Cum să subțiri o coasta de cai

Cal cu panglici în păr

Dacă intenționați să vă arătați calul oriunde, dar mici gimnazii sau zilele de joc din spate, probabil că trebuie să petreceți mult timp îngrijirea. O cerință la multe spectacole este că coama calului tău este subțire și împletită sau bandă. Neck-urile unui cal arata mai bine cu manele subtiri si o mana dilitata face mai usor derapare sau de bandaj. Pentru inelul occidental, vă poate dori să vă subțiri calul coamă ușor, fără ao scurge. Dacă da, veți dori cu siguranță să vă subțiri manevra calului în mod corect și să nu luați comenzi rapide.

Dacă calul tău are o haină subțire oricum, slujba ta va fi mai ușoară. Dacă aveți un cal cu pete înfricoșătoare în coama sa, slujba dvs. va dura un pic mai mult. Subțierea unei maneuri are și un aspect practic, ca degetele și reins va fi întotdeauna liberă de coamă. Țineți minte că ați sacrificat un pic din confortul calului tău. Mane-ul îi ajută pe cai să plece muște și să-ți protejezi cal Din vreme, astfel încât să doriți să luați în considerare acest lucru dacă nu aveți nevoie să trageți o manieră pentru concurență. Unele rase ca Arabii, Welsh ponei și cobs și Cai morgan sunt afișate cu mane naturale, deci dacă vă aflați într-o competiție de rasă, veți dori să treceți sau să minimalizați subțierea, scurtarea și împletirea.

Calea cea buna

Există în esență două moduri de a trage o coama unui cal: calea cea bună și calea ușoară. Pentru a trage o manevră în mod corect, veți avea nevoie de un pieptene de coastă, foarfece și degetele tale. Începeți prin combinarea apartamentului Mane. Veți găsi mai ușor să trageți maneaua dacă nu pulverizați spray-ul de îngrijire în ea, ceea ce face ca firele să alunece.

Pentru confortul propriu, ați putea dori să stați pe ceva de genul unui balon fân sau un bloc de montare, deci nu veți ajunge tot timpul, care este obositor. Lăsați calul într-un loc unde va fi mulțumit să stea liniștit pentru o vreme. De asemenea, nu trebuie să faceți treaba la o dată. Poate fi cel mai bine să subțire în etape, dându-vă atât dvs. cât și de calul tău o pauză.

Veți dori ca manea să fie de aproximativ patru centimetri lungi (10 cm) când ați terminat. Aceasta este despre cea mai ușoară lungime pentru a se împrăștia fără a se lupta să înțeleagă părul de păr scurt sau să luați pentru totdeauna pe o coamă lungă. Îndepărtați părul la aproximativ cinci sau șase centimetri cu mult înainte de a începe să trageți. Puteți trage o manevră la toată lungimea sa, dar se încurcă mai ușor pe măsură ce lucrați. Scurtarea doar face ca locul de muncă să fie mai rapid. Veți dori, de asemenea, probabil că traseul de calea calului.

Începând de la capătul căii de căprioară, sau în cazul în care Mane începe la greabăn, apucați un hank foarte mic de coadă și trageți astfel încât firele să iasă de rădăcini. Nu veți putea trage mai mult de câteva fire la un moment dat. Nu doriți ca părul de coafură să se rupă, deoarece acest lucru vă va face bradurile. Trage repede, cu o clipă ascuțită va funcționa mai bine decât răsturnarea lentă. Continuă să lucrezi pe gâtul calului o secțiune mică la un moment până când coama este scurtată și este suficient de subțire pentru a pune niște panglici mici, care nu se lipesc de gâtul calului, dar stau plat.

Acest proces nu este adesea confortabil pentru cal sau groomer. Mulți cai trebuie să fie liniștiți pentru tragerea coastelor. Tăierea degetelor sau având mâini foarte dureroase pe măsură ce trageți și părul individual. Poate doriți să faceți doar câteva secțiuni la un moment dat, astfel încât calul dvs. nu trebuie să stea pentru o perioadă lungă de timp, rezistentă la faptul că a scos coada. Unii oameni împachetează firele de coastă în jurul unei pieptene metalice și Yank. În funcție de cal, puteți găsi acest lucru sparge firele, mai degrabă decât să le trageți afară.

Calea ușoară

Cea mai ușoară modalitate nu se obține ca rezultat curat, dar este mult mai ușor pe cal și pe groomer. Va trebui să utilizați foarfece, un pieptene subțire și un pieptene de coastă. De asemenea, puteți încerca să subțieți foarfece. Pieptene netedă și din nou, săriți orice spray-uri de îngrijire. Îndepărtați maneaua calului la aproximativ cinci sau șase centimetri cu foarfecele. S-ar putea să găsiți mai ușor să măsurați cu o bucată de sfoară sau deget, deoarece este ușor să tăiați neuniform. Pasiți înapoi și vizualizați-vă munca de la o distanță atât de des.

Odată ce lungimea este chiar, începeți să faceți tăieturi în sus în coasta calului. Acest lucru împiedică coacea să se uite tocată, ca a păpușă Barbie cu părul lopped. Nu tăiați prea mult prea departe sau veți obține mici fire care vor fi greu de capturat în panglici, făcându-i să pară frizzy. Puteți tăia în sus cu foarfece subțire și trageți cu pieptenele subțiri, dar nu tăiați mai mult de jumătate.

Dacă calul dvs. are o suprafață foarte groasă de coamă într-un singur loc ca multe proiecte, cruci și ponei fac, este posibil să trebuiască să recurgeți la tragerea manuală a firelor la subțire. Poate doriți să trageți această zonă mică. Sau să o abordeze cu foarfecele sau diluanții.

Asigurați-vă că lucrați, că nu vă dați peste bord și faceți coama prea scurtă. Va fi greu de îmbrăcat, iar panglicele nu pot să stea plat. Din nou, acest "mod greșit" de scurtare și tăiere a unei maneci nu lasă coama ca fiind calea cea bună de a subție, dar cu practică, veți găsi o tehnică care funcționează pentru dvs. și este acceptabilă să privească o dată împletit sau bandated. Singurul lucru bun despre a merge prea scurt este că coama, ca și părul de pe capul tău să crească și în câteva luni, se va întoarce la o lungime bună.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să subțiri o coasta de cai