Friesian sport horse: profil de rasă

Un jumping negru de cal negru

Friesian Sportors sunt cai eleganți, eleganți, care sunt în mod special crescuți pentru evenimente sportive, prin urmare numele lor. Ele sunt o crossia friziană a tipului de cal sport. Caii friezi, originari din Țările de Jos și Germania, sunt cai grațioși și nimble care sunt de obicei folosiți pentru recreere, în timp ce rudele lor de sportie sportive atletice sunt adesea folosite pentru concursuri și spectacole.

Dar, deși sportorsurile Friesian sunt suficient de atletice pentru a se descurca bine în competițiile de sărituri și altele asemenea, rasa este, de asemenea, căutată scopuri recreative de către persoane fizice, în special piloți de traseu. Ele sunt destul de blânde și atente pentru a găzdui piloții de toate vârstele.

Privire de ansamblu de rasă

Greutate: 1300 de lire sterline în medie

Înălţime: 14.2 până la 17 mâini (58 până la 68 de inci)

Tipul corpului: Statură grea, robustă, cu un gât înalt, arcuit și o coadă groasă și coadă

Cel mai bun pentru: Sport, arată, familie

Speranța de viață: 16 ani

Istoria și originea sporturilor frisian

Practica corilor încrucișați a fost comună de la sfârșitul secolului al XIX-lea, când Friensienii au fost destul de populari în Olanda și Germania. Chiar și așa, registrele nu au recunoscut descendenții acestor indivizi crossbred de zeci de ani.

În 2007, un știft pentru sportors Friesian a fost fondat de Asociația Friesian Sporthorse, cunoscută și sub numele de FSA. FSA marchează numele "Friesian Sporthorse" în anul următor.

FSA a fost inițial înființată în Statele Unite, dar la scurt timp după aceea a fost adăugată o sucursală în Australia, iar Asociația Friesian Sporthorse înregistrează acum sportors în întreaga lume.

Friesian Sporthorse Dimensiune

Înălțimea medie a unui sportură friesiană este de aproximativ 16 mâini ridicate sau aproximativ 64 de centimetri, dar Friesienii variază de obicei între 15 ani.2 și 17 mâini în înălțime, care este echivalentă cu 58 până la 68 de centimetri.

Friensienii, cu fizicul lor muscular, pot cântări la fel de mult ca 1400 de lire sterline sau la fel de luminoase ca 1.200 de lire sterline, ceea ce înseamnă că sunt destul de mari rase de cai.

Ești prea mare pentru calul tău?

Creșterea și utilizările

De-a lungul istoriei lor, sporile Friesian au fost folosite pe scară largă ca lucrări în sectorul agricol datorită puterii și temperamentului lor.

Dar, deoarece necesitatea unor astfel de lucrări agricole a scăzut, rasa a devenit populară pentru utilizări și concursuri recreative, în special dresaj. În general, acești cai pot excela în aproape orice zonă - de la inelul de spectacol la plimbări familiale ocazionale. Această rasă este foarte bine rotunjită.

Sportorii Friesian pot fi de multe ori, de asemenea, văzute vagoane sau îmbrăcate pentru tot felul de evenimente. Din cauza forței lor combinate cu atitudinea lor blândă, familială, rasa este o alegere excelentă pentru cei care caută un cal cu risc scăzut pentru a încorpora într-un eveniment elaborat.

Culori și marcaje

De obicei, sportorsurile friesian sunt solide negre. FSA nu ia în considerare o parte pură neagră din standardul de rasă, totuși. Organizația lor recunoaște toate culorile și marcajele, deși unele nu pot fi obținute fără a folosi rase non-sporte care nu sunt aprobate, care nu sunt recomandate.

Friensienii sunt de obicei găsiți cu culori de castan, alb și negru, cu castan, iar castanul fiind o variantă de culoare relativ rară.

Meagan Jenkins / Getty Images "Data-Caption =" "Data-Expand =" 300 "ID =" MNTL-SC-Bloc-image_1-0-31 "Container de date =" Adevărat "/">

Caracteristicile unice ale sportului Friesian

În timp ce sporturile Friesian este atletic și musculară, indivizii sunt uneori construiți mai baroc în aparență în comparație cu alte sportori. Similar cu alte rase baroc, Friensienii au un sfert sfert puternic, muscular, gâturi groase și pline MANES și cozile. Aceasta este o aparență unică în rândul raselor sportive, făcând sportul Friesian să iasă în evidență.

Dieta și nutriția

Pentru a păstra stratul de sportură al lui Friesian și strălucitor, este important să le hrăniți în mod regulat o mulțime de vitamine și minerale.

Deoarece sunt sportori atletice, trebuie să obțină suficientă energie prin mâncarea lor pentru a crește rezistența. Proteina este, de asemenea, importantă pentru a menține statura musculară a acestei rase.

Consultați-vă cu un medic veterinar înainte de a vă decide cu privire la cea mai bună mâncare pentru sporblele dvs. Friesian.

Evitați aceste 10 greșeli comune de hrănire a calului

Probleme comune de sănătate și comportament

Acești cai sunt, în general, calm, cu o dispoziție blândă. Ei se comportă bine în jurul oamenilor de toate vârstele și nu spui cu ușurință.

Din păcate, sporile Friesian au o rată relativ ridicată de tulburări genetice în comparație cu alte rase. Acest lucru provine probabil de la încrucișare. Unele dintre problemele comune de sănătate includ:

  • Tulburări ale sistemului digestiv
  • Dwarfismul
  • Dermatopatie deasupra
  • Ruptura aortică

Îngrijirea

Sportorii Friesian sunt o întreținere relativ ridicată datorită stratului lucios și coadă lungă, groasă și coadă. Fi pregătit pentru o mulțime de Periaj și băi regulate.

Friensienii au, de asemenea, piele uscată cronic, astfel încât îngrijirea lor zilnic este importantă.

Această rasă nu este un fan al vremii calde. În plus, soarele își poate înălța haina frumoasă, deci evitați să le îngrijească în lumina directă a soarelui, în special vara.

PROS
  • Temperament blând și prietenos

  • Bun pentru începători și copii

  • Atletic

Contra
  • Necesită îngrijire extinsă

  • Nu este potrivit pentru vreme caldă

  • Tulburări genetice comune

Este sportul Friesian drept pentru tine?

Deoarece sporile Friesian sunt o întreținere relativ ridicată în ceea ce privește îngrijirea, pot să nu fie potrivite pentru proprietarii de cal pentru prima dată. Cei mai experimentați cu responsabilitățile care vin cu îngrijire regulată, consistentă, pot iubi deținerea unui Friesian, totuși.

Acești cai sunt blânzi și bine comportat, așa că ar face bine cu o familie care iubește călăria împreună. Ele sunt, de asemenea, excelente pentru persoanele care au nevoie de un mare cal competitiv.

Această rasă face cel mai bine într-un climat la rece. Ei nu fac bine în căldură și lumina directă a soarelui poate fi dăunătoare pentru haina lor solidă și elegantă.

Cum să adoptați sau să cumpărați un sportiv Friesian

Friesian Sportors pot avea uneori tulburări genetice, deci este foarte important să fii sigur că amelioratorul pe care îl cumpărați este reputația. Începeți prin vizitarea Asociației Friesian Sporthorse pentru a găsi mai multe informații despre crescătorii aprobați, testarea ADN-ului și a protocoalelor de înregistrare.

De asemenea, trebuie să vă consultați întotdeauna cu un medic veterinar înainte de a cumpăra un cal pentru a fi sigur că este fericit și sănătos.

Întrebări frecvente despre cumpărarea primului dvs. cal sau ponei - ceea ce trebuie să știți

Mai multe rase de cal

Dacă sunteți interesat de rase similare, consultați:

În caz contrar, nu ezitați să verificați tot celălalt Profiluri de rasă de cai.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Friesian sport horse: profil de rasă