Păstrați caii fericiți, sănătoși și în siguranță în interior

Cai înclinați peste ușile stabile

Mulți cai trebuie să-și petreacă cel puțin o parte din timpul lor în interior într-un stand. Există mai multe motive posibile pentru acest lucru. Dacă calul dvs. are o vătămare, poate fi necesară o odihnă ". Unii cai pot avea nevoie de protecție împotriva meteo reci sau umede. Afișează caii sunt adesea ținute în interior, astfel încât straturile lor nu se estompează și pentru a evita rănirea - cum ar fi mușcăturile și loviturile de la colegii de pășuni. Este posibil să fie adecvat să aduceți niște cai pentru a le hrăni, astfel încât să puteți vedea cât de mult au mâncat și au asigurat că aglomerații pășuni nu-și fură masa. Dacă pășunatul este rar, păstrarea unui cal blocat asigură că nu pășesc iarba până nu se deteriorează. În lunile de iarnă, gheața poate transforma pășunile și paddocks în patinoarul de patinaj periculos. Alternativ, uneori, este pur și simplu o chestiune de "cum facem lucrurile".

Dezavantaje pentru păstrarea calului într-un stand

Caii au nevoie de o mulțime de exerciții, iar un stand restricționează această priză naturală pentru energie. În timp ce unii ar putea să-și păstreze caii să se stabilească pentru a preveni rănirea, accidentele de stand ca să se topească (prinse cu susul în jos pe spate), devenind încurcate în găleți, blocuri de uși și alimentatoare sau gâscă pe furaje furate, se întâmplă. Caii stabili pot fi mai predispuși la colica impactului, deoarece inactivitatea duce la motilitatea digestivă diminuată. Calitatea slabă a aerului în grajduri poate duce la probleme respiratorii cum ar fi BPOC, și tarabe umede pot provoca probleme de copiere ca afine.

Dezavantajele fizice nu sunt singurele. Caii sunt animale sociale și păstrarea lor separată pot fi stresante. Plictiseala poate duce la obiceiuri proaste, cum ar fi stâlp de mers pe jos, Cribbing, ţesut, Lemn de mestecat, și comportamentul rău în timp ce se manipulează. Nu este neobișnuit pentru caii care petrec de multe ori în interior pentru a lovi cu piciorul și a lovi cu pereți sau de a ieși la trecători cu urechi aplatizate și dinți. Un cal care este menținut stabilit ar putea fi mai greu de antrenat, deoarece prima porțiune a lecției poate fi petrecută suflare de abur, mai degrabă decât să învețe nimic. Stresul poate duce, de asemenea, la EGUS și colic spasmodic.

Echilibrarea în aer liber și în interior

În general, este mai bine ca cai să petreacă ceva timp - sau tot timpul, în aer liber. Deci este înțelept să privești bine de ce îți păstrezi calul în interior și să găsești modalități de a minimiza timpul de blocare. Dacă vă aduceți calul în interior pur și simplu din obișnuință - și mulți oameni fac, aruncați o privire la starea gardurilor și pășunilor și vedeți dacă calul dvs. nu ar fi mai sigur și mai fericit în aer liber.

Unii cai sunt stresați de orice cantitate de timp. Alții pot bate pe ușa de hambar pentru a veni oricând câteva picături de precipitații sau un vânt rece. Fiecare cal este diferit, iar unii vor avea idei clare despre locul în care vor să-și petreacă timpul. Uneori poate fi cel mai bine să păstrați caii peste noapte sau pentru o parte a zilei. Unele grajduri care au noapte a se dovedi În timpul verii, astfel încât straturile de spectacole ale calului nu sunt albite de soare, ci inversează timpul de probă în timpul lunilor de iarnă rece.

Grijă pentru tarabe

Dacă trebuie să vă păstrați calul în interior, asigurați-vă că este stall este mușcat frecvent. Paturile umede pot deteriora copitele, iar fumul de amoniac de la urină pot afecta plămânii calului. Adăugați praful de fân și praful și matrițele care tind să plutească în grajduri și puteți avea o rețetă pentru BPOC. Un radio, capre, pisici de hambar, vizitatori frecvenți ai omului sau un alt cal fixat lângă ușă, pot oferi companionat pentru un cal stimbru. Fânul tău trebuie să fie praf liber și o calitate excelentă dacă calul tău nu este de iarbă de pășune. Fân Fed în cantități frecvente, mici este mai bună decât să vă umpleți calul pe una sau două mese mari și apoi să vă plictisiți pentru restul zilei. Ar trebui să existe apă proaspătă disponibilă în orice moment. Verificați apele automate și găleata pentru curățenie adesea.

În mod ideal, calul tău poate trăi în aer liber 24x7, dar nu este întotdeauna posibil. Echilibru timpul de oprire cu star-timp și păstrați mediul interior al calului dvs. sănătos. Un mediu sănătos înseamnă un cal fericit și sănătos.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Păstrați caii fericiți, sănătoși și în siguranță în interior