Diferențele dintre cai și ponei

Ponies într-un câmp

Ponei și cai sunt mai asemănătoare decât acestea sunt diferite. Singurul lucru pe care ponii nu sunt, că mulți oameni se înșeală, este că nu sunt cai pentru copii. Ambii cai și ponei sunt din aceeași specie (Echus cabalus) și provin din același copac de familie. Cu toate acestea, ponei rămân mici întreaga lor viață, se maturizează mai repede decât caii. Ponei Forite sunt mici și se vor maturiza rapid la dimensiunea aproximativă a părinților lor. Caii sunt în creștere mai lentă, unii care nu ating mărimea maturului deplină până la vârsta de șase sau șapte ani.

mărimea

Cea mai evidentă diferență dintre un cal și un ponei este dimensiunea. În majoritatea scopurilor, un ponei este sub 14 ani.2 mâini ridicate dacă călăriți engleza și sub 14 mâini dacă sunteți un călăreț occidental. Această distincție de dimensiune variază între locuri și adesea ele sunt dimensiuni arbitrare stabilite pentru inelul de spectacol. Unii cai sunt mai mulți ponei-ish în comportamentul și fiziologia lor, iar unele ponei mai mult cal. În corectitudine pentru călăreți și aceste suporturi, aceste standarde de dimensiune ajută la prevenirea de ponei și caii mici să se manifeste împotriva animalelor mai mari, a căror dimensiune ar putea să le dea un avantaj. De asemenea, nu este sigur să aveți foarte mic copii pe ponei mici care călătoresc în jurul aceluiași inel cu cai mai mari.

Cai de dimensiuni de ponei

Unele rase care sunt sub 14 ani.2/14 de mână sunt considerați cai. Exemple ar fi Calul miniaturalului și calul islandez. Ambele sunt dimensiunea ponei, dar sunt numite cai. În cazul calului miniatural, majoritatea vor avea ponei mici, cum ar fi Shetlands în pedigrees, și este puțin probabil să găsească rase de cal reale. Alții ca Welsh Pony va avea indivizi deasupra ponei înălţime standarde, dar pot fi în continuare considerate ca un ponei. Unele rase de cal au indivizi de dimensiuni de ponei, cum ar fi Morgan Horse, Calul american trimestru, și multe Gratuit rase precum Paso Fino și Calul de munte Kentucky.

Definirea caracteristicilor

Unele diferențe între cai și ponei pot să nu fie la fel de ușor de observat ca mărimea. Caii și ponei au adesea temperamente foarte diferite. Ponei tind să fie mai stoice și mai inteligente decât cai mai mari. Este o greșeală să vezi asta ca docilitate. Ele pot fi destul de uimitoare, motiv pentru care este uneori mai ușor să găsiți un cal liniștit pentru un copil decât un ponei fiabil. Poneii sunt foarte adepți la evitarea muncii și rezistența la consecințe. Caii pot fi mai silențioși, adesea cu cât este mai mare rasa, cu atât sunt mai docile. Acest lucru depinde în mare măsură de ceea ce rasa de cai a fost dezvoltat pentru.

Poneii sunt incredibil de puternici pentru dimensiunea lor. Ei pot trage sau transporta încărcături grele cu mai multă putere decât un cal, relativ la dimensiunea lor. Ele sunt mai situate decât caii și pot rezista unor intervale mai mari în temperatură. Coaturile lor au tendința de a crește mai groase în timpul iernii, care de multe ori nu s-au vărsat până în cele mai fierbinți zile de vară. Ei încep să crească hainele lor groase de îndată ce zilele încep să se scurteze. Ponei au mai groase MANES și cozile. Al lor hoves tind să fie mai dur. Ele sunt mai mari dezosate și mai scurte cu picioarele lor în comparație cu caii.

Digestie

Ponii pot scoate nutriția dintr-o pășune pe care un cal ar fi foame. De fapt, este foarte ușor să depășiți un ponei, ceea ce le face mai predispuși la Fondator și laminitis decât caii. Hrănirea unui ponei ia o abordare ușor diferită decât Cai de hrană. În timp ce unii cai pot fi "cei mai greu de păzitorii", cele mai multe ponei sunt extreme opuse, aparent punând greutatea doar căutând iarba de pe cealaltă parte a gardului. Un ponei care este o păstrare tare este rar și poate fi o indicație a unei probleme de sănătate.

Ponii au tendința de asemenea trăiți mai mult decât caii. Nu este neobișnuit ca ponii să trăiască dincolo de vârsta de treizeci de ani, iar mulți deținători de înregistrare mondiali pentru cele mai vechi ecvine sunt ponei. Multe ponei sunt încă folosite pentru călărie și de a conduce în ultimele 20 de ani.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Diferențele dintre cai și ponei