Hackney: profil de rasă de cai

Bay hackney cal concurente într-un spectacol de conducere

Cu ajutorul acțiunii sale la genunchi și a genunchiului strălucitor și o natură utilă utilă, nu este de mirare că calul Hackney este un cal de conducere atât de mare. Dar, în ciuda talentelor acestui cal în inelul de spectacol și ca un cal de conducere a plăcerii, această rasă este pe cale de dispariție. Cu mai puțin de 200 de cai care trăiesc astăzi în Statele Unite, Hackney este rar și greu de găsit.

Privire de ansamblu de rasă

Greutate: 1.000 până la 2.000 de lire sterline

Înălţime: 15 până la 16 mâini

Tipul corpului: Corpul elegant cu gâtul rafinat și capul

Cel mai bun pentru: Drivere de transport intermediar și avansat sau drivere competitive

Speranța de viață: 20 până la 35 de ani

Hackney Horse Istorie și Origins

Originile calului Hackney începe în Norfolk, Anglia la mijlocul anilor 1700. Crediții au traversat trotterul Norfolk cu frecvențe, dezvoltând treptat rasa Hackney. În anii 1800, această rasă a devenit extrem de populară în Marea Britanie din cauza vitezei și puterii sale ca un cal de transport ușor.

La sfârșitul anilor 1800, Hackney a fost importat în Statele Unite. În timp ce încă folosită ca un cal de conducere, Hackney a fost frecvent traversat cu rasele de ponei pentru ponei mai mici și mai compacte cunoscute sub numele de ponei Hackney.

Astăzi, calul Hackney este relativ neobișnuit și se estimează că mai puțin de 3.000 de cai sunt în viață astăzi. Din acei cai, majoritatea sunt situate în Marea Britanie, cu doar 200 de reședință în Statele Unite. Conservarea acestei rase este o prioritate ridicată. În schimb, ponei Hackney este foarte popular și nu are aceleași nevoi de conservare ca și calul Hackney.

Dimensiunea calului Hackney

Hackney caii sunt de obicei între 15 și 16 mâini înalte, cântărind între 1.000 și 1.200 de lire sterline. Armalioanele tind să fie mai mari și mai musculare decât iepele și caii care sunt gelded devreme în viață. Hackney Ponies, care au provenit din caii Hackney care au fost crescuți Welsh și au căzut ponei, stați la 14 ani.2 mâini mari și sub.

Creșterea și utilizările

Hackneys sunt utilizate în principal pentru conducere, și acțiunea lor ridicată îi face ca cai de transport festiv și impresionant. Hackneys sunt, de obicei, prezentate în aranjamente de conducere unice, pereche și cu patru cai. De asemenea, ei concurează Conducerea combinată evenimente, viteza și agilitatea lor, oferindu-le un avantaj.

În timp ce acești cai sunt cei mai frecvent utilizați pentru conducere, ei pot fi călătoriți, iar Hackney se află bine dresaj și jumping.

Deoarece Hackney a fost o rasă pe cale de dispariție, programele de reproducere sunt limitate și greu de găsit. Cu interesul recent crescut în conducerea transportului, acești cai sunt căutați mai des, deci este posibil ca mai multe programe de reproducere să fie create sau vor crește în dimensiune în viitorul apropiat.

Culori și marcaje

Hackneys au în principal straturi întunecate, colorate în gol, castan și nuanțe negre. Caii pot avea marcaje albe sau marcaje de față.

Caracteristicile unice ale calului Hackney

Una dintre cele mai distincte caracteristici ale Hackney este trot unic. Acești cai se mișcă în flori, dar își vor purta picioarele cu un genunchi neobișnuit de mare și de acțiune. Această mișcare asemănătoare pietrei face ca o performanță strălucitoare, atrăgătoare, care este ideală pentru inelul de spectacol, dând impresia că calul plutește pur și simplu peste pământ.

Unele hackneys sunt arătate cu cozile andocate. Această practică a provenit ca o modalitate de a împiedica ca coada să fie prinsă în ham sau de transport, iar astăzi este văzută ca un standard de rasă în unele clase.

Dieta și nutriția

Cele mai multe hackneys se vor face bine pe o dietă tradițională sau o fân și / sau iarbă, cu un concentrat de hrană sau balancer rațional pentru a compensa deficiențele nutriționale din furajele. Caii care au un program greu de concurență sau care sunt în muncă semnificativă pot necesita ajustări dietetice pentru a menține greutatea și pentru a furniza energia necesară pentru inelul de spectacol.

Probleme comune de sănătate și comportament

Hackney este cunoscut pentru a fi docil și ușor de tratabil, dar este, de asemenea, cal sensibil și receptiv. Acești cai tind să fie prietenoși. Dacă în mod greșit, ele pot dezvolta comportamente negative.

Acești cai tind să fie hardy și sunt cunoscuți pentru că de multe ori stau la un sunet în timpul întregii lor cariere de conducere sau de concurență. Ele nu sunt de obicei predispuse la nici o condiție genetică. Instruirea și conducerea pot afecta sunetul lui Hackney, totuși. Acțiunea lor ridicată poate provoca dureri, rigiditate și artrită articulară, deci este important să se încurajeze mișcarea naturală într-un cal și să ofere sprijin comun sub formă de suplimente sau terapii, cum ar fi masajul.

Îngrijirea

Cele mai multe hackneys sunt prezentate cu marane împletite și cozi lungi, dar care realizează acel aspect de apel de spectacol ia o mulțime de îngrijire și pregătire de luni sau ani în avans. Coada ia cea mai mare lucrare. Fiți pregătiți să îndepărtați mandatul cu mâna și să aplicați în mod regulat un balsam spray-in pentru a menține sănătatea coada. Îmbunătățirea coada într-o pungă de coadă sau legarea într-un nod de noroi va ajuta, de asemenea, să-și păstreze sănătatea, în special în lunile de iarnă provocatoare.

CONDIȚIONAREA CONDIȚIONALĂ ȘI PĂRÂNDULUI MANELOR o va păstra sănătoși. Înainte de spectacole, Mane va trebui să fie trasă la o lungime adecvată, apoi împletită. Este nevoie de timp pentru a învăța cum să împușcați bine, deci este o abilitate pe care un proprietar sau mirele ar trebui să înceapă să dezvolte luni în avans.

Îngrijirea regulată, amănunțită și o nutriție bună va contribui, de asemenea, la atingerea stratului strălucitor, strălucitor, ideal atunci când concurează.

PROS
  • Ușor de antrenat

  • Acțiune frumoasă de înaltă trecere

  • Ideal pentru conducere

Contra
  • Rar și greu de găsit

  • Acțiunea de înaltă pasare poate duce la dureri articulare

Campionul și celebritatea Hackney Hasses

Hackneys sunt foarte populare în ringul de spectacol, atât de mulți cai de campion există. Unele dintre cele mai cunoscute hackneys grindină din primele zile ale rasei:

  • Fenomenul, o mare Mare care a trăit în anii 1800, a fost condus sub șa. Ea a trotat la 17 mile în 56 de minute.
  • Fenomene, fiica fenomenului, a intrat la 17 mile în 53 de minute în 1832.

Ambele iepuri sunt un excelent exemplu de viteză a rasei.

Este calul hackney drept pentru tine?

Hackney este prietenos, instruit și frumos - toate calitățile pe care mulți călăreți și șoferii îl caută în caii lor. Dacă vă place să conduceți sau doriți un cal pe care îl puteți plimba și conduce, Hackney ar putea fi o alegere excelentă. Rețineți că poate fi dificil să găsiți un hackney de vânzare lângă dvs., din cauza populației scăzute ale rasei din Statele Unite.

Cum să cumpărați sau să adoptați un cal hackney

Dacă sunteți gata să cumpărați un cal hackney, va trebui să faceți niște cercetări și o vânătoare. Șansele sunt că va trebui să călătoriți la o distanță bună pentru a vă cumpăra Hackney, deoarece există atât de puțini din cai prezenți în țară. Planificați să cheltuiți în intervalul de 10.000 de dolari și pentru un cal.

Dacă vă place toate calitățile Hackney, dar nu vă deranjează o ecvină puțin mai mică, luați în considerare cumpărarea unui ponei Hackney, în schimb. Poneii de la Hackney sunt mai mici, dar la fel de flashy și sunt mult mai frecvente în Statele Unite. Puteți găsi ponei începând de aproximativ 5.000 de dolari și poate chiar să găsească unele disponibile printr-o salvare.

Mai multe rase de cal

Dacă sunteți interesat de rase similare, verificați:

În caz contrar, puteți verifica tot celălalt cal Profiluri de rasă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Hackney: profil de rasă de cai