Curățarea copitelor calului

Adolescentă fată de curățare a unui cal

Curățarea dvs Cobocii calului este o parte esențială a cal și trebuie să se facă frecvent. Este important din mai multe motive. Forma concavă a copitelor unui cal și a celor două cleve de lângă broască poate ridica cu ușurință resturile care ar putea răni copita calului. Nu este neobișnuit să alegeți pietre, conuri de pin și crenguțe din copitele unui cal și, deși un conul de pin, probabil, nu va provoca daune, roci și crengi cu siguranță pot. Nails, biți de sârmă, sticlă și alte obiecte ascuțite pot străpunge singura sau cauza vânătăi. Dacă calul dvs. este brusc lame, fără nici un motiv evident, primul lucru pe care ar trebui să-l faceți este să vă curățați copitele și să căutați un obiect străin, vânătăi sau o puncție care ar putea explica lamele.

Gunoi și solul lăsat în copite poate crea un mediu umed, murdar, care face un loc ideal pentru a începe să înceapă. Menținerea copitei curățate poate ajuta la prevenirea de la început. Odată ce gustul se află, curățarea frecventă poate ajuta să se înrăutățească, iar orice remediu de îngrijire pe care îl utilizați poate fi aplicat fără a atrage mai multă murdărie în zonă.

Obținerea unei priviri bune la partea de jos a copiilor vă ajută să evaluați când copitele calului dvs. au nevoie de tăiere sau Pantofii au nevoie de resetare. De asemenea, sunteți mai probabil să observați dacă un pantof este slăbit pe măsură ce vă curățați copitele calului. De asemenea, puteți observa lucruri precum laminae separate, tocurile care primesc superficiale sau contractate, tălpile care se schimbă și alte probleme care evoluează încet, dar pot fi rezolvate cu ușurință dacă sunt prinse în timp. Timpul de curățare al copiilor este un moment bun pentru a evalua sănătatea generală a piciorului calului.

Cum să curățați un copite

  1. Începeți să luați copitele calului dvs. având-o legat în siguranță. Crosssties pot fi mai sigure deoarece vă țin departe de stâlpii și pereții pe care ați putea fi bătut în cazul în care calul dvs. acționează în sus. Majoritatea oamenilor încep pe partea frontală lângă partea.
  2. Calul tău ar trebui să fie învățat să-și ridice piciorul de bună voie. Există mai multe modalități de a lua calul. Unii oameni ating pe castan. Unii pot să se răsucească sau să se ridice pe castan, dar asta nu ar trebui să fie necesar. Alții se fixează ușor chiar deasupra articulației deasupra, de-a lungul tendonului din spate. Calul ar trebui să-și ridice piciorul, permițându-vă să susțineți copita într-o mână - de obicei, stânga dacă aveți dreptate;. Cealaltă mână se ocupă de copierea copiilor.
  3. Utilizați alegerea copiilor pentru a șterge murdăria, fânul sau paie, gunoi de grajd și orice alte resturi. Lucrați de la călcâi la vârf, acordând o atenție deosebită cleștei în jurul broască. O perie rigidă, pe care o au un picior de copite, este frumos pentru spălarea biților de murdărie și pleavă. S-ar putea să-ți placă o copită iluminată pentru a vă uita bine la colțuri și crannies greu de văzut dacă lumina nu este bună. Curățați talpa și alegeți ușor în jurul zonei copitei doar spre interiorul peretelui copitei. Aceasta este linia albă și nu doriți să fiți în această zonă, deoarece este un pic mai moale decât restul copiilor. Dar acest lucru poate fi un punct de intrare pentru lucruri cum ar fi pietrele mici și pietre mici, care pot duce la boala semitantă de la picioare sau la boala de linie albă. Broasca este, de asemenea, mai moale și mai sensibilă, deci aveți grijă să nu alegeți prea agresiv în această zonă.

Curățarea copiilor ar trebui să fie o parte din dvs rutină zilnică, și împreună cu un mediu curat, a dieta sanatoasa, Iar atenția obișnuită a unui FARRIER contribuie foarte mult la copierea sănătății.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Curățarea copitelor calului