Dartmoor pony: profil de rasă

Brown Dartmoor Pony stând pe câmpul verde împotriva cerului gri

Faceți cunoștință cu ponei Dartmoor, o rasă care este nativă de Dartmoor, situată în județul Devon din sud-vestul Angliei.

Dartmoor Ponies au petrecut secole în vasta moorland de Dartmoor, în roamingul terenului inospitalier, deoarece cel puțin Evul Mediu. În vremurile moderne, sunteți mai probabil să le găsiți în mod selectiv pe fermele de cai decât să alergați sălbatic prin moori, dar sute de ani de rugare au mers mult spre transformarea ponei de dartmoor în rasa rezistentă și adaptabilă că aceasta este azi.

Ponei de dartmoor este la fel de elegant ca și atletic și este considerat, de asemenea, un Repere excelente pentru copii Datorită unui temperament cald nu este întotdeauna văzut în ponei cu un astfel de fundal sălbatic.

Privire de ansamblu de rasă

Greutate: Aproximativ 440 de lire sterline

Înălţime: 11.1 mâini (45 inci) până la 12.2 mâini (50 inci)

Tipul corpului: Lungimea medie și construită, cu un cadru muscular, umeri puternice, înclinate și un cap relativ mic.

Cel mai bun pentru: Călărie, sărituri, arătând, conducere și dresaj

Speranța de viață: 25 până la 30 de ani

Dartmoor Ponei Istorie și Origins

Ponei de dartmoor este una dintre cele nouă rase de cal englezesc native, cu un trecut sălbatic care este departe de starea pedigree pe care o mențin în prezent. Înregistrările primare scrise ale rasei pot fi urmărite înapoi la 1012 d.Hr., deși nu au fost domesticite până la aproximativ 1500 î.Hr.

La fel ca multe alte rase europene, ponei de dartmoor se confruntă în apropierea stingerii în urma al doilea război mondial și cel de-al doilea război mondial, timp în care dartmoor moallands au fost puse în aplicare în scopuri de formare militară. Supraviețuirea lor în curs de desfășurare este datorită unui număr selectat de crescători dedicați, care au reînviat linia de ponei Dartmoor după ce sa diminuat la doar doi bărbați înregistrați și douăsprezece femele înregistrate.

În aceste zile, veți găsi ponei Dartmoor în afara Southwest Anglia, inclusiv în Statele Unite. Și dacă călătoriți în Dartmoor în sine, puteți găsi în continuare ponei de dartmoor în roamingul moalland-toate fiind deținute și protejate de Consiliul Local Aparat de Forgani de Dartmoor.

Dartmoor Dimensiune ponei

Dartmoor ponei variază în dimensiune de la 11.1 mâini (45 inci) până la 12.2 mâini (50 inci) și cântăresc în jur de 440 de lire sterline. Ceea ce lipsesc în lățime, ele se compun în mușchi, cu un cadru puternic care ajută la rasa să exceleze în sport și Călărie.

Creșterea și utilizările

Dartmoor Ponies au servit multe locuri de muncă de-a lungul anilor, de la tractarea încărcăturilor grele în minele engleze pentru a ajuta gardienii să escortă prizonierii la închisoarea de la Dartmoor în timpul secolelor de la mijlocul anului 20.

De-a lungul anilor, au devenit mai populari ca cai de competiție decât caii de lucru și excelează în călărie, sărituri, dresaj și arătând. Reproducția, poneiul de dartmoor este o parte importantă a liniei ponei britanice de călărie și este adesea crescută Prucuri În scopul creării de ponei mai mari.

10 cele mai populare rase de cal și tipuri de cai

Culoare și marcaje

Stratul de ponei de dartmoor poate fi găsit într-o gamă de culori, inclusiv maro, negru, gri, ron, castan și golf. Pentru a arăta scopuri, marcaje albe excesive, precum și coloranți Skewbald și Piebald, sunt descurajate.

Caracteristicile unice ale ponei de dartmoor

De mult cunoscuți pentru calitățile lor bune și calitățile de călărie, rasa este supusă unui sport și, în general, destul de fericit să fie în jurul oamenilor. Dartmoor de domiciliți sunt o rasă delicată cu un temperament bun, făcându-i excelent pentru copii și ușor Călătorii începători.

În ceea ce privește omologii lor încă sălbatici, ponii de dartmoor în roaming nu pot fi destul de nime, și este încurajată să le vizualizeze de la o distanță în loc să se apropie.

Dieta și nutriția

Dartmoor Ponies au petrecut secolele care locuiesc în afara terenului, iar dieta lor actuala reflecta o rezistenta la alimentele prelucrate sau de mare zahar. Ca majoritatea ponei, ponei de dartmoor se descurcă bine pe un echilibrat Dieta de fân si altul Fibre digerabile, iar greutatea lor ar trebui monitorizată și reușită să se asigure că stau la cel mai sănătos.

Probleme comune de sănătate și comportament

Poneii de dartmoor sunt o rasă sănătoasă, în general, fără bunuri genetice bine-cunoscute. În urma unor protocoale adecvate de îngrijire este încă necesară, inclusiv controale regulate cu un veterinar de ecvină.

Îngrijirea

Ponei de dartmoor tinde să se bucure de sesiuni de îngrijire, care includ periajul regulat pentru a-și păstra stratul strălucitor și curat. Asigura-te ca Mențineți condiția copitelor De asemenea, pentru a preveni apariția rănirii sau a infecției.

PROS
  • Prietenos

  • Chiar temperat

  • Hardy și sănătos

Contra
  • Nu este potrivit pentru călăreții mai grei

  • Rare în Statele Unite

Este ponei de dartmoor drept pentru tine?

Dartmoor Pony este o rasă prietenoasă care face bine cu copiii. Ca și în cazul unei rase de cal sau de ponei, proprietarul potrivit este unul care oferă o mulțime de exerciții fizice și îngrijire individuală și care lucrează pentru a construi pe abilitățile și punctele forte ale calului.

Cum să adoptați sau să cumpărați un ponei de dartmoor

Dartmoor Ponies sunt o rasă relativ rară, mai ales în Statele Unite. Dacă sunteți în căutarea pentru a adăuga la grajdurile dvs., vă recomandăm să ajungeți la grupurile generale de salvare a calului, deoarece nu există nici un fel de salvare specifică de ponei în afara Regatului Unit.

Mai multe rase de cal

Dacă sunteți interesat de rase similare, verificați:

În caz contrar, puteți verifica tot celălalt cal Profiluri de rasă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Dartmoor pony: profil de rasă