A rupt ghidul de cai

Old West Horse Breaking

În mod tradițional, A cal care este instruit să fie călărit sau condus tragând un vehicul va fi numit rupt. Mulți oameni nu-i plac termenul "rupt", deoarece sugerează formarea făcută prin forță sau prin ruperea spiritului calului. Când caii au fost rotunjiți de pe interval și "buched afară" de un călăreț dur care a vrut să le facă rapid, acest lucru ar fi putut fi adevărat. Busterii BRONC din ansamblu pot fi motivați de nevoia de a înlocui un cal rapid, astfel încât să se poată întoarce la bovine de lucru.

Majoritatea formatorilor în aceste zile, totuși, știu că este mai bine să antrenezi bine caii și este acceptabil să luați timp pentru a face acest lucru. Termenii s-au rupt, ruperea sau ruperea au rămas blocați indiferent. Astăzi, un cal de rupt este considerat un cal care poate fi călărit sau condus. Nu este nevoie să spargeți spiritul unui cal cu călăria și manipularea brută. Un cal bine rupt este unul bine pregătit și înțelege mai mult decât elementele de bază ale "Go" și "Whoa" și există multe feluri de cai rupt.

Descoperirea

Descoperirea înseamnă că calul nu a fost încă pregătit să poarte un călăreț, să tragă un vehicul, să se comporte bine sau să urmeze instrucțiunile formatorului său.

Șa, hamul și halter s-au rupt

Un cal care se spune că este rupt în șa sau harnituri indică ce a fost instruit calul. Breakingul șa pregătește un cal pentru a purta un călăreț, iar hamul de rupere se antrenează calul pentru a trage un vehicul.

Caii tineri sau mănăstiri sunt adesea halter rupt. Aceasta înseamnă că sunt instruiți să fie obișnuiți să poarte un halter și o voință mers pe jos ascultător pe o frânghie de plumb lângă manipulator.

Dumb (verde) a izbucnit

Dumb rupt poate însemna că antrenamentul tocmai a început. Un cal prost rupt poate să știe să avanseze când călărețul folosește ajutoare simple de picior și se poate opri și se întoarce.

Acest lucru poate fi numit și verde rupt. Green este un alt termen folosit în lumea calului pentru a indica un cal sau un călăreț care începe să-și învețe slujba. Un cal verde rupt va cunoaște elementele de bază, dar există încă o mulțime de rafinament care poate fi lucrat până când sunt bine rupte.

Bine rupt și a rupt la moarte

Bine rupt poate însemna că calul este bine pregătit și poate fi invocat pentru a efectua în mod fiabil și în siguranță. Ei vor înțelege ajutoarele pentru picior și scaune, sunt sensibile la frâie, știu cum să ridice conducerile corecte la a Lope sau Canter, iar tranzițiile dintre ghete vor fi netede. Ei pot răspunde la ajutoarele piciorului pentru a vă deplasa în lateral și știți cum să faceți o rein înapoi. În situații diferite - cum ar fi la spectacole sau pe traseu - calul va fi liniștit, ascultător și nu va fi speriat cu ușurință.

Unii oameni pot spune, de asemenea, un cal este rupt la moarte. Suna groaznic, dar de obicei înseamnă că un cal este bine instruit, liniștit și este o plimbare sigură pentru aproape oricine.

Există o mulțime de opinii cu privire la diferențele dintre bine rupt și bine instruiți. Deci, dacă cumpărați un cal anunțat pentru a fi bine rupt, este mai bine să aveți vânzătorul să explice exact ceea ce înseamnă, a se vedea calul a călătorit și poate să-l plimbați dacă calul este potrivit pentru tine. Un cal de frânare al unei persoane poate fi un cal de căluță de altă persoană.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » A rupt ghidul de cai