Ce fac dacă colicurile mele de cal?

Girl înjunghiat cal

Colic nu este de obicei o situație "așteptați și vedeți". Atenția promptă și tratamentul sunt esențiale. Un colic ar putea fi ușor și va trece pe cont propriu, dar unii colici reprezintă un simptom al unei probleme mai grave care vor avea nevoie de îngrijire veterinară. Iată cum puteți aborda cele mai multe cazuri de colic. Cu toate acestea, în cazul în care calul tău este în primejdie, poate laminarea și tâmpenia, sau vizibil în durere, primul tău pas ar trebui să fie să-ți numești medicul veterinar.

Evalua

Evaluați severitatea colicii. Dacă calul tău are colici blânzi, poate că pare incomod, este mușcat la flancurile sale și se întinde, urmărește și vezi dacă colicul se îndepărtează după aproximativ 30 de minute. Căutați o lipsă de gunoi de grajd sau semne de diaree, semne precum lenjeria zdrobită care indică calul ar fi încercat să se rostogolească în standul, transpirația, tremurul sau orice alt comportament neobișnuit. Odată ce ați determinat severitatea colicii, îndepărtați toate comestiile (inclusiv așternut) de la stand. De obicei, este bine să plecați apă, Deși este puțin probabil ca un cal bolnav să bea oricum.

Încercați mișcarea

Atâta timp cât calul este calm, ați putea încerca să faceți "ascensoare de burtă" și mersul pe jos sau de luare. Câteva minute de trotting pot ajuta, dar numai câteva minute. Nu-l plictisezi. Dacă începe să se simtă mai bine, oferă un pic de mâncare mică. Dacă mănâncă, el poate fi peste bâzâitul său, dar ține un ochi aproape de el timp de câteva ore după aceea. Ta cal ar trebui să se întoarcă la normal, inclusiv producerea unei cantități rezonabile de gunoi de grajd într-un timp scurt.

Unii colici pot fi vindecați prin luarea calului pentru o plimbare a remorcii. Colicul sau gustul de impacdere ușoară pot fi ușurați prin bouncing în jurul unui pic. Mișcarea ajută la producerea de gunoi de grajd și expulzând gazul. Pentru o colică ușoară, acest lucru ar putea ajuta. Din nou, este important să nu vă stresați calul sau să-l obosiți.

Dupa 30 de minute

Dacă simptomele colice ușoare nu au fost abate după aproximativ o jumătate de oră, sună-l pe medicul veterinar. Notați orice modificări ale hranei pentru animale, droguri sau de-vierii administrați, modificări în rutină sau orice altceva pe care le puteți aminti că ar fi putut declanșa episodul colic. Luați notă de cantitatea de gunoi de grajd pe care a produs-o și care este consistența gunoiului de grajd. Este rulny, sau foarte uscat - nimic din obișnuit este important să ia notă de. Acest lucru poate facilita diagnosticarea cauzei tratamentului colic și a vitezei. Dacă calul tău pare ciudat, dar nu se rostogolește violent, îl drape cu pături calde. Cai care se rostogolesc în pături au o șansă de a fi prins în curele. Un cal care se rostogolește în standul său este în pericol de a fi aruncat împotriva unui perete.

Siguranța în primul rând

Dacă calul este înfricoșător, priviți violent pentru prima siguranță. Instinctele voastre vor fi să încercați să vă liniștească calul, dar un cal în durere extremă poate fi ignorant pentru totul - chiar și un handler familiar și respectat. Sunați imediat medicul veterinar.

A fost de mult timp crezut că rularea și lovitura violentă poate provoca un intestin răsucite. Dar dacă acest lucru este adevărat sau nu a fost stabilit. Încercați să vă păstrați calul pe picioarele lui. Îngrijirea tradițională a colicii a inclus mersul pe cal, dar dacă este deja obosit de la Thrashing și Rolling, mersul pe jos poate adăuga doar la oboseala lui. Calul tău va fi bine în picioare, sau doar culcat încă pentru o perioadă scurtă de timp. Poate fi aproape imposibil (și periculos) pentru a opri un cal de la rulare. Dacă este posibil să faceți acest lucru în siguranță, mutați-l într-un loc în care este mai puțin probabil să se rănească sau să se arunce, dacă este posibil.

Utilizați medicamente cu prudență

Dacă țineți medicamentele eliberate pe bază de prescripție medicală ca relaxanții musculari pentru colicul spasmodic în caseta dvs. de prim ajutor, le folosiți cu precauție extremă. Tratarea unui cal incorect poate provoca mai mult rău decât bine. Cu colic cauzate de o intestin twisted sau telescopat, un diagnostic rapid este imperativ. Nu dați calului nimic care poate masca simptomele.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce fac dacă colicurile mele de cal?