Ghid pentru a vă alimenta ponei

Băi și fată la stabile la stabile cu Mini Shetland Pony

Întrebați un proprietar de ponei și vă vor spune, ponei sunt mai dur, mai inteligente, mai puternice și mai sănătoase decât orice cal. Ele au tendința de a fi mai grele, au puține probleme de copite și sunt mai puțin predispuse la unele tipuri de colici. Ei alerg și mai puțin combustibil. Rațiile care ar fi foame un cal vor păstra o rundă de ponei și energică. Aflați ce vă hrăniți ponei pentru a le menține sănătoși.

Nevoile nutriționale

Cele mai multe rase de ponei s-au dezvoltat unde pășunatul era foarte rar, terenul robust și clima aspru. Au trebuit să muncească din greu pentru a-și găsi mâncarea și, într-un timp scurt, au evoluat să folosească ceea ce putin alimente ar putea găsi foarte eficient. Când ne răsfățim, hrăniți preparate speciale și iarba luxuriantă pe care o facem foarte mult mai mult decât bine. Overfeeding este mai des o problemă pentru ponei decât substanță.

Poneii au nevoie doar de fracțiunea de hrană pe care o fac caii. Hay pentru ponei ar trebui să fie de bună calitate de iarbă. Ponei dvs. probabil nu va avea nevoie de nutriția furnizată de Alfalfa și Clovers. Aceste furajere, care sunt mai mari de energie și nutritive decât multe fân de iarbă, sunt adesea prea bogate pentru un ponei.

Pășunat

Pășuni luxuriante este o zonă periculoasă pentru ponei. Ponei pot fondator În mai puțin de 60 de minute de pășunat dacă este introdus brusc la iarba luxuriantă. Dacă intenționați să vă păstrați ponei pe iarbă introduceți-l foarte încet. Începeți cu 10 minute de pășunat și adăugați treptat câteva minute în fiecare zi de două ori pe zi. Dacă ponei dvs. mănâncă prea multă pășune bogată, ar putea duce la astfel de lucruri ca colici sau fondator. Nu puteți niciodată să lăsați niște ponturi în pășune bună. Poneii pot deveni obezi foarte repede și care pot duce la probleme de sănătate cum ar fi sindromul metabolic.

Pășunea bună pentru un ponei ar fi una pe care trebuie să o lucreze la găsirea ierbii. Iarba rar, care crește încet ar fi ideal. Sau ar putea petrece o mică parte din timpul său pe pășune și restul într-un paddock fără fund. Ar putea fi necesar să păstrați un ponei de pe pășune pentru o parte a zilei. Uneori ia un pic de creativitate pentru a găsi modalități de a restricționa cantitatea de hrană pe care o primește ponei. Unii oameni își folosesc rotund Pen sau un paddock în care nu crește iarbă. O altă opțiune este de a folosi un bot de pășunat. Pășunatul muzzles lasă un pas de ponei, dar doar obțineți câteva lame la un moment dat. Spațiile din botul permit, de asemenea, ponei de a bea, așa bine, asigurați-vă că ponei dvs. are acces la apă proaspătă curată.

Furajele suplimentare

Ponii rareori au nevoie concentrate sau cereale. Excepția ar fi un ponei care lucrează foarte mult: unul care face mai multe lecții pe săptămână este condus frecvent, face ceva cum ar fi tragere concursuri sau este o mare lactare cu a mânz de partea ei. Dacă ponei dvs. pierde condiția, puteți crește cantitatea de fân și, dacă acest lucru nu este suficient, adăugați un concentrat care nu este prea bogat. Un înlocuitor furajer fortificat cu vitamine și minerale ar putea oferi ponei dvs. Energia nutrițională Boost necesită fără a adăuga kilograme suplimentare.

Dacă vă place să vă alimentați ponei chiar dacă nu funcționează greu - și pentru unii proprietari, aceasta este o activitate foarte satisfăcătoare - căutați un concentrat care este scăzut în calorii. Unii producători fac amestecuri speciale de ponei. Aceste amestecuri sunt echilibrate cu cantitatea corectă de suplimente pentru un ponei. Nu vă tentați să vă îmbrăcați cu o mulțime de extras ca melasa sau pulpa de sfecla. Dacă hrăniți fân bun, ponei primește un pic de pășune și aveți un bloc mineral / sare disponibil pe ponei dvs. va primi ceea ce are nevoie. Dacă hrăniți Tratamente, Cel mai bine este să luați în considerare aceste lucruri în dieta generală, astfel încât să nu vă exagerați.

Întreținerea sănătății

Gurile de ponei sunt mici, astfel încât dinții îngroșați pot fi o problemă. Cârligele și marginile ascuțite pot face mestecând inconfortabil, deoarece gurile lor sunt compacte, dinți, limba și gingiile pot fi mai apropiate decât pe unele cai. Nu uitați să aveți veterinarul dvs. verificați dinții ponei pentru a vă asigura că poate mesteca cu ușurință. Nu vrei ca ponei să piardă în greutate, deoarece are o gură dureroasă. O gură dureroasă poate duce, de asemenea, la probleme de comportament în timp ce transportă a pic. Ponies au nevoie, de asemenea, de de-vierming regulate pentru a le menține în cea mai bună sănătate.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Hrănirea poneiKentucky Equine Cercetare, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ghid pentru a vă alimenta ponei