Cum să se potrivească cu un cal de cal

Femeie matură cu fiu și fiică mângâind calul

Halterul este o piesă de bază de echipament de cai, pe care toți i-au pregătit caii instruiți. Este făcut din nailon, piele sau frânghie și purtată pe capul calului, astfel încât persoana care lucrează cu calul are ceva de ținut. Are cleme de metal pentru a clipi o frânghie de plumb pe - această frânghie este folosită pentru a merge calul.

Este important să vă asigurați că un halter al calului se potrivește corect. Halter-urile slab amenajate pot freca și provoca dureri, ceea ce poate duce la probleme de comportament de la cal. Un halter poate fi prea mare, prea mic sau este rupt sau purtat într-un fel. Iată cum să găsiți halterul de dimensiuni potrivite pentru calul dvs.

Dimensiuni comune

În general, halter-urile de cai vin în dimensiuni standard și puteți vedea dimensiuni cum ar fi acestea:

  • Mini - făcut pentru a se potriviCaii miniaturali sau mic Forite.
  • Foal - poate, de asemenea, să se potrivească cu un ponei.
  • Weanling sau ponei
  • Anulează - poate, de asemenea, să se potrivească cu un ponei.
  • Mici - poate, de asemenea, să se potrivească și unui arab.
  • Arab - va avea o bandă de nas mai mică decât halterile făcute pentru caii medii sau de dimensiuni medii.
  • Ştiulete sau cal mic - poate, de asemenea, să se potrivească arab, Dar nasul nas poate fi prea mare, deoarece arabii tind sa au nasuri mai mici decat alte rase.
  • Cal / mediu / mediu - destinat să se potrivească calului mediu de echitație.
  • Calul mare - care poate fi un warmblood, cruce de pescaj sau altă rasă mai mare.
  • Sange cald
  • Proiect / mare / extra mare - pentru schiță sau de lucru sau unele cruci de proiectare în funcție de dimensiunea capului lor.

Măsura pentru a fi sigur

Aceste dimensiuni de halter sunt doar o orientare, iar halter-urile fabricate de diferiți producători se vor potrivi diferit. Înainte de a cumpăra un halter, veți dori să faceți o mică măsurătoare. Estimați în cazul în care nasul trebuie să stea, aproximativ 2/3 din calea în jos între nările și ochii calului. Folosind o măsură de bandă de pânză sau o bucată de șir, măsurați în jurul feței calului. Apoi luați o a doua măsurătoare, începând de la partea din față a căii în care naura nasul ar fi așezat. Măsurați de la o parte la alta, așezând banda de-a lungul obrazului calului, peste sondajul (partea superioară a capului) și spre cealaltă parte. Acum puteți lua aceste măsurători la magazinul Tack ca orientare pentru alegerea halterului. Măsurați de la inelul obrazului la inelul obrazului, ținând cont de faptul că puteți regla cu ușurință coroana (piesa de sus a halterului) cu catarama.

Verificați potrivirea halterului

Odată ce obțineți Halter Hoyter Home, nu luați etichetele oprite până când nu ați aflat dacă se potrivește de fapt. (Verificați politica de returnare a magazinului în timp ce faceți cumpărături.) Când puneți halterul, bancanta nu trebuie să fie prea confortabilă. Vrei ca calul tău să poată mânca, bea și căsca fără restricții. Grâtul (piesa care merge mai jos și în jurul maxilarului) nu ar trebui să se desprindă prea departe, dar ar trebui să vă potriviți două sau trei degete între el și maxilarul calului. Cereți calului să se aplece la sondaj ca și cum ar fi dat din cap "da" și asigurați-vă că halterul nu este obligatoriu. Este important că nu este prea slăbit, sau calul poate pune un picior prin când se zgârie cu un picior din spate sau dacă halter se încurcă prea slab, se poate lovi pe lucruri cum ar fi blocajele de poartă sau crengi. De asemenea, se poate aluneca dacă este prea mare.

Unele halter-uri de cai vin cu o bandă de bandă reglabilă și butoaie de gât, făcând o potrivire personalizată. Toate au o cataramă care vă permite să o ajustați în sus sau în jos, astfel încât nasul nasul poate atârna mai mult sau mai mic. Odată ce ați găsit un halter care se potrivește, îl puteți folosi ca ghid pentru a cumpăra halters viitoare. O regulă bună de degetul mare este să aibă întotdeauna un halter suplimentar în jurul valorii de, doar în cazul în care calul tău este purtat se pierde sau spart.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să se potrivească cu un cal de cal