Cardigan welsh corgi: profil de rasă de câine

Cardigan Welsh Corgi

Cardiganul Welsh Corgi - Corgiul cu o coadă - este mai puțin cunoscut decât vărul său, Pembroke Welsh Corgi, dar rasa merită să știe. Cardiganul Welsh Corgi este absolut dedicat familiei sale umane și plin de anticuri distractive. Această rasă adaptabilă este pregătită și capabilă să facă orice doriți să faceți - la fel de mult timp cât sunteți împreună.

Rasa poate fi rezervată cu străini la început, dar dat fiind un timp amplu, se va încălzi de obicei la noi prieteni și va împărtăși o parte din iubirea abundentă pe care o duș pe familia lor. Ele sunt în mod natural, care le pot face câini minunați de ceas, alergând la orice semn de necazuri cu o coajă rapidă. Cardiganul Welsh Corgi devine mare cu alte animale, de la câini la pisici la cai la animalele de fermă. Ei iubesc copiii care fac parte din familie și, în mod natural, au grijă de ei ca parte a "turmei."

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Herding

Greutate: 25 la 38 de lire sterline

Înălţime: 10 & frac12- la 12 & frac12- inci înălțime la umăr

Palton: Lungime medie, densă, rezistentă la apă rezistentă la apă

Culoarea stratului: Roșu, Saby, Brindle, negru sau albastru, cu sau fără marcaje albe pe gât, piept, picioare, botul, coada și față

Speranța de viață: 12 până la 15 ani

Caracteristicile cardiganului Welsh Corgi

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieMediu
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companieÎnalt
Nevoi de exercițiiMediu
JucăușăÎnalt
Nivel de energieMediu
TrainitateÎnalt
InteligențăÎnalt
Tendința de a blocaÎnalt
Cantitatea de vărsareMediu

Istoria cardiganului Welsh Corgi

Cardiganul Welsh Corgi a existat de mii de ani în zona Cardiganshire din Țara Galilor (astăzi este cedidigiunea), adusă în Țara Galilor de Triburile Celtice care au migrat din Europa Centrală. În urmă cu secole, zona stâncoasă, de coastă a lui Cardiganshire a fost umplută cu dealuri verzi și ferme de lapte, iar cardiganul Welsh Corgis au fost foarte apreciate ca herders și uscate de bovine indispensabile (bovine de pe piață), câini de lucru de lucru, gardian de hambar și tovarășii de familie iubitoare.

Cardigan Welsh Corgi Care

Haina lui Cardigan Welsh Corgi este ușor de îngrijit, care nu necesită tăiere. Nu are tendința de a covora și o pe tot parcursul o dată pe săptămână va continua să scadă la minimum. Coat respinge murdăria și apa, care au nevoie doar de băi ocazionale. Îndepărtați unghiile săptămânale și verificați urechile, curățându-le cu un dispozitiv de curățare a urechii în siguranță pentru animalele de companie dacă apar murdare.

start Instruirea catelusului Din prima zi și cardiganul dvs. va învăța rapid și fericit maniere bune și regulile casei. Rasa este inteligentă și, în mod natural, dorește să vă mulțumească, atât de blând, metodele de formare pozitivă sunt foarte eficiente. Multe cardigan Welsh Corgis Excel la Sporturi și activități de câine cum ar fi agilitate, flyball, ascultare și herding. Deși au o putere amplă și se bucură de exerciții fizice, nu au nevoie de o sumă excesivă. Plimbările zilnice pot fi suficiente, dar de multe ori acestea sunt pentru mai multe.

Probleme comune de sănătate

Cardiganul Welsh Corgi este construit oarecum greu pentru dimensiunea lui, cu o spate lungă și picioare scurte. Datorită fizicului unic al rasei, îngrijirea trebuie luată pentru a vă asigura că cardiganul nu își rănesc spatele. Nu lăsați puii să sară în sus sau în jos din locurile înalte (încercați să utilizați rampe de companie pentru canapele și paturi), și dacă ridicați câinele, asigurați-vă sub ambele picioare față și spate.

Aproape toți câinii de rasă pură sunt supuși dezvoltării anumitor condiții ereditare. Cardiganul Welsh Corgi este, în general, foarte sănătos, dar displazie de șold, Atrofia retină progresivă (PRA, o boală oculară degenerativă) și mielopatie degenerativă (DM, o boală care provoacă paralizie progresivă) a fost identificată în rasă. Este disponibil un test genetic pentru mielopatia degenerativă, ceea ce permite crescătorilor să evite trecerea genei la generațiile viitoare.

Dieta și nutriția

Evitați să depășiți cardiganul dvs. Welsh Corgi. Starea Lean poate preveni dezvoltarea problemelor din spate, displazie de șold și a altor probleme medicale legate de dietă, cum ar fi diabetul zaharat. Furajele meselor programate, cântărind mâncarea cu o ceașcă sau o scară. Adresați-vă amelioratorului sau medicului veterinar pentru a vă recomanda o mâncare bună pentru a vă hrăni cardiganul Welsh Corgi.

8 Corgisul adorabil pentru copii pe care trebuie să-l vedeți
PROS
  • Afectuos și iubitor de distracție 

  • Companion de familie devotat

  • Haina ușoară

Contra
  • Unele sunt bakeri problematici

  • Pot fi rezervate cu străini

  • Nu face bine atunci când este lăsat singur

Diferența dintre cardigan și Pembroke Welsh Corgis

S-ar putea să credeți că singura diferență dintre cele două Corgis este coada cardiganului (și lipsa lui Pembroke), dar acest lucru nu putea fi mai departe de adevăr. Cardiganul Welsh Corgi și Corgi Pembroke Welsh, deși sunt legate, sunt rase complet separate cu diferite caracteristici fizice și temperamentale.

Strămoșii cardiganului de astăzi Welsh Corgi au existat în zona Cardiganshire din Țara Galilor, la mai mult de 3000 de ani, ceea ce face cardiganul cu aproape 200.000 de ani mai mare decât Pembroke Welsh Corgi. Cardiganul Welsh Corgi este descendent de la câinii din Teckel, care este o familie de câini care include Dachshund. Când vikingii au sosit în Țara Galilor, câinii de tip Spitz care le-au însoțit crescuți cu Corgan Welsh Corgis și cu Pembroke Welsh Corgi sa născut.

În 1925, Clubul Kennel din Anglia a recunoscut oficial atât cardiganii, cât și pebrokes ca o rasă Corgi, dar crescătorii de rasă au protestat și clubul de kennel le-a împărțit în două rase în 1934. Cu toate acestea, în această decadă de timp, cele două rase au fost interbed. De la a fi separat, cardiganul Welsh Corgi și Pembroke Welsh Corgi nu au fost co-amestecate.

Din punct de vedere fizic, cardiganul este puțin mai mare și mai greu dezosat decât pebroke. Cardiganul are, de asemenea, urechi mai mari, mai rotunjite. Cardiganul, desigur, are o coadă lungă, pe care coada lui Pembroke este de obicei legată dacă nu se naștem fără limită. Cardiganul vine în mai multe culori decât Pembroke.

Temperamental, cele două rase Corgi sunt similare cu câteva diferențe minore. Sunt atât iubitoare inteligente, active și distractive. Unii oameni cred că Pembroke este mai ieșită decât cardiganul, care poate fi rezervat cu străini. Cardiganii ar putea fi, de asemenea, puțin mai multe lideri decât pebrokes.

Unde să adoptați sau să cumpărați un cardigan Welsh Corgi

Cea mai bună modalitate de a căuta un Cartigan Welsh Corgi Puppy este de a găsi un crescător care trăiește aproape de tine. Clubul Cardigan Welsh Corgi din America, care este clubul părinte național pentru rasa din Statele Unite, păstrează o listă de crescători pe site-ul său web. Cardiganul de reputație din Welsh Corgi crescători nu se rase adesea, deci nu vor avea pui disponibili tot timpul. Fi pregătit așteptați dacă doriți un catel. O altă cale de a găsi un cardigan Welsh Corgi este salvarea. Cardiganurile disponibile pentru adopție sunt adesea adulți. Pentru a căuta un cardigan care are nevoie de Rehoming, consultați Clubul Cardigan Welsh Corgi din America sau chiar verificați adăposturile locale sau grupurile de salvare.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Dacă vă place cardiganul Welsh Corgi, s-ar putea să vă placă și aceste rase:

În caz contrar, verificați tot celălalt Articole de rasă de câine Pentru a vă ajuta să găsiți câinele perfect pentru dvs. și pentru familia dvs.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cardigan welsh corgi: profil de rasă de câine