree face, de fapt, un câine mai valoros.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 6 Informații esențiale pe care o vă spune un pedigree de câine