Welsh terrier: profil de rasă de câine

Welsh terrier în picioare într-o luncă

Terrierul Welsh Sfunky a fost crescat pentru a urmări și a prinde pradă ca vulpi, badgeri și vermin pentru vânătorii locali și agricultori în peisaje asprane din galeria rurală. Rasa păstrează încă multe dintre trăsăturile de caractere care au apelat la proprietarii cu sute de ani în urmă. Ele sunt pline de caracter, dar nu sunt, probabil, cea mai bună alegere de rasă pentru un proprietar de câine novice.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Terrier

Înălţime: Până la 15.5 inci

Greutate: Până la 23 de lire sterline

Palton: Un strat dens, tare și wirt, cu un substrat moale și scurt

Culoarea stratului: Marcaje de bronz și negru, dar umbrirea poate varia

Speranța de viață: 12 până la 15 ani

Caracteristicile terorului Welsh

Nivelul de afecțiuneMediu
PrietenieMediu
Copil prietenos Mediu
Prietenos cu animalele de companie Mediu
Nevoi de exerciții Înalt
Jucăușă Înalt
Nivel de energie Înalt
TrainitateMediu
Inteligență Înalt
Tendința de a bloca Înalt
Cantitatea de vărsareScăzut

ISTORIA TERRIERULUI WELSH

În timp ce datele exacte sunt necunoscute, terrierul Welsh este considerat unul dintre cele mai vechi dintre rasele terrier. Originare, după cum sugerează și numele, în Țara Galilor în Regatul Unit, există referințe la terrii negri și roșii până la secolul al XV-lea.

În secolul al XVIII-lea, acest tip de câine a devenit mai popular cu vânătorii și fermierii din regiunile accidentate, montane din Țara Galilor. Ei ar urmări vulpi, vidre, rozătoare și badgeri. Este nevoie de un câine curajos, tenace și robust pentru a încerca să săpa un badger agresiv de la setul lor, iar acești câini au fost cu siguranță până la această sarcină.

Până în secolul al XIX-lea, Terrierul Welsh a devenit din ce în ce mai popular în toată țara, iar liniile de reproducere ale acestui câine de căutare destul de scrupcy au fost rafinate pentru a le prezenta la inelul de spectacol. În primele lor zile, ele au fost pur și simplu clasificate ca un vechi terrier englez, împreună cu alte câteva rase de terrier.

Clubul Kennel a recunoscut în mod special terrierul Welsh în Marea Britanie în 1887 și a fost în acest moment că rasa a început să fie exportată în Statele Unite.

Ele sunt încă relativ rare, dar cele care cad pentru farmecele acestei feisty, rasa caracteristică căderea este greu. JFK deținea un terrier Welsh numit Charlie, și Clement Attlee, unul dintre primii miniștri din Marea Britanie, a fost, de asemenea, un fan.

Welsh terrier îngrijire

Terrierul Welsh nu este cu siguranță un câine pentru proprietarul începător al novice. Au personalități uriașe și pot fi provocatoare dacă nu primesc socializarea și formarea corectă. Ele sunt, de asemenea, distractive-iubitoare, fericite și pline de viață.

Ei păstrează încă o mulțime de trăsături tipice de lucru și au pungi de energie care trebuie să aibă o priză adecvată. Ei au nevoie de o mulțime de exerciții zilnice și de stimulare mentală în jurul casei pentru a preveni comportamentele problematice de la supratensiune ca urmare a plictisei.

Terrierii Welsh tind să aibă personalități asertive, deci, în timp ce unii pot iubi alți câini, ei nu l-au lovit întotdeauna cu ei. Va trebui să faceți introduceri atente, mai ales dacă sunteți introducându-le într-o gospodărie multi-câine.

În timp ce nu este nemaiauzită pentru ca un terrier din Welsh să trăiască alături de o pisică, unitatea lor de pradă înseamnă că uneori poate fi o provocare și ar fi cel mai potrivit pentru o casă fără alte animale de blană mici.

Instinctele lor de vânătoare înseamnă, de asemenea, că va trebui să lucrați din greu Realizarea unei retrageri solide, și nu ar trebui să renunțe la lesa în zonele în care vor avea ocazia de a urmări.

Welsh Terriers sunt cunoscuți pentru că uneori să fie diguri prolifice - din nou o revenire în zilele lor de lucru. Dacă au această caracteristică, este posibil să trebuiască să lucrați instruirea lor Din acest obicei. Alternativ, le-ați putea oferi un loc de nisip pentru copii sau alt zone desemnate în care pot avea o priză pentru această pasiune.

În timp ce nu sunt la fel de vocați un câine ca niște terori, ei au o înclinație spre lătratul de alertă. Dacă acest lucru este permis să scape de sub control, poate fi un obicei greu de rupt. Făcând o pregătire La început să recompenseze un comportament mai adecvat poate fi de ajutor.

Welsh Terriers sunt o rasă foarte inteligentă cunoscută pentru a fi excelente rezolvatoare de probleme. Acest lucru poate însemna că se pot ridica la răutate și pot face o distracție proprie dacă nu vă asigurați că sunt stimulați corespunzător.

Ele pot fi, de asemenea, încăpățânate și votate puternice. Ei răspund bine la Formare pozitivă, Deși, asigurați-vă că veniți înarmați cu o mulțime de răbdare și o mulțime de tratamente!

Welsh Terriers pot trăi, alături de copiii mai în vârstă și respect. Ei au o natură jucăușă și loială. Trăsăturile lor asertive, totuși, înseamnă că acestea nu pot fi cele mai potrivite pentru o casă cu copii foarte mici, cu excepția cazului în care interacțiunile sunt gestionate îndeaproape. Ele pot fi predispuse la Paza resurselor și poate chiar să urmărească la călcâiul micilor mici.

Dacă sunteți în căutarea unui câine "Velcro", nu este posibil să obțineți asta într-un terrier Welsh. Ei pot forma legături puternice cu familia lor, dar ei nu sunt prea afectuosi și ei păstrează adesea o independență spirituală.

Welsh Terriers au un regim de îngrijire a întreținerii reduse. Deși nici o rasă nu este cu adevărat non-vărsare, ele sunt la fel de aproape cât puteți obține. Acest lucru le face, de asemenea, atractive pentru proprietarii cu alergii.

Ei vor necesita doar o perie o dată pe săptămână și un clip sau o bandă de mână ocazional pentru a păstra haina în verificare.

Probleme comune de sănătate

Welsh Terriers sunt, în general, considerate o rasă dur și nu este nemaiauzită pentru ca ei să ajungă la vârsta de 18 ani. Ca și în cazul altor rase de lungă durată, ele pot fi, de asemenea, predispuse la anumite condiții moștenite.

Selectați întotdeauna un crescător de reputație care a efectuat ecrane de sănătate adecvate asupra părinților potențiali. Unele dintre condițiile moștenite pe care merită să le cunoașteți includ:

Lensament lentile primare (PLL): Această condiție începe de obicei să apară în jurul valorii de vârstă mijlocie și este progresivă și poate duce la o eventuală orbire. Este cauzată de defalcarea fibrelor care dețin lentila în loc. Există un test PPL care este recomandat ca crescătorii să fi făcut pe părinții potențiali.

Glaucomul primar: Această condiție este cauzată de capacitatea redusă de a scurge lichidul din ochi și poate provoca durere și eventuală orbire. Glaucomul din Welsh Terriers este adesea asociat cu o anomalie în ochi numit goniodysgenesis, care este suspectată că este moștenită. Există un test care poate fi efectuat pentru a identifica această anomalie.

Alergii: Rasa poate fi mai susceptibilă la dezvoltarea alergiilor de mediu sau alimentare. Dacă observați că câinele dvs. are mâncărime sau pete uscate sau puncte fierbinți, atunci merită să căutați sfaturi de la veterinarul dvs. Este posibil să aveți nevoie să efectuați o dietă de eliminare pentru a înțelege dacă câinele dvs. are anumite alergii alimentare. Medicamentele și alte tehnici de management pot fi necesare pentru a ajuta la rezolvarea alergiilor de mediu.

Dieta și nutriția

Welsh Terriers, ca și în cazul fiecărui câine, ar trebui să fie hrăniți o dietă de înaltă calitate și în mod corespunzător la porțiuni.

Pentru că pot fi mai predispuși la alergii la mancare, merită să lipiți cu ingrediente simple și să introducem numai alimente noi la un moment dat, pentru a vă permite să le monitorizați pentru orice reacții adverse.

10 cele mai bune rase de câine energic pentru persoanele active
PROS
  • Bine adaptat unei familii active și în aer liber

  • Spălătorie minimă

  • Plin de personalitate și poate fi jucăuș

Contra
  • Poate avea o unitate de pradă mare

  • Poate avea o natură independentă și asertivă

  • Pot fi predispuse la lătratul de alertă

Unde să adoptați sau să cumpărați un terrier Welsh

Dacă ați decis să luați un catelus Welsh terrier, ar trebui să faceți cercetările dvs Găsiți un crescător de renume și etic.

Deoarece acestea nu sunt cele mai frecvente rase, este posibil să fiți pregătiți să mergeți pe o listă de așteptare sau să călătoriți mai departe pentru a asigura un catelus.

Un loc bun pentru a începe căutarea dvs. ar fi prin intermediul Welsh Terrier Club din America.

Există, de asemenea, o mulțime de terrii care merită în adăposturi din întreaga țară care au nevoie de adopție. Nu excludeți oferirea unei case pentru totdeauna la un terrier din Welsh sau o rasă similară. Poate fi o experiență extrem de plină de satisfacții.

Pop de adăpostul local sau ați putea verifica WTCares, O organizație de salvare specifică pentru terrier

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Dacă vă iubiți teritoriul, dar doriți să luați în considerare alte rase similare, puteți privi și:

Există o mulțime de minunați rase de câini acolo. Făcând cercetarea dvs., veți găsi unul care va fi cel mai potrivit pentru a avea o casă pentru totdeauna cu dvs.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Welsh terrier: profil de rasă de câine