Welsh pony și cob horse: profil de rasă

Ponies de munte din Welsh în Beacons Brecon

Ponei Welsh și Cob, cunoscuți și sub numele de Ponei de munte Welsh, sunt produsele unui istoric însoțitor, având provocări atât de la oameni, cât și de la natură. Acest lucru a dus la un grup de animale dură și adaptabile ale căror stil flash le face foarte mult Caii populari Pentru inelul de spectacol. Adulții le folosesc adesea în ham, iar dimensiunile lor sunt perfecte pentru tinerii. Cobii mai mari de galeză sunt o plimbare constantă pentru copiii mai mari și adulți, de asemenea.

Privire de ansamblu de rasă

Greutate: 400 la 700 de lire sterline

Înălţime: 12 mâini (48 de centimetri) până la 15 mâini (60 inci)

Tipul corpului: Sturdy, compact construit - caracteristici delicate - ochi expresivi - piept adânc

Cel mai bun pentru: Riderii și proprietarii de toate nivelurile de experiență, inclusiv copii

Speranța de viață: 35 de ani

Welsh Pony și Istoria Cob și Origins

Native din Marea Britanie, se crede că ponei Welsh și cobii au existat în Țara Galilor de mii de ani. S-au dezvoltat probabil să traverseze ponei native cu linii de sânge arab, cu rasă și hackney.

Locuiau pe tot parcursul dealurilor și munților din Țara Galilor, unde terenul accidentat și climatul aspru oferite frecvent numai ierburi rare și mușchiului pentru alimente. Generarea după generarea de expunere la acest mediu a produs cai care sunt extrem de rezistenți, puternici și adaptabili. Pe lângă provocările naturii, au supraviețuit chiar încercărilor greșite ale regelui Henry VIII în anii 1500 pentru a îmbunătăți reproducerea calului prin a avea cai de statură mică distrusă.

Ponieii au sosit mai întâi în Statele Unite la sfârșitul anilor 1800. Deși numerele lor au scăzut în timpul depresiei, popularitatea lor a început să se ridice din nou în anii 1950. Iar populația continuă să se extindă astăzi.

În 1901, Welsh Pony și Societatea Cob formată ca registru de rasă. În următoarele câteva decenii, au fost adăugate patru secțiuni principale din cadrul rasei pentru a clasifica caii după mărime.

Welsh Pony și dimensiunea COB

Ponies Welsh și Cobs cântăresc între 400 și 700 de lire sterline în medie. Ele sunt clasificate în patru grupuri de dimensiuni bazate pe înălțimea lor.

  • Secțiunea un ponei, sau ponei de munte Welsh, este considerat fundamentul rasei. Se află la doar 12 mâini (48 de centimetri). Mulți copii învață să călătorească pe secțiunea o ponei Welsh.
  • Secțiunea B Ponies sunt între 12 și 13 ani.2 mâini (48 și 52.8 inci) ridicat.
  • Secțiunea C ponei sunt considerate ca un tip de COB. Sunt până la 13 ani.2 mâini (52.8 inci) ridicat și au o structură osoasă mai substanțială decât ponei W galeză, deși păstrează aspectul rafinat al poneilor mai mici.
  • Secțiunea D ponei sunt, de asemenea, un tip de COB și pot fi de până la 15 mâini (60 de centimetri). Deși o secțiune robundă C poate purta un adult, majoritatea adulților au mai multe șanse să călărească secțiunea D Cob Tip.

Welsh Pony și Cob de reproducere și utilizări

Ponies Welsh și cobsurile au fost crescute pentru a fi cai cu intenție. Acestea au fost folosite în mod extensiv pe fermele, în armată, pentru vânătoare și comercial în ham. Ei sunt, de asemenea, excelenți de curse și jumperi. Mai mult, rasa a influențat numeroasele rase de cal și ponei, cum ar fi ponei americane.

Ponies Welsh au fost inițial proiectați animale folosite pentru a trage încărcături. Au lucrat în mod obișnuit în minele de cărbune și pe rutele poștale și au tras echipament militar. În zilele noastre, trekking pe ponei galeze (cunoscute sub numele de traseu de echitatie În America de Nord) este popular în Regatul Unit. De asemenea, sunt folosite dresaj și alte concursuri ecvine. Și dimensiunea lor mică le face populare pentru ca copiii să se plimbe.

Culori și marcaje

Ponies Welsh și cobs vin în multe culori ecvine, cel mai frecvent castan, golf, gri și negru. De asemenea, pot fi maro, cremă, dun și palomino. În plus, ele pot fi orice versiune Roan (un amestec de fire de păr colorate și albe) a acestor culori solide. Cu toate acestea, ei nu vin în modele de haină piebald, Skewbald sau Leopard. Ei pot avea alb față și picior marcaje.

Caracteristicile unice ale ponei Welsh și Cob

Una dintre cele mai notabile calități ale Ponei Welsh și a lui Cob este greutatea lor. Acești cai pot mulțumi istoriei lor dificile pentru asta. Adaptabil la majoritatea mediilor, ei pot rezista unor climă aspră și pășuni rare. În plus, ele pot fi mici, dar prezintă o forță surprinzătoare.

Cel mai bun rase de cal și ponei pentru copii

Dieta și nutriția

Deoarece aceste ponei au evoluat în teren accidentat, ei pot prospera pe mai puțină mâncare decât s-ar putea gândi. Suprafete de ponei este de obicei mai mult decât o problemă decât substanță, în special pentru proprietarii de ponei novice. Calitatea fânului de iarbă este ideal în timp ce alte furajere, cum ar fi trifoi, pot fi prea bogate. În plus, o pășune de iarbă rară este cea mai bună, deoarece supraîncălzirea în pășuni luxuriante poate duce la probleme de sănătate pentru un ponei. Majoritatea ponei nu au nevoie de concentrate sau boabe decât dacă au un nivel ridicat de activitate sau o stare de sănătate.

Probleme comune de sănătate și comportament

Prin natura, aceste ponei sunt, în general, sănătoase și rezistente la boală. Dar ca și alte ponei, ele sunt predispuse la laminita. Aceasta este o condiție de urgență adesea datorită ierbii sau a cerealelor supraalimentare. Chiar și doar o jumătate de oră în pășuni luxuriante pot fi suficiente pentru a provoca laminită într-un ponei. Simptomele includ sensibilitatea piciorului, căldura în peretele copitei, dificultăți în picioare, agitare și transpirație. Tratamentul rapid este esențial pentru a oferi animalului cea mai bună șansă de a se recupera.

În ceea ce privește comportamentul, ponei de galeză și cobs sunt de obicei prietenoase și ușor de gestionat, deși unele pot fi puțin spunky uneori. Sunt, de asemenea, creaturi sociale și prosperă în compania altor cai.

Îngrijirea

Îngrijirea este destul de ușoară pentru aceste ponei, în mare parte datorită staturii lor mici. Standard echiparea ecvină practicile sunt de obicei tot ceea ce este necesar. În mod regulat periați și pieptenei ponei pentru a-și păstra haina curată și liberă de covorașe și încurcări. De asemenea, inspectați și curățați copitele zilnice pentru a căuta răniri și pentru a preveni infecțiile.

PROS
  • Hardy

  • Prietenos

  • În general, întreținerea redusă

Contra
  • Predispus la laminită

  • Unele sunt prea mici pentru a merge

Campionul și celebritatea Welsh Pony și caii Cob

Unul dintre cei mai importanți armasari din Welsh Pony și Istoria COB a fost Dyoll Starlight. Pe parcursul carierei sale, a acumulat mai multe premii în ringul spectacolului, iar multe ponene de galeză își pot urmări linia de sânge înapoi la el.

A Grupul feral de ponei Welsh Locuiește în regiunea montană din Carneddau din Snowdonia, Țara Galilor. Aceștia sunt descendenți direcți ai ponei care au scăpat de echipele de ucidere a regelui Henry VIII, trăind în sălbăticie de atunci. Cercetătorii au hotărât că posedă un machiaj genetic unic, dezvoltat organic fără influența crescătorilor de la Evul Mediu. Cunoscut sub numele de ponei Carneddau, au suferit o pierdere de aproape jumătate din populația lor într-o iarnă extrem de rece, în zăpadă în 2013. Eforturile sunt în curs de desfășurare pentru a proteja poneii supraviețuitori, dar existența lor continuă este încă în pericol.

Este ponei sau cobai pentru tine?

Aceste ponei se potrivesc tuturor nivelurilor și vârstelor de călăreți, de la Începători la experți. Pentru că pot fi călătoriți și conduse, întreaga familie se poate bucura de ei. În plus, sănătatea și greutatea lor excelentă, le fac păzitori simpli și nu necesită nimic special în calea feedului.

Ei sunt cunoscuți ca niște cai sociabili, inteligenți și demn de încredere, care sunt ușor de lucrat. Unii ar putea avea o dungă răutăcioasă, făcându-i "tulburătorii" între ponei. Totuși, mulți oameni apreciază caracterul adăugat în această rasă loială și flexibilă.

Cum să adoptați sau să cumpărați un ponei galeză sau un COB

Costul unui ponei Welsh are o medie de aproximativ 5.000 de dolari. Acest lucru depinde în mare măsură de vârsta, antrenamentul și pedigreele calului. Prețul poate crește până la 50.000 $ sau mai mult pentru un ponei solid, sănătos, cu succes în inelul de spectacol.

Când căutați un ponei, vizitați-o cu ea la organizația de crescător sau de salvare înainte de a comite. Aflați despre istoria ponei, sănătatea, temperamentul și instruirea. Și cere să-și vadă pregătirea demonstrată dacă este posibil. De asemenea, căutați steaguri roșii care nu au fost dezvăluite, cum ar fi lamelele sau respirația muncii, care pot indica răniri sau boli.

Mai multe rase de cal

Dacă sunteți interesat de rase similare, verificați:

În caz contrar, puteți verifica tot celălalt cal Profiluri de rasă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Welsh pony și cob horse: profil de rasă